Yöelämä kuuluu olennaisena osana Ho Chi Minh Cityn, eli Saigonin luonteeseen. Yöelämä on myös iso osa Saigonin karismaa. Trooppinen miljoonakaupunki on päiväsaikaan tukahduttavan kuuma, joten luonnollista on, että pimeän tullen alkaa meininki virkistymään ja popula niin ikään heräämään eloon. Saigonissa yöelämä on se ‘juttu’ ja kaupunki tunnetaankin yhtenä maapallomme särmikkäimmistä bilekohteista. Ja ei, kyseessä ei ole mitään Sunny Beach henkistä taikka edes Balin Kutaa. Totuus on jotain paljon spesiaalimpaa…Sädehtivä, särmikäs ja syntinen Saigon on kaupunki jossa eletään öisin. Ja tyylillä myös eletään. 

Vietnamin talous nousee kohisten ja Saigon on Vietnamin taloudellinen keskus. Uutta rahaa liikkuu kaupungissa paljon, ja Saigonin yössä uuden rahan tuoma status ja valta pääsevät näytille. Saigonissa löytyy omat yökerhot niin expateille, backpackereille kuin myös paikalliselle eliitille, joten jokaiselle löytyy jotakin. Tässä oppaassa käsittelen nimenomaan noita Saigonin upscale-mestoja. Täällä yöelämä on täysin oma maailmansa, ja siinä maailmassa vallitsee myös oma uniikki etiketti. Ja nyt kerron siitä maailmasta ja etiketistä myös teille vähän lisää. Saigonin yöelämä on nimittäin paikka, jossa myös tavis pääsee tuntemaan itsensä supertähdeksi, jos etiketti on vaan hallussa. 

YLEISESTI

Monet IT-paikat ovat sellaisia, että julkisivun perusteella et arvaisi koskaan, että minne oletkaan päätymässä. Toiset paikat taas ovat sellaisia, että ulkopuolella seisovat värikkäät Lamborghinit ja Ferrarit eivät jätä mitään arvailujen varaan, että mitä sisällä odottaa. Me kävimme viettämässä iltaa mm. XOXO-yökerhossa, joka on kaupungin yöelämän uusi tulokas. Ulkoapäin mesta näytti kuin miltä tahansa kerrostalolta. Hissin kulkeuduttua ylös, sisällä avautui puolestaan täysin toinen maailma. Paikallinen upscale-yökerho häkkeineen ja happy gas kanistereineen. Yes, kuulit oikein! Asiakaskunta taas koostui taas saigonilaisesta eliitistä ja täällä muuten tuoksui raha. Ennen tätä kävimme puolestaan cocktaileilla QUILoungessa. QUI-Lounge sijaitsee edesmenneen yöelämän legendan, SIN-loungen tiloissa. Heti auton ajettua pihaan avautui ovet kuin lennosta ja henkilökunta-armeija oli ottamassa sisälle vastaan. Sisäänpääsyä itseään koristi puolestaan satojen tonnien edestä  erinäisiä luksus-kaaroja.

OLET MITÄ TILAAT

Image By // QUI Lounge.


Saigonin yöelämässä se mitä tilaat, määrittelee hyvin paljon myös sitä, että miten sinua palvellaan ja minkälaista huomiota saat osaksesi. Pham Ngu Lao-alueen backbacker-baareissa se nyt on ihan yksi ja sama, että onko edessä Bisse vai Bellini. Kun taas ilta jatkuu Saigonin IT-paikoissa, on erittäin lämpimästi suositeltavaa, että tilaat pullon. Saigonin yöelämässä vahvasti vaikuttavan ystävän sanoja lainatakseni: Be ready to spend more than you are used to as these upscale venues serve the creme de la creme of the city”. Aika hyvin kiteyttää, eikö? 

