Iso-Britannia Lontoo Yhteistyö

Kaveriporukalla Lontooseen? Majoitu Marlinissa!

*Yhteistyö*


Boheemi Itä-Lontoo on ehdottomasti mun juttu! Jos mun pitäisi suositella Lontooseen tulevia, että missä kannattaa majoittua niin omat suositukset menee ehdottomasti joko Itään taikka sitten omaan kotiseutuuni pohjoiseen (Camden<3). Itä-Lontoo on tämän hetken nousevinta ja trendikkäintä Lontoota. Siinä missä poshin länsi-Lontoon vanhan rahan hajuisissa voimapesäkkeissä Chelseassa ja Kensingtonissa yhdistyy klassisuus, yläluokkaisuus sekä kliinisyys, on räiskyvä ja streetimpi Itä yhdellä sanalla kuvalla kuvattuna se moderni “The London Look”.

Kokoonnuimme rakkaiden Bloggaaja-kolleegoiden sekä hyvien ystävieni kanssa toissa viikonloppuna Lontoossa yhteisen virkistys viikonlopun merkeissä. Tarkoituksena oli hauskanpidon lisäksi, syödä hyvin, juoda hyvin, nähdä hyvin, kokea hyvin sekä tietenkin jakaa kokemuksia, inspiraatiota, tietotaitoa keskenään sekä suunnitella myös tulevaa. Viikonloppu aloitettiin jo pitkän kaavan mukaisesti torstaina ja ensimmäiset 2 päivää vietettiin melko hulppeissa maisemissa omassa kimppakämpässä, Itä-Lontoossa dynaamisessa Aldgatessa – Marlin Apartments nimisessä condossa.

Ennen kuin pääsen esittelemään meidän freesiä kimppakämppää teille lisää niin kerron meistä bloggaaja tiimistä vähän vielä enemmän.

MarlinApartments-3

Yhdessä ollaan enemmän ja näin ollen ollaankin epävirallisen virallisesti pistetty hynttyitä yhteen ja pistetty oma pieni bloggaaja-ryhmä pystyyn. Lontoo oli meille samalla ikään kuin pilotti reissu ja pääsimme kimpassa testaamaan, että mitä meillä olisikaan yhdessä mahdollisuus saada aikaiseksi. Tutustuimme Tammikuussa Nordic Bloggers’ Experiencen yhteydessä Stadissa ja hups keppanaa, yksien kosteiden hotellihuonebileiden jälkeen päädyttiin tekemään yhteistyötä keskenämme.

Suomen ehkä uniikeinta ja kansainvälisintä matkablogia – Fangirl Questia ystävänsä Satun kanssa pitävä Tiia bloggaa myös Iltalehdellä ja tämä toiminnan täysnainen lensi Lontooseen Suomesta. Kohtuuhintaiseen luksusmatkailuun erikoistunut graafinen suunnittelija Denise luotsaa puolestaan omaa super visuaalista Inhetvliegtuig.nl sivustoaan ja tämä rautainen ammattilainen puolestaan saapui Euroopan pääkaupunkiin Hollannista. Espanjassa laajaa lukijakuntaa nauttiva Una idea, Un viaje-blogin johtonainen, pieni ja pippurinen Eva on sen sijaan erikoistunut eco-turismiin, seikkailuihin sekä luontoon. Eva saapui Lontooseen Espanjan pohjois-rannikolta hurmaavasta Galiciasta. Jos osaatte muuten Espanjaa niin kandee käydä lukemassa Evan blogista sinne hiljattain kirjoittamani vierasartikkeli vuoden 2016 hoteimmista LGBT-matkakohteista. Muotibloggaaja vahvistuksemme, Saksassa huippusuosittua Blog Boheme-blogia kirjoittava Michaelin oli myös määrä saapua paikan päälle Saltzburgista, mutta joutui valitettavasti tällä erää peruuttamaan osallistumisensa.

Koska 40 neliön studioni Camdenissa on kokemuksen syvällä rintaäänellä 4 hengelle pikkaisen liian pieni, olikin ihanaa, että “luxurorius and spacious apartments with outstanding view and location…”  lauseilla kuvailtu Marlin Apartments kutsui meidät majoittumaan Lontoon kattojen ylle pariksi päiväksi.

MarlinApartments10

MarlinApartments-5

Kaikkien lennot saapuivat Lontooseen eri aikaan ja meitsikin oli vielä duunissa sekä torstaina, että perjantaina. Olikin mainiota, että saimme ekaksi pariksi päiväksi käyttöömme tilavan kimppakämpän missä koko poppoo sai elää elämäänsä siihen tahtiin miten tykkäsi.

