Barcelona on ainoa kaupunki maailmassa mistä en ole koskaan kuullut valituksen sanaa keneltäkään. Barcelona on paikka minne mennään pitämään puhtaasti hauskaa. Ja tyylillä. Vaikka syntisen välimerellinen vapaakeidas Barcelona onkin, niin taso on kyllä tallella. Tiesin, että Barcelona on chilli kaupunki, missä kaikki on mahdollista tapahtuvan sanan jokaisessa merkityksessä. Vaikka Barcelona kuulostaakin ihan täysin mun kaupungilta, en ollut sinne vielä toistaiseksi päätynyt ennen tätä kuuta. Ja herran luojan kiitokseksi mä päädyin. Vaikka innostun aina herkästi oikeastaan ihan kaikesta, oli Barcelonassa vielä jotain enemmän. Tämän sanominen vaatii muuten paljon, sillä normaalisti en osaa innostua Eurooppalaisista lomakohteista tässä mittakaavassa alkuunkaan. 

Barcelonamatkablogi_2016-7

Barcelonamatkablogi_2016-4

Barcelonamatkablogi_2016-12

Tätä nykyään kun asutaan kaverien kanssa eri maissa, on kaikkien kannalta parasta tavata jossain muualla kuin Suomessa tai Lontoossa. Siinä kohtaa kun tavataan jonkun kotona, on arki aina läsnä. Uudessa paikassa lomalla voi kaikki höllätä nutturaa. Mietittäessä sopivia lomakohteita omalle ystäväporukalle oli Barcelona aika ensisijainen. Alettiin suunnittelemaan Barcelonan matkaa jo viime talvena ja monen mutkan, muutaman peruutuksen ja lievän säädön jälkeen saatiin kuin saatiinkin matka järjestettyä. Lopulta matkan kulku oli seuraava: Merita, Roope & Minä aloitimme matkan ensin keskiviikkona kolmestaan ja Alex & Eero saapuivat lomalle puolestaan muutamaa päivää jäljessä.

Reissu oli ilmiömäinen. Kaikki meni kutakuinkin putkeen. Mieli avartui Lontoo kuplan jälkeen taas maailmalle ja seura oli mitä parhainta. Viikon aikana arki ei käynyt vahingossakaan mielessä ja kehon tämän hetkinen pronssi kertoo tosi tarinaa siitä, että nyt oltiin lomalla ja kunnolla.

Monet matkablogit osaavat kertoa, että Barcelona on täydellinen matkakohde. Mutta miksi? Tämä on oma näkemykseni asiaan.

1. HINTATASO

Barcelonamatkablogi_2016-5

Barcelonamatkablogi_2016-6

Jostain syystä mulla oli mielikuva, että Barcelona on kallis kaupunki. Bullshit. Jo ensimmäisenä päivänä meinasi ilohermot revetä hintojen huokeudesta. Mielestäni kaikki oli vähintäänkin kohtuuhintaista, ellei jopa halpaa. Ainakin näin Lontoon & Suomen jälkeen.

Monesti ihmisillä on se olettamus, että kun mennään lomalle, niin kaiken pitäisi olla kotiin verrattuna ilmaista. Barcelonassa näin ei ole ja etenkin ruuan hinnat saattavat parhaimmissa paikoissa ja turistisoituneimmilla keskittymillä lähennellä helpostikin Suomen hintoja. Siitä huolimatta hinnat ovat täälläkin pitkälti valintakysymyksiä. Kun valitsee paikkansa oikein, pääsee matkakassaa kuluttamaan todella hitaasti.

Barcelona_2016

Barcelonamatkablogi_2016-17

Barcelonamatkablogi_2016-18

Barcelonamatkablogi_2016-19

Ruokakaupasta sai omaan suuhuni maistuvan Cava pullon 2,5 eurolla. Hintoja katsomattoman täyden setin fancyn turisti rafla illallisen saldo oli tippien kanssa reilu 60e per nenä ja tämä oli täällä kallis. Eksyessä paikallisten suosimiin Ei-turisti rafloihin tippuu hinnat nimittäin huolella. 6 tunnin rantatuoli sessio kera lukemattomat cava sangriat, Pina coladat, oluet sekä burgerit kustansivat tippeineen n. 50e per nenä. Kauppakassi mihin sai 5 henkilölle ihan kaiken aina alkoholista kinkkuun ja kinkusta cashew pähkinöihin oli n. 35e. Taxien aloitustaksat pyörivät 2 euron tietämillä ja puolen tunnin ajomatka ruuhka-aikana rannalta toiselle puolen kaupunkiin kustansi n. 20e. 3 hengen cocktailit kustansi  puolestaan ytimen tuntumassa sijaitsevassa baarissa puolestaan 12e.

