Viime keskiviikkona oli super huippu blogi-ilta! No siis ainahan on kivaa kun pääsee snadisti dokailemaan, mutta tällä erää jäi jopa brenkun litkimisen lisäksi myös oppiakin käteen. Kärjistettynä siis Pako Arjesta-blogin Jerry kutsui  intohimoisena cocktail-harrastajana meikäläiset, avovaimonsa TiianKeltaisen Keittiön Martinan & Henkan sekä Veera Biancan kanssaan cocktail-hoppailemaan Helsingin ykkös cocktail-mestoihin.

Jerry on innokas cocktailien harrastaja ja olikin näin ollen halukas tutusttamaan myös meidät muut enemmän tai vähemmän noviisit bloggaajat harrastuksensa pariin. Käytiin läpi yhteenä 5 Helsingin ykkösmestaa eli ne “place to go”-mestat minne pitää ehdottomasti mennä mikäli haluaa vain suinkin päästä Helsingin cocktail-scenen syvimpään ytimeen. Listan sisältö muodostui Jerryn baarimikkoystävän suositusten perusteella eli käytiin siis mestoissa, mitä alan omat ihmiset suosittelevat. Eli melko luotettavan oloinen paketti oli meikäläisille pykäisty kokonaisuutena pystyyn.

67_post-3-Palautettu

Mä en oo ikinä ymmärtänyt cocktailien päälle. Okei, Gin Tonic on oma vakkarilemppari tilanteessa kuin tilanteessa ja “Pitkän Saaren Jäätee” puolestaan vakioituu siinä puolen yön jälkeen. Muuten alkoholimakuni kulminoituu lähinnä bissen, punaviinin ja skumpan ympärille. Ne kosteimmat cocktail-kokemukset ajoittuu siltikin sinne 16-vuotis kesiin, ruotsin laivalle ja Turun Onnelaan missä vaistojen varassa tilattiin, mitä ikinä nyt olikaan sattunut telkkarissa kuulemaan ja mitä sitä kuvitteli ihmisten muka litkivän. Eli Pina coladaa, Sex on the beachia, Tequila sunrisea ja rokkihuoraa. Eli siis toisinsanoen niitä WT-drinkkejä, mitä nykypäivänä näkee lähinnä varmasti vaan juuri siellä 16-vuotiaiden handuissa ruotsin laivalla ja Onnelassa mikäli kyseinen lafka nyt jossain päin Suomea sattuu olemaan vielä elävien kirjoissa.

(Btw. Onko Sex on the beach ja Pinda Colada ollut oikeesti muka joskus IN jossain muualla kuin ruotsin laivalla?!?). 

Muuten koko ala oli mulle täysin kertakaikkisen vierasta. Siis keskiviikkoon saakka. Nyt suosittelen sinne ruutujen taakse täyttämään lasit täyteen sillä mä lupaan, että seuraavan postauksen aikana tulee jano. Mikäli oot Antabus-kuurilla taikka muuten vaan rehabilla niin kehotan klikkaamaan yläruudun ruksi-nappulaa än yy tee nyt. Tervetuloa tutustumaan Helsingin parhaimpiin, tasokkaimpiin ja ekskluusiivisimpiin cocktail-kuppiloihin! (Ei paremmuusjärjestyksessä).

GROTESK, Ludviginkatu 10

67_post-1-Palautettu

Klassisen legendaarinen Grotesk on varmasti vähintäänkin nimensä puolesta monellekin Stadilaiselle tuttu stoppi missä kielen saa varmasti kosteaksi. Kyseinen mesta kerääkin yläpeukkuja sekä hurraahuutoja niin tavallisten tainojen kuin myös alan ammatti-ihmistenkin keskuudessa.

Kaupungin parhaalla paraatipaikalla vanhassa pankkirakennuksessa Erottajalla vaikuttava Grotesk on tunnettu hulppeiden tilojensa lisäksi myös pettämättömästä asiakaspalvelustaan sekä loputtoman laajasta valikoimastaan. Tä oli mun ensimmäinen kerta Groteskissa kuten myös kaikissa muissakin päivän aikana käydyissä baareissa. Mikäli asiakaspalvelu tosiaankin on niin hyvää, osaavaa sekä kaikin puolin intohimoista jota meitä hostannut Jarkko Issukka antoi meidän maistaa keskiviikkona, niin tästähän vois tulla vaikka meitsinkin uus olohuone.

