Mulla on isoja uutisia, käynnissä on nimittäin viimeinen kesä Lontoossa! Kolmivuotinen kotimme Pohjois-Lontoossa on irtisanottu. Työasiat on järjestetty uuteen uskoon. Ensimmäisen kuukauden väliaikainen majoitus on maksettu ja yhdensuuntainen lippu itään on nyt buukattu. Vaikka vielä 1,5 vuotta oletin jotain ihan muuta ja vahvasti vannoin sen nimeen, että haluan rakentaa pysyvän elämän Britanniaan, on tilanne nyt virallisesti se että ollaan puolestaan muuttamassa pysyvästi pois Lontoosta sekä ihan koko Euroopasta. Ainakin toistaiseksi. Niinkin pian kuin elokuun 13. päivä alkaa kokonaan uus ja aika pitkälti täysin tuntematon luku meidän elämässä. Me nimittäin muutetaan asumaan Hongkongiin!

Miksi Hong Kong? 

Alunperin meillä oli uinuva ajatus, että saatuani yliopiston pulkkaan, olis kiva vaihtaa maisemaa ja niinhän siinä sitten kävi. Alunperin suunniteltiin tosin muuttoa Shanghaihin, mutta Hong Kong osoittautui lopulta näin alussa smoothimmaksi laskeutumispaikaksi. Tiistaina mulla on virallisesti BA hattu päässä ja se myös symboloi samalla yhden aikakauden päättymistä ja uuden alkua. Sain sen mitä tulin alunperin Lontoosta hakemaan ja monenmoisen tunnevaihtelun ja erilaisten fiilistilojen jälkeen on pysyvä elämä Lontoossa tullut päätökseensä ja nyt viiden viikon päästä ollaankin vaihtamassa maisemaa isomman kerran. Vaikka Lontoo onkin rakas kotikaupunki, on meillä pidempään ollut jo vahvasti vellova fiilis, että kaivataan elämään lisää seikkailua ja vaihtelua. Ollaanhan täällä asuttu jo pian neljä vuotta ja neljässä vuodessa elämä alkaa helposti stabiloitumaan, ainakin meidän tapauksessa. Vaikka stabiili arki ja vakiintuneen tasainen elämä onkin aika-ajoin tuntunut ihanan terveelliseltä, on mun sisällä kuohunut vahva palo seikkailla ja kokea uutta. En ole koskaan pelännyt tehdä päätöksiä tai ottaa riskejä ja nyt ei tarvinnut riskejä edes sen suuremmin ottaa. Oon nimittäin onnekkaassa elämäntilanteessa sen suhteen, että itselle sillä ei ole mitään varsinaista merkitystä, että missä päin maapalloa majailen sillä duunit hoituu kaikki diginä ja etänä. Alexilla taas on Hongkongissa ja manner Kiinassa olemassaoleva asiakaskunta, yritys perustettuna ja verkostot valmiina, joten ollaan jo käytännössä integroiduttu uuteen kotimaahan. Tä on jo sitä paitsi sen verran mones muutto ulkomaille, että prosessi tulee jo käytännössä selkärangasta. Sen sijaan, että jännittää, on mulla ihan sikana positiivisesti kutkuttavia perhosia vatsassa. Intuitio on vahvaakin vahvempi sen suhteen, että tämän oikeampi ei päätös vois enää olla! 

