Naantalista mulle tulee aina mieleen Kauniit ja Rohkeat. Ehkä sen takia, että lapsena vietin Naantalin kylpylässä mummin kanssa paljon aikaa, ja katsottiin aina yhdessä Kaunareita. Naantalissa ja etenkin kylpylässä oli lapsen silmin jotain hyvin samanlaista. Onhan Naantali joidenkin puheiden perusteella Suomen L.A. 😀 Toinen asia, joka mulle tulee Naantalista mieleen on Kike Elomaa, vaikka Kike asuukin naapuripaikkakunnalla. Kike on mun silmissäni kaikessa näyttävyydessään se, miltä naantalilainen näyttää. Tähän saattaa vaikuttaa myös se, että joka ikinen kerta kun olen Naantalissa, Kike tulee koiransa kanssa vastaan ja tunnetusti Kikeä ei voi olla tunnistamatta. (Myönnän, olen salaa ehkä vähän Kike-fani, en ehkä poliittisesti mutta muuten yasss!). 

Naantali ja nostalginen glamour kävelee käsi kädessä keskenään. Naantali on samaan aikaan sekä aurinkoinen lomakaupunki, että paikallisten rakastama kotikaupunki. Kansainvälistä tuulahdusta tulee Muumimaailman kautta. Ylemmän valtiontason hohtoa tuo taas Pressan kesäasunto. Aasialaisten turistien lisäksi kansainvälisiä vieraita ovat olleet mm. Vladimir Putin. Naantalissa on lisäksi omaa mystisyyttä. Kaupungissa on tapahtunut lähivuosinakin ikäviä aurinkoa varjostavia tragedioita sekä lukuisia kohuja. Yksi viimeisimmästä kansallisessa mediassakin esiintyneistä kohuista on valtavan kokoinen, jokaisessa mittasuhteessa erittäin huomiota herättävä mysteeritalo, joka rakennettiin hyvin epäsopivalle tontille. Kukaan ei tiennyt talon rakennuttajaa ja yhdeksi potentiaaliseksi omistajaksi epäiltiin mm. Vladimir Putinin ex-vaimoa Lyudmila Putinia.

Mulle Naantali on aina ollut sellainen lähialueen lapsuuden lomakaupunki, jossa on yhdistynyt suomalaisen aurinkolomakohteen kaikki elementit plus iso annos sellaista tiettyä eksotiikkaa, mitä muualla Suomesta ei löydy. Naantalin rannassa on kesäisin ihan oma boogie ja tottakai myös Muumimaailma tuo turisteineen oma säpinää. Naantalilaisilla paikallisilla on myös häkellyttävän vahva paikallisidentiteetti. Jopa vahvempi kuin suomalaisilla on suomesta.

Jos yksi artisti tulee mieleen Naantalista (Tauskin ja Lea Lavenin lisäksi), olisi se Pandora. Olen itseasiassa ollut Naantalin Merisalissa nuorempana keikoilla lippumyyjänä ja Pandoran keikka oli yksi niistä. Joka kerta kun kuulen “Trust me”-biisin radiosta, meikäläisen mieli hyppää välittömälle aikamatkalle Naantaliin.

Kävin talvella Nordic Bloggers’ Experience-viikon päätteeksi vuorokauden päätösretkellä Naantalissa, ja tässä alla on mainittuna muutama kohokohta, joita tuli tuolloin Naantalissa koettua. Naantalisssa tuli oikeastaan  vietettyä yksi koko talven hilpeimmistä vuorokausista. Tsekkaa alta niin ymmärrät varmasti, että miksi.