VINKKI! Demokraattisin ja huolettomin tapaa hoitaa kustannukset isolla porukalla on pistää kaikki samansuuruinen summa yhteiskassaan ja hoitaa kaikki kustannukset sieltä käsin. Euro sinne tai euro tänne. Koimme, että tämä oli reiluin ja selkein vaihtoehto missä kukaan ei jäänyt miinukselle. Rahasäätö on nimittäin perseestä. Samoin kuin pihistely lomalla. Ja viiden hengen porukassa ei säädöltä ilman suunnittelua voi välttyä. Me vältyimme.

2. RANTA & MILJOONAKAUPUNKI SAMASSA

Barcelonamatkablogi_2016-10

Barcelonamatkablogi_2016-9

Barcelonamatkablogi_2016-11

Näitä ei ole Euroopassa montaa. Barcelonassa yhdistyy siis kaikki mitä ihminen vaan voi tarvita. Sykkivä etelä-eurooppalainen metropoli varustettuna kaikilla herkuilla ja siinä samassa myös ranta, mikä oikeasti toimii hyvin ja siellä on hiekkaa. Hiekalla makoilu on pidemmän päälle vähän nihkeää ja oikeastaan vältän sitä loppuun saakka. Sen sijaan jos saa mukavan rantatuolin 10 eurolla kinkkunsa alle, niin minähän käristytän kroppaani rannalla helpostikin koko päivän ellen toisenkin. Polttavan kuumassa välimerellisessä ilmastossa ei paljoa jaksa nähtävyydet kiinnostaa, siksi ranta onkin ehdoton. Illalla kun alkaa kehon lisäksi mieli viilentymään, on aika suunnata baanalle ja Barcelonassa on tähänkin tarpeeseen koko setti saatavilla. Biletys, kulttuuri, loikoilu, uiminen, käristyminen, safkaaminen, shoppailu, sekoilu, häröily, ihmettely & ultimaattinen nautiskelu. Barcelonassa voi harjoittaa ihan kaikkea toimintaa aina maan ja kuun väliltä!

3. HARVINAISEN LETKEÄ MEININKI

yhteiskiuva

Barcelonamatkablogi_2016-3

Barcelonamatkablogi_2016-14

Barcelonamatkablogi_2016-2

Barcelonamatkablogi_2016-15

Mulla oli joidenkin IG:een adult accountien perusteella mielikuva, että Barcelona on jotenkin nihkeä, cocky ja pinnallinen. Ei olisi voinut  niinkuin enempää väärin enää mennä. Barcelonassa ei näyttävän ketään kiinnosta mikään vaan kaikki näytti keskittyvän vain ja ainoastaan omiin juttuihinsa. Itsellä oli jäätävät paineet saada kroppa edes jonkin asteiseen rantakuntoon ennen lomaa, mutta sekin näytti olevan lähinnä vaan jotain oman egon boostaamista. Ranta nimittäin kuhisi jos jonkin moista kulkijaa ikähaitarilla 0-120 ja kehojen skaala oli vähintäänkin samanmoinen. Ulkonäköpaineet hävisivät tässä kaupungissa siltä seisomalta ja sukkelaan.

Kadulla kaikkien askel kesti vähintään vartin ja fiilis oli pelkkää mañanaa. Helvetin rento ja välitön meininki oli Barcelonan juttu isolla J:llä. Tämä myös varmasti on osasyy siihen, että Barcelona todellakin on KOKO kansan valtaama maailmanluokan lomakohde ja totaalinen vapaa-alue väriskaalan jokaisessa sävyssä.