67_post-5-Palautettu

67_post-6-Palautettu

67_post-7-Palautettu

Jarkko näytti, juotti ja opetti meille pitkän kaavan mukaan, mitä tä ala tosissaan on ja vakuutti meidät todellakin siitä, että nyt dokataan taidetta. Mulle oli ensinnäkin täysin uutta, että cocktail-scene käy näin hottina Helsingissä. Moni omistaa sille elämänsä kuten kokit ruuanlaitolle ja kuinka hifiä se voikaan olla. Ammattimainen cocktail-scene on samaa rataa, mitä ruokahifistelijät Michelin-tähden safkojen taustalla vaikuttaa.

Päästiin maistamaan mitä erilaisempia variaatioita aina myydyimmästä cocktail Oiliviasta aina omiin suosikki viskimixeihin sekä klassisen laadukkaisiin GT:eihin. Groteskissa on muuten hei kesäterde DJ:neen ja mikä parasata, cocktaileja saa vielä hanasta. Mulla on nyt semmoset vibat, että mun pärstää tulla mahdollisesti näkemään tässä ravitsemusliikkeessä kesähelteillä tiheään.

67_post-4-Palautettu

67_post-8-Palautettu

Ainiin, tiesittekö muuten, että Philippiineillä on suurin GT:n kulutus MAAILMASSA?!? En mäkään!

Ps. Groteskin logo on ehkä hienoin, mitä oon tässä kylässä nähnyt!

LIBERTY OR DEATH, Erottajankatu 5

67_post-9

67_post-10

Tämä kieltolain henkeä uhkuva musta aukko vaikuttaa Kaartinkaupungissa aivan kivenheiton päästä Groteskista. Liberty or Deathissa ollaan todellakin Elämän ja Kuoleman rajamailla ainakin, mitä tilan valaistukseen tulee. Tänne ei siis auringonvalo paista ja hyvä niin sillä se jos jokin tekee tilan tunnelman mitä parhaiten.

Tä on se mesta minne tullaan piiloon uteliailta katseilta supisemaan syntisimpiä salaisuuksia! Nautittiin täällä yhdet selkeentävät kierroksen aikana ja hyvin maistui. Voin sanoa, että weirdoin kokemus tässä pisteessä oli se kun astui pimeydestä takaisin aurinkoiseen ulkoilmaan. En tiedä oliko kyseessä terästetty iloliemi vai mikä mutta tässä kohtaa sai konkreettisesti kokea luonnon voimat ”In your face”.

Ja hei muuten! Täältä saa viskiä hanasta!

100 DOGS, Malminrinne 1

67_post-1-2

(Baarimikko Bambi hostasi meitä 100 Dogissa).

Siinä missä aiemmissa mestoissa klassikko-cocktailit ja laaja valikoima piti pintansa, puhui tässä Japanilais-henkisessä teemabaarissa listan uniikit cocktailit sekä ennen kaikkea esillepano täysin omaa kieltänsä. 100 Dogs on wicked!

67_post-11

67_post-12

Ensinnäkin uniikimpaa ja coolimpaa sisustusta sekä ulosantia en oo nähnyt yhdessäkään ravitsemusliikkeessä koko Suomessa. Täällä oli oikeesti fiilis, että istui Harajukussa Tokiossa.

100 DOGS on baari minne ei mennä juomaan siis Sinisiä Enkeleitä vaan täällä eteen kannetaan samoja outouksia mitä Japanissakin vastaan tulee. Kuten kaikki tietää niin japanilaiset tykkää ottaa häppää ja safkakin on siellä maailman eliittiiä joten eipä oo vaikea arvata, että cocktailit oltiin tehty niin ikään myöskin maistumaan. Täällä tilataan siis listan uniikkeja tuotoksia ja eteen voi tulla oikeestaan ihan mitä tahansa kuten Japanissa konsanaan.

67_post-15

67_post-16

67_post-19

67_post-18

Mikä parasta, täältä sai tilattua kikkareena kakun päällä vielä safkaakin. Listalta löytyi muutamaakin eri variaatiota perinteisestä hodarista. Nää oli isoja, nää oli täyttäviä ja nää oli käsittämättömän herkullisia. Ja arvataa mitä? Hinnat oli vieläpä kohtuullisen edullisia.

FUNdining indeed!

A21, Annakatu 21

67_post-23

This is The Place. Annankadun kuningatar  A21 ei esittelyjä kaipaa. Tä on se mesta missä yhdistyy klassisen cocktail loungen täydellisen sensuelli tunnelma, New York, Wall Street, Posh-Spice, kansainvälisyys sekä Beverly Hillsin täydelliset naiset. Pelkistetty, elegantti ja ekskluusiivinen. Eikä edes yhtään pinnallinen.

