Lontoossa ulkona syöminen on yleisesti paljon edukkaampaa kuin Suomessa ja olenkin ottanut siitä kaiken ilon irti. Camden on tunnettu ruuasta ja tämä sykkivä sekamelska kuhiseekin toinen toistaan ihastuttavampia ravintoloita ihan jokaiselle budjetille sekä ruokavaliolle.

Kuluneen 8 kuukauden aikana mulle on muodostunut Camdenissa aika omat vakio suosikit missä tykkään käydä. Tykkään nuorekkaasta, rennosta, laadukkaasta, spessusta ja boheemista. Paikan pitää olla sellainen, että sinne on helppo mennä. Hintojen on oltava kohtuulliset sekä palvelun on pelattava. Kerroin muuten viime postauksessa yleisesti tästä boheemista koti kaupunginosasta. Voit lukea postauksen TÄSTÄ!

Seuraavista rafloista ja baareista onkin muodostunut omat Camdenin suosikkini.

PROUD WONDERLAND & PROUD CAMDEN

Camden-OTTOIzakaya-78

Camden on se paikka minne mennään viettämään villimpää vapaa-aikaa. Lukuisat pubit, baarit ja clubit pitävän huolen, että kurkku ei tässä kaupungissa ala kuivaamaan.

Aivan Camden Marketin loppupäässä, Chalk Farmin rajalla huumaava Liisan todellinen ihmemaa – Proud Wonderland on ravintola kompleksi parhaimmillaan. Proud Wonderland on kesäaikaan sisustukseltaan kuin sienitrippi. Lämpölamput terassilla pitää huolen, että täällä voi istua ulkona ympäri vuoden. Talven viimojen laskeutuessa Lontoon oma salainen puutarha muuntuu arktiseksi polar baariksi. Parasta tässä terassissa on, että tämä harvemmin on täynnä vaikka suosittu onkin. Istumapaikka löytyy siis lähes aina.

Samassa yhteydessä oleva Proud Camden on puolestaan yökerho missä aika-ajoin järjestetään joko Caribia-bileitä taikka vastavuoroisesti reivi henkisiä päivä clubeja. Pari viikkoa sitten käytiin yhden aikaa päivällä clubittamassa Proud Camdenin puolella ja oli muuten himmeetä kun ulkona paistoi aurinko ja sisällä soi house.

DOMO 94

Jos haluat nauttia täydellistä iltaa, täydellisen safkan, täydellisen palvelun ja täydellisten hintojen pikku-Italiassa. Domo 94 on niin hyvä vaihtoehto.

Täällä hintalaatusuhde on laadukkaampaa kuin Italialaiset vaatteet ja intensiivinen tunnelma suorastaan pursuaa romantiikkaa, eleganssia ja eurooppalaista ilotulitusta. Domo Italiassa illanvietto on silkkaa nautintoa. Domo 94 on passeli etenkin lounaille ja aamiaisille ja terassi vaihtoehto ei huononna tilannetta yhtään. Domon kuuluisat ciabattat kruunaa aamun kuin aamun!

94 Camden Rd

BOHO

Camden-OTTOIzakaya-13

BOHO on juuri niin sitä mitä nimikin antaa olettaa – Rento, rempseä ja helvetin hyvän hintainen. BOHO sijaitsee Camdenin omalla bilekadulla aivan Tube-aseman kupeessa.

Jos olet hyvää perinteistä protskun täyteistä pihvi unelmaa taikka edullista hamppari systeemiä vailla, on Boheemi BOHO totaalisen passeli vaihtoehto. Tämä rafla soveltuu mainiosti rentoihin tiistai-iltoihin milloin ei jaksa ihan liikaa yrittää. Täällä safka on aina hyvää sekä cocktaileistakaan ei tarvitse ihan liikaa happy hourin aikaa pulittaa.

Ps. Palvelu on ensiluokkaista!

6 Inverness St 

BING TANG

Spessu, trendikäs ja menevä. Tätä kaikkea on Kentish Townissa Camdenin kupeessa sijaitseva Bing Tang. Täällä ruuaksi saa fuusiompaa aasialaista ja yksi mikä kruunaa koko potin on BYO eli tuo omat viinit messiin!

Mikäs onkaan mainiompaa kun frendien kanssa istua Bing Tangin terassilla juoden omia viinejä samalla kun saa herkutella kuuluisia aasialaisia fuusio-ruokia. Täältä kannattaa myös viikonloppuisin varata pöytä sillä Bing Tangin timanttisuuden on löytänyt myös moni muukin.

93 Kentish Town Rd

GRAND UNION

Meidän kulmapubi numero 1. Grand Union on astetta lushimpi pubi, mikä tunnetaan laadukkaista cocktaileista.

