I’m back! Taas. Siis miten tä blogin päivittäminen on ollut näin hankalaa kesällä? Siis ihan jäätävää. Nyt mä aion ryhdistäytyä! Afrikan loma tulee julki ihan pian!

Oon tässä kesän mittaan koittanut Helsingissä metsästää itelleni uusia mestoja, luontospotteja sekä ennen kaikkea kesä-terasseja missä voi kaunista kesäpäivää viettää huurteisen sekä lounaan merkeissä sekä ihan vaan löysäillen. Sen lisäks oon koittanut kesän mittaan ettiä myös kaikkea muutakin tekemisen arvoista aktiviteettiä, mitä voisi tehdä ja harrastaa Helsingissä ulkoilmassa. Vietän ihan liikaa aikaa sisällä ja oon kesällä pyrkinyt siihen, että arki antaisi duunin, puhelimen, läppärin, kotisohvan sekä terassilla istumisen lisäks muutakin merkitystä kuin mitä se tällä hetkellä on. No mitä tulee terasseihin niin Kallion omien lisäks Mattolaituri on helmi ja siellä istuessani aloinkin kelaamaan, että mitä ihmettä noi saaret tossa ympärillä on. Tästä se alkoi.

Saapuminen

69_POST-9

69_POST-8

No ajatus johti tekemiseen ja tekeminen puolestaan toimintaan. Oli kesän kuumin päivä. Suuntasin Kaivariin ja poikkeuksellisesti matot jäi tällä erää laiturille ja meitsi lähtikin seuraavalla paatilla  kompassilaiturilta uus olematon kesätukka liehuen selvittämään sen, että mitä nämä itselle mystiset saaret Suomenlahden selällä sisältävätkään. Never been before.

Jos locaatio on näinkin helmi, että edustalla vaikuttaa Eiranranta sekä Kaivari niin on niissä saarissakin jotain kultaa pakko oltava, onhan? No on.

Muutamaa minuuttia (3!!!) merenkäyntiä myöhemmin meitsi löysikin itsensä Uunisaaresta. Uunisaaresta, mikä on juurikin se saari mikä vaikuttaa viistosti Mattolaiturin terdeltä suoraan katsottuna eteenpäin kun katse harhailee oikealle. No ihan ekana mä haluun todeta, että jos view näyttää kauniilta merelle Eiranrannasta katsottuna niin view näytti sataa kertaa kauniimmalta vielä mereltä päin katsottuna rannan suuntaan. Ensivaikutelma check.

Ruoka ja juoma

69_POST-13

69_POST-14

Olin kuullut vihiä, että sen lisäks, että Uunisaaressa on koko kaupungin yleinen hiekkaranta missä saa vielä uida, on siellä sen lisäks vielä täydelliset kesä picnic-puitteet, mielettömät Myrskyluodon Maija henkiset luonto-olot, avomeri edustalla sekä yleisen rennon fiiliksen lisäks vielä ravintolakin (A-oikeuksineen), missä on sika hyvä lounas. Kaiken tän kukkuraksi vielä edukaskin. Kaikki tämä kolmen minuutin merimatkan päässä Kompassilaiturilta. Näiden kaikkien combo on tässä kaupungissa hyvinkin harvinaista joten mä halusin enemmän kuin mielelläni testata tän kokonaisuuden omin silmin, suin sekä käsin.

No Ite söin lohta ja Alex ceasaria ja oli muuten hyvää, ihan super hyvää. Ateriat ei maksaneet kun reilu kympin (12-14e) ja lounaslistakin on jatkoa nähden sopivasti päivittyvä.

Kannattaa tykätä muuten Uunisaaren Facebook-sivusta, nimittäin sinne päivittyy aina päivittäinen lounaslista. Kahvila ja terassi on auki aina kello yhdestätoista ilta kymmeneen ja tosiaankin janoiseksikaan et jää, sillä huurteistakin saa tapaksilla terästettynä iltamyöhään saakka.

Jos viihtyy saaressa vielä pitempään ja kello alkaa taittumaan päivästä iltaan niin hyvä vaan, sillä koko heinäkuun venekyydit taittaa ilmaseks klo. 18-22 välisenä aikana.

Yöelämä

69_POST-12

Juttelin Uunisaaren henkilökunnan kanssa ja sain tietää, että täällä järkätään myös bileitä saaressa. Kelatkaa, Helsingissä terassibileitä saaressa. Ootteko kuulleet? En mäkään! Nyt tulevana lauantaina mm. Uunisaaressa järkätään terassilla bileet. Bassot lähtee paukkumaan kello 17:00 alkaen ja huurteista saa huulille aina klo 23:30 saakka. Ja joo, venekyydityskin on ilmaista koko illan.

Saaristoon aloittelemaan Suomenlahden suojiin ja sieltä muutamassa minuutissa jatkamaan Helsingin yöhön? Ideaa! Musiikista vastaa ens lauantaina Chaplin Brothers & tietenkin DJ.