Tänne mä menisin ehdottomasti juhlimaan oman elämäni tähtihetkiä, toisin arvovaltaisia vieraita tai menisin ihan kaveriporukalla viettämään fancympää illanviettoa. Vaikka A21 onkin täyttä laatua sekä poshia eleganssia, on fiilis samaan aikaan myös tosi kotoisa, kutsuva ja kaikin puolin helposti lähestyttävä.

Tänne pääsee muuten vaan ovikelloa painamalla sisään. Ei siksi, että kyseessä olisi member-baari vaan vain ja ainoastaan siksi, että sisään otetaan vaan sen verta jengiä, mitä pöytiin mahtuu istumaan. Perfect!

67_post-24

Oli aihe mikä tahansa, mutta jos ihminen puhuu siitä palo silmissä niin mäkin kuuntelen ja saatan jopa kiinnostua. A21:sä meitä hostanneen Patrickin silmistä sekä puheesta selkeästi paistoi palava passion tätä taiteenalaa kohtaan. Noh, jos saa tässä miljöössä työskennellä niin mäkin olisin varmasti liekeissä.

Jokainen pöytä oli rajattu verhoilla omaan privaatteihin looseihinsa joten tänne voi oikeesti vaikka tuodakin ne Beverly Hillsin täydelliset naiset aiheuttamaan hässäkkää! Mä digaan siitä, että oli sitten baari, yökerho taikka ravintola niin pöytiintarjoilu pelittää ja täällähän se toimii. Kandee muuten varata viikonloppuisin pöytä sillä tänne haluaa varmasti myös joku muukin!

67_post-22

67_post-20

Alan trendejä Suomessa on BTW tällä hetkellä skandinaavisuus sekä Pohjoiset maut. Se näkyi myös listassa ja sisällössä sekä maistui suussa. Ruoka on tällä hetkellä kuuma juttu ja sitä koitetaan hyödyntää yhä enenemissä määrin myös cocktaileissa. Ja siis nyt en puhu mistään Bloody Mary tomaattimurskasta vaan tyyliin siitä, että Alexin tilaamassa cocktailissa oli käytetty parsaa ja se oikeesti maistui ihan järkyttävän hyvälle ja niin hienosti epäruokamaiselle!

TRILLBY & CHADVICK, Salainen

Kierroksemme viimeinen stoppi oli salakapakka Trillby & Chadwick, mikä tosiaankin on niin salainen, että menimme tänne täysin omalla kukkarollamme. Voiko salaisempaa enää olla?

Tämän mestan osoitetta en aio enkä ennen kaikkea saa edes paljastaa. Sen verran voin sanoa, että tämä Sherlock Holmes henkinen valtionsalaisuus sijaitsee Helsingissä. Tänne et tule eksymään vahingossakaan ellet tosissaankaan tiedä, että minne suuntaan oot menossa.

Tä on se paikka missä liikemiehet, liikaa tietävät journalistit, FBI, kuningatar Elisabeth sekä Arabi Sheikit hengailevat mielikuvituksellisesti mikäli Helsingissä hengailisivat. Tai siis, mistäpä se tiedetäänkään hengailevatko vai ei koska tämähän on salakapakka. Täällä mä nään mustien salkkujen vaihtavan omistajaa, salaisten tietojen vaihtavan suusta suuhun tietäjää ja uuden maailmanjärjestyksen tekevän tuloaan. Tämä vapaamuurarihenkinen salaisuus on ehdottomasti paikka missä mä kävisin elämäni tärkeimmät keskustelut liittyen aikamme suurimpiin salaisuuksiin. Ketä tappoi Kennedyn? Miten Estonia upposi? Onko Elvis elossa? Mitä WTC-torneille oikeasti tapahtui? Ennen kaikkea Miksi Mona-Lisalla on noin hemmetin koppavan katse? Häh?

Tunnelma oli kerta kaikkiaan niin salainen, että mun mielikuvitus kyllä saatiin laukkaamaan. Piste.

Ainiin. Trillby & Chadvickissä EI saa missään tapauksessa ottaa valokuvia ja täältä poistutaan VAIN ja ainoastaan takaovesta. Tän kaltaisessa Da Vinci Koodissa kuvittelisi cocktailienkin maksavan omaisuuden mutta ei. Hyvin kohtuullista.

