Populaarikulttuurin pääkaupunkina Lontoon nähtävyydet ovat vertaansa vailla. Mitä yhteistä onkaan Beatlesilla, Sex Pistolsilla, Adelella & Lady Gagalla, tai siis oikeastaan koko esiintyvän taiteen kermalla? Jokaiselle Royal Albert Hall on tuttu mesta. Ja nyt myös mulle. Tosin yleisön näkökulmasta. Mulla oikeasti on muusikko taustaa. Soitin koko lapsuuteni tumpettia. Kyllä. Niin cool minä olin. No mutta en siis suinkaan ole ollut esiintymässä täällä. Tämän takavuosien trumpetti taiturin viimeinen keikka vedettiin nimittäin jo vuonna 2007 ja sen jälkeen ei ole mutsia lukuunottamatta ketään meitsin comebackin perään enää kysellyt. Parempi siis pysyä katsojan roolissa myös jatkossa.

Royal Alber Hall on paikka missä järjestetään James Bondin ensi-iltoja. Tässä rakennuksessa Kuningatar Elisabet on tuttu nimi vieraslistalla ja kaikki maailman ykkösnimet aina MadonnastaRobbie Williamsiin ja Tupac Shakuriin ovat tällä stagella esiintyneet. No mitäs ihmettä tämä mun elämää oikeen koskettaa? Osa varmaan muistaakin, että miitattiin Lontoossa huhtikuussa kansainvälisessä Bloggaaja-porukalla ja saimme tätä kautta mahdollisuuden päästä priva-kierrokselle tallustelemaan megatähtien tassujen jäljissä Royal Albert Halliin. Kuullessani, että tiedossa on myös Samppanjalla terästetty iltapäivä tee niin meikäläisen kameran putkihan oli välittömästi pitkänä.

LontoonNähtävyydet

Lontoon nähtävyydet

Ettehän kerro muuten kenellekään jos sanon, että en ollut rekisteröinyt pääkoppaani mitään tietoa tästä Lontoon nähtävyydestä ennen kun sain kuulla, että pääsen tänne vierailulle? Hyvä kun en saanut tomaatista päähän kun paljastin aukon sivistyksessäni. Lontoon nähtävyydet tunnetaan ympäri maailman, mutta tästä en ollut kuullutkaan ennen huhtikuuta. No nyt tiedän. Yleensä en ole yhtään vastaavien kierrosten perään, mutta MTV:n varrella kasvaneena ja Daily Mailin fanaattisena kuluttajana tässä oli sitä jotain!

Tsekkaa muuten aiemmat postaukset meidän Bloggaaja-viikonlopusta alta:

Lisäksi meidän bloggaaja-viikonlopun kuvat löytyy IG:stä hashtagilla #WeMakeLondon. Värikästä settiä muuten. Käykää tsekkaamassa.

Lontoon nähtävyydet

Legendaarinen konserttihalli sijaitsee rahakkaan South Kensingtonin sydämessä, Brittiläisen imperiumin ytimessä, Hyde Parkin kulmassa. Mieleenpainuva arkkitehtuuri ja vaikuttava värimaailma ympäristössä on linssiludeille mitä kuvauksellisin spotti saada hienoja kuvia muuten otettua! Jotenkin mulla tuli mieleen tästä rakennuksen värimaailmasta  ihan Intian Jaipurin Pink City.

Tämän hallin käytävät siis pursuavat julkkisten DNA:ta ja kiehtovilta viboilta ei voinut näillä käytävillä olla välttymättä nähdessään kilometritolkulla kuvia täällä esiintyneistä suuruuksista. Kierroksesta teki entistä spessumman se, että päästiin tutustumaan myös backstageen ja tiloihin, mitkä ovat yleisöltä muuten suljettuja. Osassa näistä tiloista ei saanut kuvia edes ottaa. Pääsimme tutustumaan mm. Kuningasperheen omaan sisääntuloaulaan, minkä portaita on itse Ellu, Diana sekä Charleskin on tallustellut. Kuningasperhe saa liput jokaiseen tapahtumaan, mikä täällä järjestetään, mutta nykyisin Kuningatarta ei enää näillä nurkilla kovinkaan paljon kuulemma näy, sen sijaan Prinssi Charles on kuulemma tuttu naama tämän talon katsomossa.