Grand Union terassi on pelkkää kultaa ympäri vuoden, sillä lämppäreiden alla on mitä parasta seurata läpi kulkevaa ihmisvanaa, mikä jaksaa yllättää aina päivä toisensa jälkeen. Viikonloppuiltaisin meininki täällä on suorastaan clubin omaista vaikka pubissa ollaankin. Tarvittaessa masun saa täytettyä sen maalaisilla hiilaripommeilla, että Jutta pyörtyisi ja sukkelaan. Ei siis painonvartijoille.

102 – 104 Camden Rd

CAFFE 43

Camden-OTTOIzakaya-10

Camden-OTTOIzakaya-11

Helppoa halpaa safkaa, välimerellistä, ravitsevaa sekä täyttävää. Camdenin lukuisista turkkilaisista mestoista yksi kahvila on ylitse muiden ja se on Caffe 43

Näiden edukas Meze lautanen taikka kattavat eteläiset aamiaiset pistää päivän kuin päivänkin käyntiin ja hyvin pistääkin. Ylipäätään välimerelliset kahvilat ovat loistavia sekä kukkaroystävällisiä, mikäli reissaat budjetilla, pidät perinteisestä sekä haluat masun varmasti täyteen!

43 Pratt St 

ZEN SAI

Camden-OTTOIzakaya-14

Yksi meidän vakkari on ihastuttava Zen Sai – pala Bangkokia keskellä Camdenia. Zen Sai on ilmeisesti Thaimaalainen ravintola, minkä yläkerrassa on ihastuttava lounge ja alakerrassa menevä disco. Thaimaalaisesta vibasta huolimatta asiakaskunta on pitkälti Caribialaista ja meininki on myös sen mukaista. Suorastaan elokuvamaista!

Uuden musiikin suhteen ei olla liian kranttuja ja soittolistalta löytyykin esim. 50 centin candyshop ja Rihannan Please don’t stop the music henkisiä uutuuksia. Tämä baari humalluttaa sekä hinnoillaan, että meiningillään!

Viinipullo maksaa viikonloppuisin muuten iloisten tuntien aikaan 12 puntaa ja se on Camdenilaisittain halpa!

16 Inverness St 

CONSTITUTION

Constitution on täydellinen pubi, mikäli mieli vetää paikallisempaan päin. Constitution sijaitsee Camdenin rauhallisemmalla puolella joten ihmismassasta harvemmin on hätää.

Kanaalin varrella sijaitsevan Britti-pubin alakerrassa soi Jazz ja beer garden on puutarha Pohjois-Lontoon parhaimmistoa.

Punaviiniä syysillassa ja ketjussa tupakkaa? This the place!

42 St Pancras Way 

BLOCK BAR

LGBT-kansalle paras spotti on puolestaan viistosti tube-aseman vastapäätä sijaitseva Block Bar. Tämä hiljattain avattu clubi/baari täyttyy viikko viikolta ja alkaa pikkuhiljaa löytämään asiakaskuntaansa. Drag Queenejä, live-esityksiä ja rennon rapeaa meininkiä. Tänne EI tarvitse pynttäytyä parhaimmilleen!

18 Kentish Town Rd

GILGAMESH

Camden-OTTOIzakaya-56

Luin jostain, että Gilgamesh on kuulemma yksi Paris Hiltonin lempi ravintoloista Lontoossa ja kertoo varmasti kaiken.

Pinkkiä, glitteriä ja glamouria? Nyt yllätytte. Gilgamesh on Arabian yö keskellä Camdenia. Menu itsessään on kansainvälinen ja meininki on juuri niin menevää mitä voikaan vaan Lähi-Idän loistolta odottaa. Gilgamesh tunnetaan sisustuksestaan sekä tunnelmastaan. Jos haluat viettää kevyellä safkalla varustettua Perjantai-iltaa kaveriporukalla hulppeassa ympäristössä, on Gilgamesh nappi. Täällä on samassa yhteydessä myös yökerho jos sille päälle sattuu, mutta nuorekkaan nousukas fiilis takaa sen, että ravintola puolellakin menojalka vipattaa ja kovaa.

Ps. Pukeudu kivasti!

The Stables Market, Chalk Farm Road

Camdenissa tarjonta ei lopu kesken. Siinä missä Camden Townin tubeaseman ympäristö on nuorempaa, löytyy Kentish Townin ja Chalk Farmin suunnalta aikuisempaa ja tyylikkäämpää. Täällä on kaikkea ja kaikelle, mutta oikeat paikat pitää toisinaan vaan löytää. Lontoo on yksi maailman ykkös metropoleista joten muistakaa yksi asia: Viikonloppuisin kannattaa aina ilmoittaa tulostaan, mikäli haluatte raflasta pöydän.

Huippua viikonloppua kaikille! 🙂

-OTTO-


Ps. Seuraa meitsiä Instagramissa @otto.lilja

Share this story

COMMENTS Expand -
  1. Jopas on kattava lista, kiitos tästä! 😉 Kunhan joskus lähen Lontooseen niin näitä pitää lähteä katsastamaan! 😛 Hyvää viikonloppua sinnekin 🙂 täällä lopeteltiin pari tuntia sitten toripäivää

ADD A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.