Toki voit tilata yksittäisiä cocktaileja, mutta siinä kohtaa kokemuksesta ei välttämättä tule nk. ‘kokonaista’. Vodkapullo/Samppis on yhtä kuin show ja sen merkitys on paljon syvempi kuin perseet olalle ja menoksi. Pullo on enemmänkin status ja illan sydän. Ilman pullon tilaamista on monissa paikoissa turha odottaa saavansa pöytää tai sitä kuuluisaa kuninkaallista kohtelua. Kutsuisin Saigonin upscale-mestoja enemmänkin paikalliseksi elämykseksi ja nähtävyydeksi, kuin pelkäksi yleismaailmalliseksi biletykseksi.

PUKEUTUMINEN & KÄYTÖS

Vaikka kyseessä onkin trooppinen Kaakkois-Aasian valtio, varaa tanktoppien, flipfloppien ja shortsien lisäksi astetta flashimpaa pukeutumista matkaan. Mikäli siis haluat bilettää täällä tasokkaasti. IT-paikkoihin ei nimittäin rantsu-vermeissä asiaa ole. Pukeutumiskoodi yleisesti on smart & fabulous. Muista myös ensiluokkaiset käytöstavat ja kasvojen pitäminen. Saigon & Pattaya kun eroavat toisistaan kuin yö ja päivä, vaikka kummassakin särmää on.

PALVELU

Vietnamilainen palvelukulttuuri on yleisesti jotain, mitä en kuvitellut kohtaavani muualla kuin tyyliin Buckinghamin palatsissa. Ja IT-paikoissa se on jotain beyoooond.  Pullon pöytään tilattuaan, muuttuu meininki kuin kaksoistodellisuuteen. Jääpalat vaihtuvat lasissasi, spaddu syttyy suussasi automaattisesti, raamikas security-guy taluttaa kädestä pitäen vessan ja takaisin pöytään. Lasit täyttyvät kuin itsestään…olo on kuin maailmanluokan staralla. Palvelu on toisinaan jopa niin ilmiömäistä erityiskohtelua, että tilanne vaatii suoranaista päähän koputtelua.

Se pitää muistaa myös, että ensiluokkaisen palvelun saaminen osakseen vaatii myös tippaamista. Muista siis varata myös seteileitä pockettiin. Totuus on kuitenkin se, että euroihin verratessa ei tippaaminen tule missään kohtaa liian kalliiksi, ellet ole Alex, jolla meni nollat seteleissä pahemman kerran sekaisin. No sanotaan näin, että siinä kohtaa palvelu oli jopa härskin hyvää.

VALOKUVAUS

Vietnamilaiset, kuten ylipäätäänkin aasialaiset elävät kameran kautta, joten linssi on myös yöelämässä pitkänä. Sen takia yökerhossa on siis syytä varautua valokuvattavana olemiseen. Etenkin jos olet tyylikkäästi edustava länkkäri, on nk. paparazzi armeija edessäsi kuin Britneyllä 2007 konsanaan.

MUUTA

Image By // Vietnamvisa-easy.com


Saigonin yöhön suunnatessa kannattaa varautua elämänsä yöhön. Täällä kaikki on mahdollista ja hauskanpidossa ei säästellä. Saigon ei turhaan ylläpidä mainettaan yhtenä Itä-pallon yöelämän keskuksista. Vaikka meininki saattaakin kuulostaa snobilta, on fiilis yleisesti äärimmäisen ystävällistä ja kutsuvaa. Saigon on mesta jossa myös elähtänyt bilettäjä herää kerralla eloon. Yöelämä täällä on sekä nähtävyys, että yksi kaupungin tarjoamista suurimmista elämyksistä. 

JA MITKÄ ON NE MESTAT MINNE MENNÄ?

LOUNGET:

QuiSocial Club & Martini Bar

SKYBARS:

GlowAir360Chill Skybar

YÖKERHOT:

PenthouseLush, XOXO & Play

UG-MESTAT:

Piu Piu, Observatory & Indika

-OTTO-


Ps. Seuraa meitsiä Instagramissa @otto.lilja

Share this story

COMMENTS Expand -
ADD A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.