Sähköpostiini pamahti hetki sitten viesti, joka tulee konkreettisesti muuttamaan mun koko elämän. Siis niin dramaattisen lässynläältä kuin se kuulostaakin. Ensi syksystä alkaen meikäläisen elämä muuttuu nimittäin ikiajoiksi.

Nyt tulee varmasti sellaista Oscar-puhetta ja hattaraa, että varatkaa nenäliinoja. Lupaan, että kliseet lentää ja linnut laulaa, mutta kun oon nyt niin onnellinen, niin pakko on leijailla ja pilvissä. Tämän kyseisen sähköpostin eteen olen tehnyt koko talven aivan jumalattoman määrän duunia, stressannut, turhautunut, toivonut ja selvitellyt, uskonut, epäuskonut ja siis kertakaikkiaan ollut välillä, että mä en ymmärrä mitään, mutta pakko jaksaa vääntää kun tämä on se, mitä vaan haluan eniten koko elämässäni. Sain äsken vahvistuksen, että tämä jäätävä vaivannäkö ja lukuisat työtunnit, mitä sekä minä itse, että mun rakkaat auttavat frendit (Ootte muuten parasta kultaa mun elämässä, ettäs tiedätte!!) ollaan kuluneet kuukaudet nähty ei ole ollut turhaa ja nyt se viimein palkitaan. Virallisesti. 

Sain juuri tiedon, että mut on nimittäin hyväksytty ILMAN EHTOJA opiskelemaan Lontooseen mun unelmien linjalle, ja siis vieläpä YLIOPISTOON, yliopistoon minne mä en olisi vielä 2 vuotta sitten ajatellut kovinkaan helpolla pääseväni. No mutta Tättärää ja tilululilei – Musta tulee 3 vuoden päästä Bachelor of Digital Media & Communications. Eli tästä mun rakkaasta harrastuksesta/sivuduunista tulee siis myös mun tulevaisuuden TUTKINTO. En voi sanoa muuta kuin, että nyt on mun unelmat ja tavoitteet täytetty vähäksi aikaa ja olen aivan AVARUUDESSA!!! Kolmen vuoden välivuosi ja vapaamatkustajuus päättyy ja tähän ja pääsen nyt virallisesti asettumaan aloilleni. Musta tulee korkeasti koulutettu mies. WHAAAT! Ja siis tämä ei jää todellakaan Kandiin sillä aion lukea itseni myös Maisteriksi! Mutta step by step. Nyt keskityn tähän ja vedän tämän täysillä. 

university_OK-2

Kulunutta hakuprosessia kuvailisin todella kuluttavaksi ajanjaksoksi. Koko kevät on vaatinut pitkän pinnan lisäksi vankkaa keskittymistä, motivaatiota sekä runsaasti aikaa, odottelua sekä piinallisen jännityksen kestämistä. Osa pääsee helpommalla varmasti, mutta itselleni tämä on ollut pitkä prosessi ja siksi en voisi olla enää onnellisempi ja helpottuneempi sekä tyytyväisempi siihen, että tämä on nyt viimein ohi ja pääsen aloittamaan virallisesti yliopistoelämän syksyllä. Vielä kun olen saanut neljä ehdollista tarjousta ennen tätä ja olin jo valmistautunut pahimpaan. Ei muuta siis nyt kuin tervetuloa ne punaiset muovimukit, huutosakki ja springbreak. Tulevasta kolmesta vuodesta tulee mun oman elämäni American Pie (British version) ja mikä vielä kikkareena kakun päällä, rakas ystäväni Eero muuttaa myös Lontooseen ja aloittaa yliopiston mun kanssa samaan aikaan. Siis tästä tulevasta elämästähän tulee aivan infernaalista!!

