Helsinki

PING Helsinki – Siinäpä Vasta Seurapiiritapahtuma

Juku, mikä viikonloppu. Pohjoismaiden suurin sisältömarkkinoinnin festari – PING Helsinki järkättiin toista kertaa tänä vuonna ja mulla oli ilo, onni sekä kunnia olla mukana myös tälläkin kertaa. Meitsi ehti jo kerran peruuttaa osallistumisensa, mutta mutkan kautta tänne lopulta päädyttiin. Viime perjantai oli yhtä digielämän, verkostoitumisen sekä jälleennäkemisten ilotulitusta ja sen lisäksi, että käteen jäi jäätävä flensu sekä darra, tulvii pää tällä hetkellä sen maalaista inspiraation myrskytulvaa ulos, että huh.

Myöhästyneestä lennosta, olemattomista yöunista ja alkavasta flensusta huolimatta päivä oli menestys. Päätös lähteä Suomeen oli just niin oikea mitä osasin ennakoida. Koska kyseessä oli festarit, oli myös pukukoodina niin ikään festarit. Jostain syystä mulla ei kylläkään ole ainoatakaan kovinkaan järkevää kuvaa asustani mutta mikäs siinä. Rennolla meiningillä mentiin.

PING Helsinki – MIKÄ?

PINGHelsinki-OttoIzakaya-2

PING Helsinki on siis tapahtuma mikä järjestettiin ensimmäistä kertaa viime vuonna Tallinnassa. Tänä vuonna paikkana toimi näyttävä Långvikin konferenssi-, ja hyvinvointikeskus Kirkkonummella. Osallistuja massa viime vuoteen verrattuna oli moninkertaistunut muuten ja huolella. 

Päivän ohjelmaan kuuluu verkostointia, maineikkaita sekä inspiroivia puhujia ympäri maailmaa, digielämään liittyviä workshoppeja, kilpailuja, brenkkua, biletystä, lisää verkostointia, lisää inspiroivia puheita sekä loputtomasti yllätyksiä. PING Helsinki on siis aika pitkälti yhdistetty koulutustapahtuma & näyttäytymistilaisuus missä sisältömarkkinoinnin sekä digialan nimet ja naamat kohtaavat toisensa.

Osallistujat koostuivat tänä vuonna yhteensä n. 200 valitusta bloggaajasta, tubettajasta, instagrammaajasta, snäppääjästä sekä muista sisällöntuottajista. Näiden rinnalla oli lisäksi toiset n. 200 bisneshippiä meidän sisällöntuottajien rinnalla ketkä koostuivat yritysten edustajista. Tilaisuuden täydensi super kattaus maineikkaita puhujia, työntekijöitä sekä muita erikoisvieraita.

INSPIRAATIO, OPPI & IHMISET

PingHelsinki-Rimma2

PingHelsinki-Rimma3

PingHelsinki-Marjaana5

Vimpassa kuvassa with From Karoliina <3 

© RIMMA PHOTOGRAPHY

Itselle ykkös syy osallistumiseen oli ennen kaikkea mennä moikkaamaan uusia ja vanhoja tuttuja sekä kerryttämään osaamista tällä jatkuvasti kehittyvällä alalla. PING.in kaltaiset tapahtumat ovat ihan jo tulevien opintojeni kannalta mitä hyödyllisintä opin kerryttämistä. Asuessani Lontoossa pääsen harvemmin enää osallistumaan eri tapahtumiin ja tilaisuuksiin Suomessa joten vastaavat mega-tapahtumat ovat mitä parhaimpia tilaisuuksia kerätä kaikki omenat kerralla koriin. Niin ja siis eihän hyvät kemut ja kosteat tarjoilut harmita myöskään.

Tänä vuonna paikalla oli aika huikeita puhujia. Sveitsiläinen futuristi, Euroopan sadan vaikutusvaltaisimman listalla vaikuttava Gerd Leonhard, Flickrin yksi perustajia suoraan Silicon Valleysta – Caterina Fake sekä oma ehdoton suosikkini, siis aivan ihanan mieletön nainen – Minna Salami.