Suosittelen. Mikäli löydätte. Mun huulet on halkaistu. Shh. Tä on The Kokemus!

YHTEENVETO

67_post-13

67_post-14

Kaiken kaikkiaan oli ihan huikea kierros. Jos siis haluat päästä kokemaan Helsingin parhaimmat cocktailit niin edellisen listan mestat edustavat sitä etummaista eliittiä tässä kaupungissa. Musta oli maisteluakin mielekkäämpää ja hauskempaa huomata silti se, että kyseessä on taiteenala mikä on oikeesti ihan elämän kokoinen intohimo monellekin tekijälle.

Cocktail-alalla kaikki näyttävät tuntevan toisensa ja henkilöiden välinen dynamiikka on käsin kosketeltavaa. Vaikka kyseessä on eri baareja ja toistensa kilpailijoita niin baarien välinen kemia on hyvinkin tervehenkistä. Ensiluokkaisen laadukkaat cocktailit menevät terveesti kilpailun edelle ja se antoi myös asiakkaan näkökulmasta kivan vilpittömän inhimillsen touchin koko hommalle!

Nam. Kaikkea sitä bloggaamalla oppii! Mä kyl silti sanon vielä tänkin päätteeks, että ei oo GT:eetä voittanutta. Ja sen näytti tietävän ainakin listalla näkyvän vankan edustuksen puolesta myös Helsingin coctail-scene itsekin. 😉

Kiitos ensinnäkin Jerrylle mahtavasta järkkäämisestä. Baareille sekä Tiialle, Veera Biancalle ja Keltaiselle Keittiölle.

Ps. Ennen Afrikan matkaa kandee käydä myös painamassa seuraa nappulaa vihreeksi Instagramista, sieltä löytää meitsin nimellä @otto.lilja !! 

Kuullaan pian taas lisää!

– OTTO – 

*Sponssi*

Share this story

COMMENTS Expand -
 1. Vanhat tutut omilta Helsinki-ajoilta näyttää olevan vielä tallella, mutta toi 100 Dogs on ihan uus tuttavuus mulle! Sain just järkättyä ainakin viikon Suomiloman tälle kesälle, vois käydä maistelemassa samalla vierailulla muutaman koktailin 😛
  p.s. Odotan valtavalla innolla ja mielenkiinnolla päivityksiä teidän Kenian reissulta, oon kuullu kyseisestä paikasta niin paljon hyvää että haluaisin itsekin sinne mahdollisimman pian!!

  1. 100 Dogs oli ihan paras ja mikä parasta, niin epä-Suomi!! Kannattaa käydä! 🙂 Huomenna lähtö, jännittää. Odotukset on tosi korkeella, mutta ainot vaan se, että ei oo hirveestit tietoa, että mitä odottaa. Niin uus tuttavuus koko Afrikka myös tännekin osoitteeseen, mutta hyppy tuntemattomaanhan on sitä parasta. Go with the flow!

 2. Vau, upeita kuvia mielenkiintoisen kuvailevalla tekstillä höystettynä! Janohan tässä tuli ja etenkin viimeinen salakapakka rupes kiinnostaa vähän liikaa 😉 Todella hieno idea Jerryltä, ja seuraavan kerran kun oon Helsingissä pitää saada piña coladaa Groteskin hanasta!

  1. Suosittelen testaamaan! Haha, colada hanasta alka kuullostamaan itse jos toisellekin mitä puoleensa vetävimmältä ajatukselta. 😉 Kiitos kommentista!

 3. Jes, miten hauska postaus! Kuvaa täydellisesti illan tunnelmaa. Kiitos vielä seurasta, toivottavasti nähdään taas pian! P.S. Sori photobombailusta! 😀

 4. Aivan mahtava postaus tästä! Kiitos valtavasti, että lähditte mukaan :D!

  Toivoin saavani teiltä juuri tällaisen elämääkin suuremman postauksen enkä todellakaan joutunut pettymään :). Upeat kuvat, Alex ja mahtava teksti, Otto!

  Ps. Jos en väärin muista, Piña Coladaa saa nyt Groteskin terassilta suoraan hanasta, koska he halusivat elvyttää kyseisen cocktailin ;).

  1. Kiitos sulle Jerry järjestämisestä. Näitä ehdottomasti lisää! 🙂

   Hyvä tietää, ehkä meenkin kokeilemaan ja sytyn itsekin tälle kuolemattomalle legendalle!

ADD A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.