Blogia seuranneet varmasti tietävät, että mulla on ollut suunta hukassa kuluneen vuoden, on ollut ikäkriisiä ja muutenkin kaikennäköistä tuuliajoa ilmassa. Nyt mä voin helpottuneena, huojentuneena sekä maailman onnellisimpana nuorena miehenä ilmoittaa, että tästä päivästä alkaen ei enää yhtään selkeämpi suunta voisi omassa elämässäni olla. Ikäkriisi on historiaa ja suunta on siis tästä hetkestä alkaen selkeämpi kuin raivoraittiin alkometri. Enää mun ei tarvitse kokea polkevani paikoillani vaan nyt on sellaiset pyörät alla, että valoisammalta ei tulevaisuus voisi enää näyttää. Yliopisto-opintojen aloittaminen on ollut mun ykköstavoite ja nyt siitä tulee virallisesti totta!

Oon stressannut tätä prokkista niin paljon, että kaikki muu onkin hoitunut tässä kuluneet kuukaudet vähän vasemmalla kädellä mutta nyt voin viimein antaa hyvällä omatunnolla itselleni luvan hengähtää sillä I F****CKING MADE IT!

-Terveisin Lontoosta ehkä maailman onnellisin OTTO- 


Ps. Seuraa meitsiä Instagramissa @otto.lilja

Share this story

COMMENTS Expand -
    1. Kiitos todella paljon!! =) Musta kanssa tuntuu, että kurssivalinta meni nyt ihan täysin putkeen. Niin innoissani!

  1. Paljon onnea Otto! En oikeastaan edes tunne sua, mutta oon 3-4 sun blogipostausta lukenut ja tykkään paljon sun kirjoitustyylistä :). Tuo on kyllä niin huikeeta kun omat haaveet konkretisoituu ja varsinkin, jos ne ei ole olleet mitenkään helppoja toteuttaa. Vastikään täysi-ikäistyneenä nuorena muailmalla tallatessa tuli välillä se fiilis, että hitto vie, mähän sain täältä duunia. Ja asunnon. Ihan ite! Kun vähän myöhemmin sain opiskelupaikan (Suomesta, yhden välivuoden jälkeen) niin oli kyllä tunteet pinnassa, kun sen eteen oli panostettu! Kyllä nyt voit taputtaa itseäsi olalle ja juhlistaa! Vantaalainen nostaa hattua

    1. Kiitos todella paljon Susa, ihan super kiva kuulla! 🙂 Siis sitäpä, tulee sellainen onnistumisen tunne, että se fiilis kantaa kyllä todella pitkälle. Myös turvallisuuden tunne siitä, että tulevaisuudessa tapahtuu asioita. Muistan myös ne fiilikset, sillä ei ollut oikeastaan ainakaan itellä juuri väliä, että mitä duunia ulkomaille vasta muuttaneena sai kunhan jotain sai ja se onnistumisen tunne oli silti aina valtaisa. Se fiilis, että pärjää ja selviytyy missä tahansa kantaa pitkälle! Silloin todella myös pärjää ja oikeasti selviytyy oli tilanne mikä hyvänsä.

  2. Ensin kiljuin riemusta ja nyt itkettää – oon niin superhyper onnellinen tästä uutisesta! <3 <3 <3 Aivan mahtavaa!! 😉 Lähetän täältä virtuaalisia onnitteluhaleja ja kannustushuutoja. Oot niin ansainnu tän jutun! ^^ <3

  3. Aivan mahtavaa :D! Valtavat onnittelut, Otto! Oot niin ansainnut tämän :)! Hienoa, että uskallat ja myös jaksat seurata omia unelmiasi, sillä tuollaisella asenteella pääset vielä pitkälle!

  4. JEEEEEE, hyvä Otto! Ihan superhypermegaisot onnittelut! Siis aivan mahtava homma! Musta on ihana huomata, susta ja monesta muustakin tyypistä ja jopa itsestäni, että kova työ ja motivaatio palkitsee kyllä :). Että (melkein) kaikki on mahdollista kun vain tarpeeksi haluaa ja on valmis tekemään duunia sen eteen. (Ja tädin tekis mieli täältä myös huudella että unohda nyt se ikäkriisi, mutta en oo vielä niin vanha etten muistais millasta sen sun iässä oli ?)

    1. Kiitos Arna!! <3 Siis nyt voin luvata, että tämän kirjeen jälkeen se ikäkriisi Hävisi kankkulan kaivoon ja kovaa. Nyt ei enää enempää sujut voisi olla!! :)) RELIEF!!

ADD A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.