Koulutukseltani olen digitaalisen median ja viestinnän kandi Westminsterin yliopistosta, sekä yhteiskuntatieteiden maisteri Lontoon yliopiston School of Oriental & African Studies -yksiköstä (SOAS) globaalin kehitystutkimuksen ohjelmasta. Maisteriopinnoissa erikoistuin ja uppouduin erityisesti rauhan ja konfliktintutkimukseen sekä kriisinhallintaan liittyviin teemoihin. Nykyisin työskentelen omassa yrityksessäni digitaalisen median ja markkinoinnin sekä digitaalisen viestinnän asiantuntijana, yritykseni palveluihin voit tutustua lisää täältä.

Vapaa-ajallani nautin aaltoilevasta sisäisestä wellness-boomista, Lontoon loputtomista mahdollisuuksista ravintoloista komediailtoihin sekä eri kaupunginosien syväluotaavasta tutkimisesta. Kaupungin loputtomat kerrostumat olen omaksunut kahdeksassa vuodessa hyvin kokonaisvaltiasesti. Parhaat vinkit Lontooseen löytyvät siis minulta!

Löydät kohdeoppaat ja syväluotaavat reissukertomukset blogistani. Digitaalisen markkinoinnin ja muiden digipalveluiden osalta löydät lisätietoja täältä. Instagramissa pääset parhaiten tutustumaan ulkosuomalaisen arkeeni Lontoossa ja maailmalla.

Ihan mahtavaa, että olet löytänyt sivustolleni. Olen Otto Lilja, Lontoossa asuva matkailuvaikuttaja, bloggaaja ja digitaalisen median-, markkinoinnin & viestinnän asiantuntija sekä yrittäjä. Olen tuottanut omaa nimeäni kantavaa matkablogia vuodesta 2014 puhtaasta rakkaudesta ja intohimosta matkailua, seikkailuja ja yleisesti maailman loputtoman monenkirjavia kerrostumia kohtaan. Blogin arkistoihin mahtuu käänteitä, oivalluksia ja elämäntapahtumia jos jonkinmoisia aina lukuisista asuinmaan vaihdoksista loputtomiin seikkailuihin, yliopisto-opiskeluihin. Lisäksi blogi sisältää ajunnanvirtaa, joka sivuaa mm. ulkosuomalaisuutta ja maailmalla törmäämiäni ilmiöitä.

Synnyin Raisiossa vuonna 1994 mutta Suomen jätin taakseni pian täysi-ikäistyttyäni. Nuoruusvuosien jälkeen olen asunut tuottajakumppanini kanssa mm. Sydneyssä, Hongkongissa, Brasiliassa sekä viettänyt pidempiä ajanjaksoja mm. Puolassa sekä lähes kaikkialla ympäri Aasiaa. Rakkaimmiksi paikoiksi maailmassa ovat Lontoon ja muun Britannian lisäksi muodostuneet mm. Bangkok, Vietnam, Sao Paulo, Kalifornia ja Sveitsin vuoristo.

Ulkosuomalaisuutta on mittarissa jo lähes kymmenen vuotta ja kaiken tähän saakka nähdyn jälkeen olen juurtunut vahvasti Britanniaan, mitä pidän kaikessa päättömyydessään sielunkotinani. Turbovauhtia eteenpäin kiitävässä Lontoossa mikään ei ole varsinaisesti helppoa, mutta kaikki on mahdollista. Koen toisinaan sekasortoon taittuvan huippuliberaalin megakaupungin (itselleni) täydellisyyttä hipovana turvasatamana.