Ulkosuomalaisuutta on tällä hetkellä mittarissa jo lähes kymmenen vuotta ja kaiken tähän saakka nähdyn jälkeen olen juurtunut vahvasti Britanniaan, mitä pidän kaikessa päättömyydessään sielunkotinani. Turbovauhtia eteenpäin kiitävässä Lontoossa mikään ei ole varsinaisesti helppoa, mutta kaikki on mahdollista. Asuminen alle kymmenen miljoonan kaupungissa nykyisin jopa ahdistaa!

Koulutukseltani olen digitaalisen median ja viestinnän kandi Westminsterin yliopistosta, sekä yhteiskuntatieteiden maisteri Lontoon yliopiston School of Oriental & African Studies -yksiköstä (SOAS) globaalin kehitystutkimuksen ohjelmasta. Maisteriopinnoissa erikoistuin ja uppouduin erityisesti rauhan ja konfliktintutkimukseen sekä kriisinhallintaan liittyviin teemoihin. Nykyisin työskentelen omassa yrityksessäni digitaalisen median, markkinoinnin ja viestinnän konsulttina - yritykseeni voit tutustua lisää täältä.

Vapaa-ajallani nautin Lontoon loputtomista mahdollisuuksista aina ravintoloista komediailtoihin sekä eri kaupunginosien syväluotaavavaan tutkimiseen. Matkailijana uteliaisuuteni on loputon enkä laita itseäni raameihin. Siinä missä rakastan viiden tähden hotelleita, oloni on hostellin dormeissa tai aavikolla teltassa aivan yhtä kotoisa - elämys on tärkein. Tavoitteenani onkin ennakkoluulottomasti tutkia sekä pyrkiä ymmärtämään paremmin yhteiskunnan loputtomia kerrostumia Tervetuloa mukaan!

Ihan mahtavaa, että olet löytänyt tänne. Olen Otto Lilja, Lontoossa asuva matkabloggaaja, digitaalisen median ja viestintäalan yrittäjä, yhteiskuntatieteilijä sekä ennen kaikkea maailmankansalainen isolla M:llä.

Olen tuottanut omaa nimeäni kantavaa matkablogia vuodesta 2014 puhtaasta rakkaudesta ja intohimosta matkailua, seikkailuja ja yleisesti maailman loputtoman monenkirjavia tasoja kohtaan. Blogin arkistoihin mahtuu käänteitä, oivalluksia ja elämäntapahtumia jos jonkinmoisia aina lukuisista asuinmaan vaihdoksista loputtomiin seikkailuihin, yliopisto-opiskeluihin. Lisäksi blogi sisältää tajunnanvirtaa, joka sivuaa mm. ulkosuomalaisuutta ja maailmalla törmäämiäni ilmiöitä.

Suomessa vietetyn lapsuuden ja nuoruuden jälkeen olen muuttanut tuottajakumppanini kanssa ympäri maailmaa aina Sydneystä, Brasiliaan ja sieltä Hongkongin kautta Puolaan. Pidempiä ajanjaksoja on vietetty lukuisissa muissa maissa, jokaisella mantereella.

Rakkaimmiksi paikoiksi maailmassa ovat Lontoon ja muun Britannian lisäksi muodostuneet mm. Bangkok, São Paulo, Kalifornia, Marokko ja Sveitsin vuoristo.