4. BARCELONASSA EI TARVITSE PAKOLLA NÄHDÄ MITÄÄN ELLEI HALUA JA JOS HALUAA NIIN SAA! 

Barcelonamatkablogi_2016-24

Barcelonamatkablogi_2016

Barcelonamatkablogi_2016-25

Barcelonamatkablogi_2016-26

Barcelonamatkablogi_2016-27

Barcelonamatkablogi_2016-29

Parhaimmat frendit ja räävitön seura VS. arkkitehtuuri, museot ja tylsät kirkot 30 asteen keskipäivähelteellä? No kumpikohan voitti.  

Keskikesän polttavassa kuumuudessa omasta mielestäni se suurin ja hienoin nähtävyys on Barcelona ja tunnelma itse. Syksyn leudompien ilmojen koittaessa on varmasti mukavampi tutkia kaupungin syvempää tarjontaa tarkemmin, mutta näin siesta-vuoden aikana isolla porukalla parasta oli kokonaisvaltainen rento nauttiminen. Kaikki muu oli tällä kertaa täysin toissijaista. Unohda siis keskikesällä Tripadvisorin top 10 “must see” listat ja keskity olennaiseen eli kaupungin kokonaisuuteen. Syö hyvin, juo hyvin, rentoudu hyvin, ota aurinkoa hyvin, makoile hyvin, nauti hotellista hyvin, nauti seurasta hyvin, haahuile, kävele, eksy, juhli, syö lisää, juo lisää ja nauti lisää. That’s Barcelona in July!

Viimeisenä päivänä kävin verkkaisella askeleella tutkimassa kuuluisimpia nähtävyyksiä ja voin sanoa, että olisin voinut jättää sen siinä auringonpaisteessa todellakin syksymmälle. Täällä riittää nähtävää jos on sen perään, mutta mikäli tykkää vain lomailla sanan syvimmässä merkityksessä niin se ei riitele rinnalla yhtään.  

5. BARCELONA ON SOPIVASTI SHADY

Barcelonamatkablogi_2016-23

Barcelonamatkablogi_2016-20

Barcelonamatkablogi_2016-22

Kun aurinko alkaa laskemaan ja lapsiperheet sulkeutuvat hotelleihinsa, alkaa Barcelonan tuhmilla kaduilla tapahtumaan ja kovaa. Barcelonassa on käynnissä nimittäin loputtomat fiestat.

Päiväsaikaan etunenässä La Rambla on täyteen tungettu turistikatu, mutta keskiyön jälkeen tämä yöelämän keskittymä muuttuu jo paljon mielenkiintoisemmaksi.

Ilotyttöjen reviirikiistoja, kokaiini ilotulitusta, juhlivia ihmisiä, kokeilunhaluisia turisteja, seksiä, viinaa, huumeita  ja erittäin vartioituja yökerhojen uloskäyntejä. Kuten aiemmin jo sanoin niin Barcelonassa kaikki on saatavilla. Barcelona tunnetaan yleisesti maailmalla Euroopan yhtenä kokaiini-pääkaupunkina, villistä yöelämästä ja tuhmimmista tabuista ja niiden suorasukaisesta läsnäolosta puhumattakaan. La Rambla yöaikaan todistaa nämä seikat erittäin todeksi. Barcelona on Etelä-Euroopan Amsterdam.

6. BARCELONASSA VOI CHILLATA LAILLISESTI KANNABIS KLUBILLA (*K21*) 

Barcelonamatkablogi_2016-21

Tiesittekö, että Barcelonassa voi hiisata ihan laillisesti? En minäkään ennen.

Tämä ikuinen keskustelunaihe on asia mikä jakaa kansan niin puolesta ja vastaan. Etenkin Suomessa dänkki nähdään ainakin median antaman kuvan perusteella helvetistä seuraavana, mikä koukuttaa, raiskaa ja riistää ihmisen yhteiskunnasta ulos alta aika yksikön. Mun on äärettömän vaikea ymmärtää, että joku oikeasti ajattelee näin, mutta pakko se on kai uskoa. Itse näen asian paljon rationaalisemmin. Oma kantani on se, että kaikkea saa aikuiset tasapainoiset ihmiset tehdä kunhan tekee kohtuudella ja tolkku päässä. Ja vielä jos sitä varten on omat lailliset klubit keksitty niin, mikä jottei. I’m in.