PingHelsinki-Rimma

Minna Salami

© RIMMA PHOTOGRAPHY

Minna Salamin voimakkaan paljas puheenvuoro “Kuinka bloggaaminen ja sosiaalinen media muuttavat maailmaa” pisti mut kirjaimellisesti helläksi. Suorastaan sulin. Nigerialais suomalainen Minna on itselleni tuttu HS:n artikkelista sekä vaikuttavista meriiteistä. Elle-lehti mm. valitsi vuonna 2015 Minna Salamin yhdeksi 12 naisesta, jotka muuttavat maailmaa. Muita listalla ovat esimerkiksi Michelle Obama ja Emma Watson. Puheenvuoron alaston alku oli suorastaan hämmentävä, mutta lopulta Salami räjäytti sekä lavan, potin, että yleisön. En siis voi sanoa mitään muuta kuin, että ihana nainen. Aivan ihana nainen.

Osallistuin lisäksi kahteen eri workshoppiin. Kaukookaipuu matkablogia pitävän Nellan SEO-pajaan (Hakukoneoptimointiin) missä ihana Nella piti huolen, että mä viimein hiffasin, että mistä on kunnolla kyse. Nella on muuten samalla myös yksi tapahtuman pää järjestäjistä. Sen lisäksi osallistuin vielä Aamukahvilla-blogia pitävän Henriikan vetämään Blogiparometri 2016 paneeliin. Olin Henriikan kanssa Turkissa viime syksynä ja tämän mimmin suusta pursuava politiikka on siis pelkkää nautintoa mun korville sekä mielelle.

Turkin matkasta sen verran, että meidän koko #SailForGood reissun edustus oli yhtä henkilöä lukuunottamatta messissä. Ja vielä aika hyvin messissä olikin, sillä Turkin reissumme järkkääjä Inna oli myös PING:in yksi pääjärjestäjistä sekä Turkin reissun isäntä Tuomo oli puolestaan PING:n juontaja. Takaisin asiaan. Paneelissa oli mukana aika kova kattaus sisällöntuottajia puhumassa bloggaamisen ja vloggaamisen uusista tuulista tulevana vuonna. Keskustelussa oli mukana meikki tubettaja Mizz Annie eli Annie Muukka, niin ikään Turkissa kanssamme samalla reissulla mukana ollut video maker Timo Korpi eli Timo Wilderness, Pupulandia-blogia pitävä Jenni Rotonen sekä Lähiömutsi Hanne Valtari.

PingHelsinki-Nella3

Pinghelsinki-Nella

Pinghelsinki-Nella2

© NELLA HIMARI / Kaukokaipuu Matkablogi

Päivä sisälsi myös lukuisia yllätyksiä ja niistä ehkä randomein oli Anssi Kelan yllätyskeikka kesken lounaan. WTF. Siis hullun hyvä live-esiintyjä muuten. Verkostoinnin täyteinen päivä kääntyi illallisen kautta Skumpan täyteiseen iltaan sekä yöhön. Lähdin takaisin Stadiin jo 23 bussilla, mutta kuulin kemujen jatkuneen Långvikin alakerrassa vielä aamuun saakka. Ihan huippu päivä!

Niin kivaa oli käydä kääntymässä Suomessa sukkelaan. Lauantain pyhitin totaalisesti ystäville ja päättyipä ilta Uuden Herculeksen kautta DTM:n ja sieltä todella olemattomien yöunien jälkeen takaisin Lontooseen. Nukuin viikonlopun aikana ehkä n. 9h yhteensä joten nyt on semisti uupumus päällä. Se on tosin täysin en arvoista!

Tällä uudella inspiraatiolla, kerrytetyllä tietotaidolla, uusien ja vanhojen huikeiden tapaamieni ihmisten voimalla on niin hyvä aloittaa uus viikko.

Ens perjantaina vuorossa on puolestaan IRLANTI!!!

-OTTO-


Ps. Seuraa meitsiä ja blogia Facebookissa & Instagramissa @ottoizakaya

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Ulla
  toukokuu 17, 2016 at 9:14 am

  Ihana Otto! Oli mahtavaa nähdä taas! Jaan kyllä ihan täysin nämä tunnelmat!

  • Reply
   Otto
   toukokuu 17, 2016 at 9:27 am

   Ihana Ulla! Oli huippua kuulla sun uusista tuulista. Nähdään taas pian!

 • Reply
  Ida
  toukokuu 17, 2016 at 3:49 pm

  Voi Otto miten mahtavaa energiaa pulppuatkaan! 😉 Oli varmasti ihan huippua tossa porukassa!

  • Reply
   Otto
   toukokuu 17, 2016 at 3:53 pm

   Ihan tosi jees kesän avaus! Bloggaaminen sai taas ihan uutta boostia kertakaikkiaan! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.