HERRANKUKKARO

Lottien kanssa kylpemässä. Lottielle kanssa iso kiitos osasta kuvista. <3

– –

Miten voi olla, että olen asunut 19 vuotta elämästäni näillä suunnilla ja en ollut eläessäni ennen tätä talvea kuullut Herrankukkarosta? Herrankukkaro on kuin aikakone jonnekkin pohjantähden alle keskelle keskiaikaista kalajastakylää, jonne on roudattu kaikki mukavuudet paljusta lonkeroon. Herrankukkaro voi kutsua hyvällä omallatunnolla saunaparatiisiksi. Kompleksi muodostuu neljästä saunasta mukaan lukien maailman pienin sauvana sekä maailman suurin maasavusauna. Vietimme täällä Bloggaaja-jengin kanssa pitkää talvi-iltaa ja se kertoo paikan mukavuudesta varmasti jotain, että suunnitellun parin tunnin sijasta viihdyttiin ‘vähän’ pidempään ja meininki oli kaikessa hurmoksessaan myös sen mukaista. Söimme täällä myös perinteisen Suomi-dinnerin. Nam. Valehtelematta Herrankukkaro on yksi makeimmista mestoista, jossa olen koskaan saunonut, ellei jopa makein. Palju teki vielä koko elämyksestä ilmiömäisen. Jos mahis niin suosittelen, tässä on ihan huippu mesta esim. työporukoiden virkistysiltaan tai miksei vaikka synttäreillekin.

NAANTALIN KYLPYLÄ

Yksi syy miksi mulle tulee Naantalista Kauniit ja Rohkeat mieleen on juurikin Naantalin kylpylä. Naantalin kylpylässä koen aina suoranaisen nostalgia-purkauksen. Naantalin kylpylä on yhdistelmä menneen maailman hohtoa sekä nykypäivän mukavuuksia. Intensiivisen ja vähän nukutun NBE-viikon jälkeen vuorokausi Naantalin kylpylässä oli enemmän kuin tervetullut. Olen viimeksi yöpynyt täällä natiaisena ja nyt pääsin uusin silmin kokemaan tätä maankuulua virkistyskeskusta. Kylpylänä mesta ajaa asiansa oikeasti ihan hyvin. Olin mm. positiivisesti yllättynyt siitä, että huoneet oli rempattu ajan tasalle. Oikeastaan mulla oli fiilis kun olisin ollut hemmottelu-risteilyllä. Buffetit notkui sekä aamulla että illalla ja kauneushoitojen ansiosta meikäläisenkin hektiset aivot siirtyi välittömästi ihan Itämeren taajuksille. Sain laahustella pitkin käytäviä valkoinen kylpytakki päällä sekä rehellisesti vaan virkistyä leppoisassa ympäristössä. Staffilla oli lisäksi kunnon loma resort mentaliteetti hallussa. Isot propsit siitä.

Ens kerralla jos päädyn Naantaliin, haluan vaihtoehtoisesti kokeilla myös Kultaranta Resortia, joka on kaupungin uudempi tulokas. Tällä kertaa kokemus jäi Kultaranta Resortissa kalakeittolounaan ja parin valkoviinilasin mittaiseksi, mutta hyvältä se maistui niinkin.

VOHVELEITA

Huhut kertovat, että Naantalin Rannassa sijaitsevasta Kahvila Amandiksesta saisi maailman parhaita vohveileita. Kävimme testaamassa ja pakko todeta, että ainakin oman vohveli-kokemuksen pohjalta paikka pääsi mun top kolmoseen. Mikäs olisikaan virkistävämpi kokemus kuin hyytävän, mutta aurinkoisen pakkaspäivän lomassa piipahtaa sisätiloissa nauttimassa vasta paistettuja vohveleita runsaan kermavaahdon, mansikoiden sekä tietenkin sysimustan sumpin kanssa? Istui hyvin tilanteeseen, ja kesällä tulen varmasti käymään uudestaan!   

Naantali on karismaattinen ja eriskummallinen kaupunki. Siksi varmaan viihdynkin niin hyvin. On mulla tietenkin myös tunneside taustalla. Kesällä kaupunki on täydessä loistossaan ja  sen verran voin vinkata, että Naantalin musiikkijuhlien sekä Juhannuksen tienoilla kannattaa pitää silmänsä auki.

-OTTO-


Ps. Seuraa meitsiä Instagramissa @otto.lilja

*Vierailin Naantalissa osana NBE-kampanjaa, enkä vastannut kustannuksista itse. Kaikki mielipiteet ja kokemukset ovat silti täysin omiani. Sisältö on myös täysin omasta vapaasta kädestä ja halusta*

Share this story

COMMENTS Expand -
ADD A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.