Barcelonassa on yksi niistä Euroopan kaupungeista ainakin Amsterdamin ja Kööpenhaminan rinnalla voi rajoitetusti hiisata ja ihan semi laillisella luvalla. Tarvitset vain suosittelijan, parinkympin jäsenmaksun, henkilötodistuksen ja allekirjoituksen paperiin ollaksesi sisässä Barcelonalaisella kannabis klubilla. Klubilta voi ihan laillisella luvalla ostaa luotettavasti ja edukkaasti koko kukkien kaunista kirjoa ja nauttia luvalla ilman, että kukaan nillittää vieressä. Kannabis klubien tarkasta määrästä en osaa sanoa, mutta google kertoo varmasti lisää. Ymmärrettävistä syistä ikäraja on näillä K21. 

Rentona ja rationaalisena 21st century ihmisenä pidän yrtti-etua todella positiivisena etuna oli se sitten omassa arjessa olennaisena osana tai ei. Se jos jokin keventää yleistä ilmapiiriä nimittäin huomattavasti. Eikö tämä olisi hyvä malli myös muualle maailmaan? Kannatan puolesta. 

7. KOMPAKTI, HELPPO & AINA MIELLYTTÄVÄ ILMASTO

Barcelonamatkablogi_2016-13

alex_otto_barcelona

Barcelona on kaupunki missä virta vie ilman sen suurempia miettimisiä ja suunnitelmia. Kompakti koko takaa sen, että liikkuminen paikasta a.) paikkaan b.) on vaivatonta joko jalkaisin, metrolla tai taksilla (silloin kun sen saa, taksi-kulttuuri on Barcelonan yksiä harvoja miinuksia ja itse en saanut ainakaan Uberia toimimaan).

Espanjalainen välimerellinen arkkitehtuuri takaa jatkuvaa ympäristön silmänruokaa ja lukuisat ravintolat, baarit ja kahvilat pitävät huolen siitä, että jano ei yllätä ja masu ei saa tapaksista tarpeekseen. Barcelona on lisäksi muodin mecca ja shoppailumahdollisuudet kiittää. Onhan katumuodin kultakirjo: Zara, Mango & Bershka kotoisin täältä suunnilta. Sen lisäksi Barcelonassa on ympäri vuoden miellyttävän hyvä sää. Vaikka nyt oli heinäkuussa ihoa polttavan kuuma, takasi Casassamme oleva uima-allas sen, että sekin kääntyi pelkäksi voitoksi. Barcelonassa on kivaa ympäri vuoden!

No jotain käärmeitä on pakko olla eksynyt myös tähänkin paratiisiin. Mitkä ovatkaan siis Barcelonan miinukset?

– TAKSIKULTTUURI

Barcelonamatkablogi_2016-4

Taksin saaminen ei todellakaan ole itsestäänselvyys. Takseja on alkuillasta saatavilla todella vähän ja etenkin jos on isommalla porukalla on tilataksien saaminen toinen mahdottomuus. Jotta pystyy ehkäisemään taksi-hermoromahduksen, kannattaa suosia alkuillasta ja iltapäivästä etenkin Barcelonetan alueella jalkoja, pyöriä tai metroja. Taksien tilaaminenkaan ei omatoimisesti myöskään ainakaan meidän tilanteessa auttanut vaikka Alex espanjaa puhuukin.

Jos sinulla on mahdollisuus antaa jonkun paikallisen hoitaa taksipolitiikka, please do it. Metro on onneksi aina halpa, simppeli ja ketterä vaihtoehto.

-TUPAKAN OSTAMINEN

Vaikka en aktiivisesti poltakkaan, saattaa spaddu jos toinenkin aurinkotuolissa maistua ruotsinlaiva-cocktailien rinnalla. Tupakan ostaminen tosin osoittautui alussa ainakin haastavaksi, kunnes tajusimme kokemuksen syvällä rintaäänellä, että kauppojen sijasta kannattaa etsiä lähin oikea Tobacco-store taikka baari missä on automaatti. Ruokakaupasta oli ihan turha pyydellä. 
Jos et ole vielä käynyt Barcelonassa, tee asiaan muutos välittömästi. Barcelona on kaupunki minne veisin äitini, mummoni, sylivauvani taikka räävittömän ystäväporukkani. Barcelona on ehkä Euroopan paras lomakohde!