Hongkongissa kiehtoo dynamiikka, keskeinen lokaatio lempi maanosassa, vieläpä ihan Kiinan vieressä. Hong Kong on sen puolesta meille semi helppo kohde muuttaa sillä paikan päällä on verkostoja valmiina ja frendejä olemassa. Tunnetaan myös kaupunki hyvin ja ollaan aina nautittu kaupungin tunnelmasta. Olemassa olevan duunit myös mahdollistaa pehmeän muutoksen taloudellisesti. Yksi merkittävistä motiiveista itselle on myös se, että kaikki Aasian lempikohteet on lähellä. Eurooppa tuntuu tällä hetkellä siltä, että se on omalta osalta nähty, kun taas Aasia tulee jo melkein mun uniin. Oon käsittämättömän kikseissä siitä, että mikäli siltä vaan tuntuu, voi viikonlopuks ottaa nokan kohti Kambodzaa tai Kiinaa. Hinku kokea puolestaan Taiwan ja Mongolia on valtava. Unelma tutkimusmatkasta Tiibetissä on jatkuvasti mielessä, puhumattakaan puhumattomuus retriitistä Bhutanissa taikka seikkailusta Papua-Uudessa-Guineassa. Varmaa on myös, että haluan käydä Myanmarissa selvittämässä omin silmin, että mitä maassa tällä hetkellä oikein tapahtuu. Maanosassa riittää näiden omien ikivihreiden lisäks lukemattomasti vielä uutta nähtävää ja havainnoitava. Jonkinasteinen nostalgiakärpänen on myös pärissyt kehossa viime aikoina, sillä hinku palata Australiaan on iso. Hongkongin sijainti on näppärä myös tältä kannalta. Eipä muuten haittaa myös sekään seikka, että pian pääsen nauttimaan ikuisesta kesästä.

Miten Lontoo ja Eurooppa tästä lähtien?

Vaikka vaihdamme asuinmaata, on mulla toinen jalka silti Lontoossa ja Euroopassa. Eli suinkaan en tule täältä täysin poistumaan. Mulla on iso osa  asiakkaista täällä, oma yritys, kotiosoite ja muita sidoksia täällä päin maapalloa, joten HK-LDN-HK väliä tullaan jatkossa varmasti ravaamaana tiiviisti. Onneks nykymaailma ja teknologia mahdollistaa kokonaisvaltaisen paikkariippumattomuuden. Kellollisesti sijainti on myös täykky, sillä oon elokuusta lähtien aina aikaa edellä. Hehe! 

Aion myös tehdä maisterin suurella todennäköisyydellä Britanniassa, joten tulevat vuodet pyörivät todennäköisesti senkin puolesta vahvasti Hongkongin ja Lontoon välillä. Sopii mulle erittäin hyvin, sillä fakta on se, että Lontoota tulee ikävä. 

Mitä seuraavaksi? 

Elämme tällä hetkellä tosi jännittävää elämänvaihetta. Talvi ja kevät meni yliopiston lopputöiden parissa, kandin kirjoittamisessa ja Arabian opiskelun kanssa kamppaillessa, joten ei siis tartte ihmetellä miks musta ei ole blogissa kuulunut. My life has been literally a hectic mess! 😀 Loppuun saakka jännitin, että valmistunko ajoissa mutta lopulta kaikki meni paremmin kuin putkeen ja nyt tuntuu, että oon saanut elämän jollain asteella takas. Muutto Hongkongiin oli kokoajan porkkana, jota kohti tähtäsin ja tätä varten opettelin pistämään asiat myös tärkeysjärjestykseen. Done deal ja nyt voin taas hengittää. Ollaan myös haluttu nauttia täysillä viimeisestä kesästä Briteissä.

Tiistaina tosiaan juhlitaan mun valmistumis-seremoniaa, kun taas kuun loppupuolella järkkäämme isommat yhdistetyt valmistujaiset ja läksärit Lontoossa. Näin ne viikot alkaakin uhkaavasti käymään tässä maassa vähiin. Syksy on muutosten aikaa ja muutosta tässä toden teolla tavoitellaan. Haluan keskittyä Honkkarissa vahvemmin ympärillä olevan maailman tutkimiseen, oman yritystoiminnan kehittämiseen ja myös kirjoittamiseen. Haluan reissata enemmän uusissa kohteissa, luoda lisää verkostoja sekä kokonaisvaltaisesti elää oman näköistä elämää. Tässä kohtaa en todellakaan osaa sanoa, että mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja se tuntuu ihan super vapauttavalta. Aion pakata minimaalisen määrää tavaraa mukaan ja pyrkiä starttaamaan niin puhtaalta pöydältä kun mahdollista vaan on. Tästedes elämä näyttää mun osaltan osittain kysymysmerkiltä, mutta sitähän tässä ollaan tavoiteltu. Ehkä viivytään HK:ssa 6 kuukautta, ehkä 3 vuotta. Who knows? Mahdollisesti muutetaan Shanghaihin tai jossain kohtaa takaisin Eurooppaan? Vaihtoehtoja riittää, mutta nyt eletään vaan tässä hetkessä.