Lontoon nähtävyydet

Lontoon nähtävyydet

Lontoon nähtävyydet

Punainen piano on julkkis. Elton John on soittanut sillä! 

Meillä oli oppaana aivan mieletön grand old British gentleman ketä yläluokkaisella itseilmaisullaan osasi kertoa joka yksityiskohtaisimmankin yksityiskohdan tämän kiehtovan rakennuksen historiasta aina Beatlesin ajoilta Spice Girls elokuvan ensi-iltaan. 

Pääsimme myös tutustumaan astetta yksityisempiin aitoihin, missä kameran käyttö oli ehdottomasti kiellettyä. Sen verran voin paljastaa, että täältä jos jostain pääsee konserttia katsomaan niin tulet kokemaan sen fanityttöjen poikabändi vibat aivan saletisti – eli siis “Se laulaa just mulle…”.

Siirryimme seuraamaan sinfonia-orkesterin harjoituksia ylemmille penkkiriveille, missä kuvaaminen oli jo enemmän sallittua. Korkeanpaikan kammoisille tämä mesta on muuten painajainen joten kuplia ei kannata liikaa juoda tyhjään vatsaan jos tänne tulee keikkaa katsomaan.

Lontoon nähtävyydet

Lontoon nähtävyydet

Lontoon nähtävyydet

Royal Albert Hallin tarjonta ei ole suinkaan rajoittunut vain musiikkiin ja ensi-iltoihin. Täällä on järjestetty niin ikään urheilutapahtumia aina nyrkkeilystä tennikseen ja tenniksestä sumopainiin. Sen lisäksi täällä on järjestetty kautta aikojen jos jonkinmoisia seurapiirikekkereitä, minkä suljettujen ovien sisällöstä ei paljoa ulkomaailmaan yksityiskohtia hiiskuta. Ei ole varmasti olemassa tällä maapallolla montakaan iso nimistä, ketä ei tässä rakennuksessa olisi aikaansa viettänyt.

Tähtisumun täyteisen kierroksen jälkeen päästiin nauttimaan suorastaan aristokraattinen samppanjalla terästetty iltapäivätee eräässä Royal Albert Hallin muutamista ravintoloista. Tunnelma oli arvokas siihen saakka kunnes meidän bloggaaja-porukka syöksyi kamerat kaulassa sisään dokumentoimaan pullanmuruja ja skoolaamaan lavaste kippiksiä. Toimintamme keräsi varmasti halventavia katseita, mutta onneksi olimme niin keskittyneitä kameroihin sekä kännyköihin, että saimme nauttia ajastamme omassa digikuplassamme. Ainakin aiheutimme kuulemma huvittuneisuutta. Bloggaajat ne näyttää vaan niin himo dorkilta kun ne on kimpassa, etenkin jos tehdään duunia. Sekasorto on väistämätön. 

Lontoon nähtävyydet

Lontoon nähtävyydet

Lontoon nähtävyydet

Lontoon nähtävyydet

Perinteisessä kuplia kihisevässä Afternoon Tea-teehetkessä englantilaisittain on kyllä asennetta. Normaalisti vannon mustan sumpin nimeen enkä ole tee-ihmisiä alkuunkaan, mutta pakko myöntää, että se maistui klo. 15:30 leivos pöydässä ihan mukavalta. Tästä voisi ottaa vaikka tavan – ehkä jopa ilman samppistakin.

Vilpittömästi oli todella mielenkiintoinen kierros. Tässä talossa oli selittämätön fiilis. Jopa epätodellinen. Lontoon nähtävyydet jää monesti Big Beniin, Buckinghamin Palatsiin ja Harrodsiin, mutta tässä on mainio vaihtoehto kaikille viihde-diggareille. Suosittelen todella lämpimästi tutustumaan!

Ps. Ja arvatkaa mitä mulle tapahtuu nyt viikonloppuna? Lähden Irkkulaan!

-OTTO-


Ps. Seuraa meitsiä Instagramissa @otto.lilja

*Pääsin vierailulle blogin kautta, enkä maksanut kustannuksista itse*

Share this story

COMMENTS Expand -
ADD A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.