Ps. Elämässä on tapahtunut viime aikoina paljon muutoksia. Saatiin pari päivää sitten vahvistus, että päästään muuttamaan ens kuun puolivälissä heti Israelin & Jordanian matkan jälkeen meidän unelmien kämppään. Komero Camdenissa vaihtuu nimittäin nyt 12 kerrokseen condo-kämppään ja tätä muutosta kannattaa seurata meikäläisen Snapchatissa. Pistä siis @ottoizakayacom seurantaan ja sukkelaan! 

Pps. Iso Kiitos Alex helpistä osan kuvien kanssa. <3 

-OTTO-


Seuraa meitsiä Instagramissa @otto.lilja

Share this story

COMMENTS Expand -
  1. Omasta mielestä päämäärätön harhailu, ranta, pikku tavernoista nauttiminen tapaksineen ja vähän keskustan ulkopuolelle hyppääminen oli sitä parasta antia. Mahtavaa matkaa teille! 🙂

 1. Jengi ei tajuu pilvestä yhtään mitään. Kaikki ajattelee asian siten kuin se on heille kerrottu eli pilvi on portti kovempiin huumeisiin. Ja vitut! Kyllä se kaikki lähtee aina eka röökistä ja bissestä/sidukasta/lonkerosta/viinasta.
  Kannabis on kielletty suuressa osassa maailmaa sen vuoksi että lääkefirmat sekä alkoholifirmat ovat ajaneet omaa etuaan ja vääristelleet asiaa pilvestä ja sepitäneet omia kauhutarinoita tästä luonnontuotteesta.

  Mikään ei ole rennompaa ku juoda vähä bissee ja polttaa blaadii samalla. Kuunnella musaa ja chillata. Vittu ku jengi vaa tajuais tän mut ne ei tajuu ku ne ei oo koskaa polttanu! UGGHH olen puhunut!

 2. Kuulostaa siltä, että hauskaa on ollut 🙂 Barcelona on oma suosikkikaupunki Euroopassa. Ei sillä että kaikki muut olisi tullut vielä koluttua, mutta epäilen löytyykö mistään yhtä kivaa. Ollaan haaveiltu jopa sinne muuttamisesta. Barcassa on jotenkin ihanan rento ja boheemi meininki. <3

  1. Barcelona vois muuten sopia teille tosi hyvin! Ja en usko, että oikeasti välttämättä löytyy. Siihen on yleensä syy miks jotkut kohteet pysyy ranking listojen huipulla vuodesta toiseen. Boheemi meininki = ISO SYDÄN. <3

 3. Voi vaudeville kuinka upeaa lomaa oottekaan päässy viettämään! ;D Aivan mahtavaa! Voisin toistaa tosta kopion nyt heti 😀 Tätä oli ilo lukea ja kuvia onni katsella. Toi kuva siusta ja Alexista on aivan käsittämättömän IHANA, en voi olla hehkuttamatta sitä vielä uudestaan! <3 ^^ Olitte vähällä saada täällä yhden romantikon herkistymään kerta kaikkiaan ;D

  En oo saanu itteäni vielä Barcelonaan asti, ja nyt kyllä kaduttaa kun en oo siellä vielä käynyt! Suorastaan rikos olla näkemättä tollasta paikkaa, joka on vielä Euroopassa. Tähän täytyy saada muutos!

  Onnea hurjasti tuosta asunnosta, ei oo noilla suunnilla ihan helppoa saada sitä unelmien kotia. Onnea myös seuraavaan reissuun jo etukäteen ja tsemppiä muuttohommiin 🙂

  1. Oli kyllä ihana loma. Yleensä kutkuttaa jotenkin omatunnossa jos on lomalla ollut laiskasti, mut nyt sai kyllä makoilla täysin puhtaalla omatunnolla. 😀 Ihanaa. Siis tajuttiin, että meistä on ehkä n. 3 yhteiskuvaa pian 4 vuoden aikana, oli aika napata yks…

   Siis todellakin. Ihmiset ei oikeasti hehkuta sitä turhaan. Vielä kun tonne voi suunnata melkein ympäri vuoden. Harvassa paikassa on kaikki saatavilla, mutta täällä toden totta oli. Kiitos vielä onnitteluista. Päästään ihanasti just reissun jälkeen muuttamaan. Vielä kun opiskelut starttaa, niin tuntuu kun vois aloittaa elämän taas vähän kuin alusta. <3

   Syksy on vuoden parasta aikaa!

ADD A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.