"Five more weeks until the take-off!" 

x Otto

Share this story

COMMENTS Expand -
 1. Wow, vähän siistiiii!!!! Onnea ja kiitos loistavasta tilannepäivityksestä! Tuli niin hyvä mieli kuten yleensäkin kun postaat jostain uudesta ja jännittävästä. Osaat kirjoittaa niin vetävästi, että melkein hengästyttää ja innostuttaa itseäkin ihan mahottomasti 🙂

  1. Ihan mahtava kuulla, että fiilis välittys!! Ihanaa, myös että tulit myös lukemaan! 🙂 Kiitos superisti x

 2. Moikka!
  Kuulostaa jännältä ja jännä on aina hyvä juttu! Itelläkin Aasia lähellä sydäntä:) kiva seurata miten asetutte uuteen kotimaahan, onnea! 🙂

  1. Näin se tosiaan on!! Tän tyylinen jännitys tuntuu super hyvältä! 🙂 Kiitos paljon kommentista x

 3. Onnea Bachelorista! Hyvää työtä! Onnea ja iloa muuttoon ja kärsivällisyyttä mahdollisesti iskevään kulttuurishokkiin. Nauttikaa vuoristoradasta!

 4. Melkein sinkosin kattoon kaverin sohvalta kun näin instapostauksen XD So cool!! Ihailen tuota teidän kykyä ja tahtoa uudistua ja rohkeutta seurata vaistoja. Samalla ravistelette muitakin kaavoista ulos, kiitos siitä 😉 <3 Ootte kumpikin olleet miun mielessä paljon viime aikoina (tästä lisää lähitulevaisuudessa), ja tällaiset uutiset tekee niin kovin iloiseksi <3

  1. Ihana kuulla! Tä tuntuu niin oikeelta kun vaan voi. En vois paljon enempää fiilareissa olla!! <3

 5. Vau!!! Huima juttu ja just oikea päätös. Pitää ehdottomasti tarttua tilaisuuteen ja mennä, kun siltä tuntuu. Toivottavasti nähdään jossain vaiheessa Helsingissäkin. Ihanaa loppukesää ja onnea uuteen!

 6. Tulee nykyään luettua aika vähän blogeja, mutta kun näin tän otsikon Facessa, niin oikein odotin, että pääsen ottamaan hyvän asennon sohvalla ja lukeen tän! Wouu mitä uutisia! Te ootte taas laittanu tuulemaan, jes! Se on kyl hyvä, että on teidän kaltaisia ihmisiä, jotka muistuttaa, että ei kannata jämähtää paikoilleen turhaan. Kirjoittelehan taas jatkossakin ainakin silloin tällöin kuulumisia tänne. Niin kiva seurata teidän seikkailua! Nää kuvat myös ihan mahtavat. Luulin, et nää on jostain Afrikast. Kerrassaan siistejä spotteja ootte löytäneet Briteistäkin.

  Onnea vielä ison opiskelu-urakan maaliin saamisesta!

  1. Woohoo! Kiva, että päätit tulla lukemaan! 🙂 Todellakin kirjoitain kuulumisia! Ja mitä tulee näihin kuviin niin Cotswoldiin vaan!

   Iso kiitos x

 7. Wautsi ja onneksi olkoon kutkuttavista muuttosuunnitelmista! 🙂 Tunnistan itseni kyllä niin hyvin tuosta ikuisesta seikkailun kaipuusta ja vaikka stabiili elämä onkin välillä jees, niin sydän vetää aina maailmalle. Tsempit muuttoon!

ADD A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.