Mikä tekee hotellista kussakin kaupungissa suosikin? Miksi ylipäätään haluan edes majoittua hotellissa? Miksei vaikka Airbnb? Rehellisesti sanottuna kevyen alkuhuuman jälkeen en oo koskaan sen suuremmin innostunut Airbnb:stä. Sen sijaan hotelleissa viihdyn vuosi vuodelta paremmin. Jossain kohtaa Airbnb-ilmiön alkuvaiheilla koitin itselleni näin uskotella että “jee, tästähän mä pidän”, mutta siinä kohtaa kun koko varaussysteemi vei hermot mennessään jo heti kättelyssä, sekä piti jokaisen visiitin jälkeen pelätä, että miten pahat arvostelut seuraa perässä, sekä muutenkin se fakta, että pitää majoittua jonkun toisen kodissa, sai mut oikeastaan karsastamaan koko ajatusta. Viime vuodet olen ollut hotellien intohimoinen suurkuluttaja. Ymmärsin myös jossain kohtaa, että mikäli haluan elää kuin paikallinen, en halua elää sitä tuntemattoman ihmisen kodin kautta. Etenkään lomalla. Nautin anonyymisyydestä ja siitä että saan tulla ja mennä eikä kukaa kolkuttele perässä. Rakastan myös hotelleissa sitä faktaa, että henkilökuntaa on ympärillä, sekä muita asiakkaita keitä voi tarpeen tullen stalkkailla ja syväanalysoida. Hotelli on kuin näytelmä johon voi ostaa eri päivien mittaisia elämyslippuja. Nautin siitä, että ympärillä on elämää, itseäni palvellaan ja puhutellaan tiettyjen maneereiden mukaan. Pikkumaista? No aivan varmasti, mutta onhan samalla se kiistämättömän ihanaa. Kohteissa joissa käyn usein, kuten Helsingissä, digaan hotelleista joissa on sellaista ylellistä lomamaista puolikasta kodin tuntua. Ei tietenkään liikaa, sillä siinähän kohtaa hotellielämys kärsisi, mutta sillä tavalla, että tuntee paikan meiningin ja parhaimmassa tapauksessa jopa henkilökunnan.

Suosikkihotellin kultainen resepti alkaakin siis juurikin henkilökunnasta, henkilökunnan palvelualttista asenteesta, tilannetajun saumattomasta toimimisesta sekä siitä, että sääntökirjan pyhiä fraaseja osataan olla tulkitsematta pilkuntarkasti. Unohtamatta tietenkään vilpitöntä hymyä ja aitoutta. Osuu ja uppoo. Mikäli henksu haparoi, haparoi myös meitsin mielenkiinto sekä hyvä fiilis ja näin alkaa koko kokemus olemaan syöksykierteen partaalla.

Siinä missä odotan saavani henkilökunnalta superlatiivientäyteisen asiakaselämyksen, on mulla silmä kovana tietenkin myös hotellin puitteille. Good eye for details on vähimmäisodotus. Mistä itse nautin on se, että hotellissa on tilaa liikkua, voi haahuilla kerrosten välillä, parhaassa tapauksessa jopa eksyä, piiloutua sekä fiilistellä erilaisissa tilaratkaisuissa vuorokaudenajan ja mielentilan mukaan.

Hotellista tulee löytyä palveluita – mielellään lukuisia. Laadukkaat baarit ja ravintolat ovat aivan must sekä tietenkin myös spesiaalit edut kuten lounget, joissa hengailu kuuluu ihan ehdottomasti omaan suosikki tapaan olla ja elää, oli sitten kyseessä hotelli tai lentokenttä. Arvostutan hotellin myös aamiaisen perusteella. Aamiaisessa ratkaisee laatu, kattavuus, sekä eksklusiivisuus. Aamiaisbuffa on hotelliasumisessa parasta, niin kauan kuin sinne saakka pääsee, sillä aamulla se saattaa toisinaan osoittautua haasteeksi. Onneksi suosikkihotellissa voi tilata brekun myös huoneeseen.

Siinä kohtaa kun kaikki edellä mainitut kohdat ovat kondiksessa, alan pohtimaan vasta huonetta. Meikäläisen suosikkohotellin suosikkihuone on sellainen, jossa on jälleenkerran tilaa liikkua. Voi kulkea huoneesta toiseen, pistää jalat pöydälle ja katsoa töllöä, sillä koska mulla ei kotona TV:tä ole, on hotellit gymin lisäksi harvoja paikkoja jossa voin TV:n tarjoamista hedelmistä nauttia. Tärkeää on se, että sänky on omassa erillisessä tilassa, sillä makkariin voi tarpeen tullen tunkea siten kaikki loputtomat matkatavarat, sillä niitä riittää ja matkatavaroiden järjestelmällinen ylläpito ja organisointi eivät kuulu vahvuuksiini. Harvemmin myös kenenkään matkakumppanini.

Suosikkihuoneessa voi istua myös pöydän äärellä läppärin kanssa ja tehdä duunia, tai syödä aamiaista sen jälkeen kun huomaa, että sängyllä nautittuna se ei tunnukaan enää ihan niin kutsuvalta, miltä se näyttää kuvissa(kö?). Suosikkihuoneessa on tilaa sotkea, katsoa telkkaria WC:n peilistä myös sillä aikaa kun pesee hampaita, kutsua vieraita, juoda samppista, nauttia huonepalvelusta ja sitä rataa. Suosikkihuoneessa on tilaa pukeutua ja laittautua. Suosikkihotellin suosikkihuoneessa oleskelu on vähän kuin asuisi luksusluokan residensissä, jonka joku toinen pitää siistinä.

Se yks olennainen osa muuten jäi mainitsematta, mitä ilman en edes hotellia harkitse. Nimittäin lokaatio. Meikäläisen suosikkihotellin tulee sijaita keskeisellä sijainnilla. Keskellä keskustaa ja lähellä kaikkea nk. olennaista. Kuten vaatekauppoja, baareja, ravintoloita, puistoja, nakkikioskeja, 24/7 ruokakauppoja, steissiä, julkisten pysäkkejä, taxitolppaa ja siinä kohtaa kun ollaan vielä Helsingissä niin tietenkin kavereita. 

Näiden kaikkien edellämainittujen kriteereiden perusteella multa on löytynyt Helsingistä yks hotelli, jota voin sanoa rehellisesti suosikikseni kaupungissa tällä hetkellä. Hotelli jonne palaan kerta toisensa jälkeen ja jossa viihdyn aina. Hotelli, jonne voin ottaa mukaan vaikka Suomessa ekaa kertaa vierailevan ystävän tai toisinaan jopa skidisti  ylipikkutarkan poikaystävän. Ihan vaan sen takia, että siellä jos jossain tulee eniten se “home away from home”-fiilis ja koko paketti handlaa asianasa alusta loppuun. Hotelli, jossa voi nauttia olostani totaalisen rennosti. Vähän kuin kotona, mutta silti hotellissa lomalla. Meitsin Helsingin suosikkihotellin pointsit lähtee Radisson Blu Plaza Hotel Helsingille!

Tsekatkaa video vielä viime visiitistä alta ja vakuuttukaa itse! 🙂

 

-OTTO-


VIDEO BY LUMIVISUAL

*Postaus osana yhteistyötä Radisson Blu Plaza Hotel Helsingin kanssa – Kaikki mielipiteet ovat omiani ja postauksen sisältö toteutettu itsenäisesti.*

Share this story

COMMENTS Expand -
ADD A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.