Lisää tapahtumasta sen Facebook sivuilla!

24.7 järkätään Uunisaaressa puolestaan terassilla WOW-ilta, missä saari raikaa vielä kahta kauheemmin! Messissä taas DJ sekä baaritiskikin pelittää entiseen malliin.

Fitnestä uunisaaressa

Mä oon tässä pitkin kesää, pitkin vuotta, oikeestaan pitkin vuosikymmentä herätellyt päässäni aikomuksia käydä salilla ja sitä kautta puolestaan asettanut pyrkimyksiä päästä kunnon tikkiin. Not gonna happen, yet! Oikeesti, miten se on niin vaikeeta? Mulla ois motivaatio ja kaikki, mutta tä saamattomuus. Te tiedätte.

Noh, Uunisaari päiväretken jälkeen alkoi munkin abseissa tapahtumaan kuin Jutalla konsanaan. Näin alkuun ainakin ajatuksentasolla. Uunisaaressa järkätään nimittäin Tiistaisin & Torstaisin Fitness Circuit klo. 17-18:10. Ja mä aattelin osallistua!

Kesäisessä Helsingissä rannalla fitnestä. Onko rennompaa? Tätä menoa kun kesä alkaa vasta selkeesti syyskuussa niin tässä olis vielä aika kova 6-viikkoinen saada ittensä yhä tikkiin. Mä jo herättelin ajatuksia päässäni, että mikäli mä oikeesti innostunut fitnesistä taikka treenamisesta niin perustan ehkä OTTOIzakayan alle oman Fit&Travel osion missä mä postaan vaan ja ainoastaan omia saliselfieitä. Vapiskaa Martina & hengenpelastajat. Haluun ens tuokkarille messiin! Tai ehkä mä luotsaan jonkun oman fitness-realityn locatioona tietysti Uunisaari? Ehkä, ehkä.

Rantajoogaa Helsingissä

69_POST-11

69_POST-10

Toinen juttu mistä innostuin omaa fitfashion-uraakin enemmän on se, että Uunisaaren rannalla järkätään samaisina tiistaisina sekä torstaisina myös rantajoogaa klo 18:20-19:30. Kyllä, nyt ei olla Goalla vaan ihan turvallisesti Helsingissä. Om, om ja OM!

Lisäks sunnuntaisin järkätään jooga-tunteja vielä klo 14-15. Tunnit maksaa yksittäin sen 7e mutta jos ottaa kunnon tehot niin kimpassa fitness circuit sekä jooga kustantaa yhteensä 10e. Ei paha! Ja ihan sama olitko ketä olit, tän on tarkoitus olla hauskaa hyötyä jokaiselle kaduntallaajalle hulppeissa maisemissa joten get your ass up ja Uunisaareen urheilemaan.

Yhteenveto

69_POST-4

69_POST-3

69_POST-5

69_POST-2

Muuta mainitsemisen arvoista Uunisaaressa oli mm. sup-lautojen vuokraus, lapsiystävälliset leikkipuitteet sekä suomalaisella saunaperinteellä varustellut saunatilat niin isoille, kuin pienillekin ryhmille. Kaiken kruunaa tietenkin poreamme. Poreammeesta on aika tarkkaan suora näkyvyys Mattolaiturille sekä Kaivariin ja tässä kohtaa voin sanoa, että paljubileisiin koko kokonaisuus on aika tarkkaan täydellinen.

Se mitä jengi harvemmin tietää on se, että Uunisaarikin on ympärivuotisesti auki. Siinä missä Suomenlinnaan mennään kävelylle semi ”pitkällä”-lauttamatkalla niin talviaikaan Uunisaareen pääsee lenkille kätevästi myös siltaa pitkin. Helppoa!

Parasta Uunisaaressa oli kokonaisuutena se, että vaikka matka kuivalta maalta keskelle Suomalaista saaristoa oli ajallisesti vain se 3 minuuttia, oli vibat ihan kun kesämökillä. Niin rauhallista, niin hiljaista, niin rentouttavaa ja tarjonnallisesti vieläpä niin laajaa! Mä tuun tässä saaressa viihtymään vielä pitkää kesää. Oikeestaan saarihyppely taitaa olla mun uus kesäharrastus. Urbaani luonto on parasta Helsinkiä!

– OTTO – 

Ps. Ennen Afrikan matkaa kandee käydä myös painamassa seuraa nappulaa vihreeksi Instagramista, sieltä löytää meitsin nimellä @otto.lilja !! 

KUVAT // ALEX AALTO

*toteutettu yhteistyössä ravintola Uunisaaren kanssa*

Share this story

COMMENTS Expand -
  1. Uunisaari on kyllä kiva paikka! 🙂 Kävin siellä kerran siihen aikaan kun vielä asuin Helsingissä. Pitää mennä toistekin. Tosi mukavaa luettavaa oli tääkin teksti 🙂

ADD A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.