Jos mun pitäisi valita, että minkälaisessa asumismuodossa asuisin niin se oli ehdottomasti juuri tämän kaltainen ultra-moderni luksuscondo. Jos oma koti voisi olla kuin hotelli niin olisihan se nyt aivan ihanaa.  Marlinin Aldgaten toimipiste sijaitsee siis Itä-Lontoossa kaupungin ikonisimpien päänähtävyyksien välittömässä läheisyydessä, nousukkaassa East-Aldgatessa. Tube-asemalta ylös astuessa silmissä avautuu yhdistelmä rappioromanttisen monikulttuurista itää sekä ylöspäin kohoavan futuristista länttä.

MarlinApartments-2

MarlinApartments

Täydellisten kulkuyhteyksien varrella vaikuttava Marlin Apartment sijaitsee lyhyen kivenheiton päästä Lontoon yhdeltä suosituimmalta yöelämän keskittymältä – Shoreditchista sekä street-lovereiden, vintagen sekä katutaiteen mekasta – Bricklanesta. Rakastan Lontoossa eniten sitä, että täällä sekoittuu sulavasti niin ghetto ja yläluokka kuin myös vehreys, visuaalisuus, kotoisuus ja eläväisyys. Lontoossa kaikkialla on kaikkea ja Itä-Lontoo on yksi parhaimmista malliesimerkeistä täydellisesti sekoittuneesta hyvän mielen meininkiä uhkuvasta urbaanista alueesta. Siksi Lontoossa ei paljoa parempaa paikkaa voisi ollakaan majoittua. Lukuisat pienet kahvilat, trendikkäät baarit ja clubit, eri maiden keittiöitä edustavat ravintolat sekä jännittävät ihmiset – Itä Lontoossa tuntee olevansa elämän sähäkässä keskipisteessä. Sijainti siis nappi!

Majoittuminen isolla porukalla isossa huoneistossa todettiin todella toimivaksi ratkaisuksi monellakin tapaa ja aion varmasti jatkossakin suosia etenkin isommalla porukalla matkustaessa tasokkaita kimppakämppiä enemmän. Suosin myös paljon Airbnb:tä, mutta toisinaan se vähän kuumottaa, että kyseessä on jonkun oma koti. Siksi anonyymit majoitusratkaisut tuntuvat monesti mukavammilta. Mikä muuten parasta; Lontoo tunnetaan maailmalla sika kalliina lomakohteena, mutta Marlinin huoneistot ovat tässä kohtaa totaalisia poikkeuksia. 1 makuuhuoneen huoneiston saa alk. 110 punnalla yö (+5% alea jos varaa 14pv aikaisemmin), mikä on lontoossa OLEMATON raha kun puhutaan majoittumisesta. Vielä kun kulut jakaa useammalla hengellä, niin Lontoossa pääsee majoittumaan tätä kautta jopa edukkaasti, mutta siltikin ylellisesti. Marlinilla on toimipisteitä lisäksi seuraavissa kohteissa; London Bridge, Canary Wharf, Queen Street, Stratford & Limehouse.

MarlinApartments-6

Mistä pidin eniten?

 • Kaikilla omaa tilaa temmeltää
 • Useampi suihku sekä WC
 • Oma keittiö ja täysin oma rauha
 • Ihanteellinen esim. yhteisiin illanviettoihin ja letkeään seurusteluun
 • Parveke!!
 • Hinnan puolesta tulee isommalle porukalle halvemmaksi kuin hotelli tai edes hostelli
 • Varmaa laatua ja luksuksen nälän tyydyttämistä. Todellista edustuskelpoisuutta!

Jos suunnittelette isommalla porukalla reissaamista Lontooseen ja etsitte tasokasta, tilavaa ja toimivaa majoitusratkaisua, mutta budjetti halutaan pitää silti inhimillisenä, niin en voi kokemuksen syvällä  ja vilpittömällä rintaäänellä muuta kuin suositella Marlinia. Meillä digattiin kaikki ihan huolella! 

-OTTO- 


Seuraa meitsiä ja blogia Facebookissa & Instagramissa @ottoizakaya

Ps. Kiitos Tiia kuvista! <3

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Ida
  huhtikuu 17, 2016 at 2:56 pm

  Kerrassaan hyvä vinkki! 🙂 Ja todella hyvät puitteet luovalle työskentelylle 😉 Samanhenkisten ihmisten kanssa kokoontuminen on joka kerta antoisaa, Ihmiset inspiroi oikeesti varmaan eniten maailmassa ^^

  • Reply
   Otto
   huhtikuu 18, 2016 at 8:51 am

   Siis todella! Inspiraatio kukki kyllä siihen tahtiin! En oikeestaan tiedä mitään parempaa, nyt on pää taas niin paljon intoa täynnä! =) Tuli just oikeaan saumaan!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.