Iso-Britannia Lontoo Opiskelu Ulkosuomalaisuus

Ja Minähän Teen Unelmistani Totta

Sähköpostiini pamahti hetki sitten viesti, joka tulee konkreettisesti muuttamaan mun koko elämän. Siis niin dramaattisen lässynläältä kuin se kuulostaakin. Ensi syksystä alkaen meikäläisen elämä muuttuu nimittäin ikiajoiksi.

Nyt tulee varmasti sellaista Oscar-puhetta ja hattaraa, että varatkaa nenäliinoja. Lupaan, että kliseet lentää ja linnut laulaa, mutta kun oon nyt niin onnellinen, niin pakko on leijailla ja pilvissä. Tämän kyseisen sähköpostin eteen olen tehnyt koko talven aivan jumalattoman määrän duunia, stressannut, turhautunut, toivonut ja selvitellyt, uskonut, epäuskonut ja siis kertakaikkiaan ollut välillä, että mä en ymmärrä mitään, mutta pakko jaksaa vääntää kun tämä on se, mitä vaan haluan eniten koko elämässäni. Sain äsken vahvistuksen, että tämä jäätävä vaivannäkö ja lukuisat työtunnit, mitä sekä minä itse, että mun rakkaat auttavat frendit (Ootte muuten parasta kultaa mun elämässä, ettäs tiedätte!!) ollaan kuluneet kuukaudet nähty ei ole ollut turhaa ja nyt se viimein palkitaan. Virallisesti. 

Sain juuri tiedon, että mut on nimittäin hyväksytty ILMAN EHTOJA opiskelemaan Lontooseen mun unelmien linjalle, ja siis vieläpä YLIOPISTOON, yliopistoon minne mä en olisi vielä 2 vuotta sitten ajatellut kovinkaan helpolla pääseväni. No mutta Tättärää ja tilululilei – Musta tulee 3 vuoden päästä Bachelor of Digital Media & Communications. Eli tästä mun rakkaasta harrastuksesta/sivuduunista tulee siis myös mun tulevaisuuden TUTKINTO. En voi sanoa muuta kuin, että nyt on mun unelmat ja tavoitteet täytetty vähäksi aikaa ja olen aivan AVARUUDESSA!!! Kolmen vuoden välivuosi ja vapaamatkustajuus päättyy ja tähän ja pääsen nyt virallisesti asettumaan aloilleni. Musta tulee korkeasti koulutettu mies. WHAAAT! Ja siis tämä ei jää todellakaan Kandiin sillä aion lukea itseni myös Maisteriksi! Mutta step by step. Nyt keskityn tähän ja vedän tämän täysillä. 

university_OK-2

Kulunutta hakuprosessia kuvailisin todella kuluttavaksi ajanjaksoksi. Koko kevät on vaatinut pitkän pinnan lisäksi vankkaa keskittymistä, motivaatiota sekä runsaasti aikaa, odottelua sekä piinallisen jännityksen kestämistä. Osa pääsee helpommalla varmasti, mutta itselleni tämä on ollut pitkä prosessi ja siksi en voisi olla enää onnellisempi ja helpottuneempi sekä tyytyväisempi siihen, että tämä on nyt viimein ohi ja pääsen aloittamaan virallisesti yliopistoelämän syksyllä. Vielä kun olen saanut neljä ehdollista tarjousta ennen tätä ja olin jo valmistautunut pahimpaan. Ei muuta siis nyt kuin tervetuloa ne punaiset muovimukit, huutosakki ja springbreak. Tulevasta kolmesta vuodesta tulee mun oman elämäni American Pie (British version) ja mikä vielä kikkareena kakun päällä, rakas ystäväni Eero muuttaa myös Lontooseen ja aloittaa yliopiston mun kanssa samaan aikaan. Siis tästä tulevasta elämästähän tulee aivan infernaalista!!

Blogia seuranneet varmasti tietävät, että mulla on ollut suunta hukassa kuluneen vuoden, on ollut ikäkriisiä ja muutenkin kaikennäköistä tuuliajoa ilmassa. Nyt mä voin helpottuneena, huojentuneena sekä maailman onnellisimpana nuorena miehenä ilmoittaa, että tästä päivästä alkaen ei enää yhtään selkeämpi suunta voisi omassa elämässäni olla. Ikäkriisi on historiaa ja suunta on siis tästä hetkestä alkaen selkeämpi kuin raivoraittiin alkometri. Enää mun ei tarvitse kokea polkevani paikoillani vaan nyt on sellaiset pyörät alla, että valoisammalta ei tulevaisuus voisi enää näyttää. Yliopisto-opintojen aloittaminen on ollut mun ykköstavoite ja nyt siitä tulee virallisesti totta!

Oon stressannut tätä prokkista niin paljon, että kaikki muu onkin hoitunut tässä kuluneet kuukaudet vähän vasemmalla kädellä mutta nyt voin viimein antaa hyvällä omatunnolla itselleni luvan hengähtää sillä I F****CKING MADE IT!

-Terveisin Lontoosta ehkä maailman onnellisin OTTO- 


Ps. Seuraa meitsiä Instagramissa @otto.lilja

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply
  Jenna / With huge passion for life
  huhtikuu 14, 2016 at 7:25 am

  Nyt jos olisi tykkäysnappi, niin painaisin sen pohjaan, niin että se menis jumiin. ONNEA ihan mielettömästi!!!!! 🙂 Niin se elämä tuo eteen ihan huikeita juttuja! Cheers!

  • Reply
   Otto
   huhtikuu 14, 2016 at 8:38 am

   Kiitos todella paljon!! :)) nyt on hyvä fiilis!

 • Reply
  Arna / Cocoa etsimässä
  huhtikuu 14, 2016 at 7:59 am

  JEEEEEE, hyvä Otto! Ihan superhypermegaisot onnittelut! Siis aivan mahtava homma! Musta on ihana huomata, susta ja monesta muustakin tyypistä ja jopa itsestäni, että kova työ ja motivaatio palkitsee kyllä :). Että (melkein) kaikki on mahdollista kun vain tarpeeksi haluaa ja on valmis tekemään duunia sen eteen. (Ja tädin tekis mieli täältä myös huudella että unohda nyt se ikäkriisi, mutta en oo vielä niin vanha etten muistais millasta sen sun iässä oli ?)

  • Reply
   Otto
   huhtikuu 14, 2016 at 8:06 am

   Kiitos Arna!! <3 Siis nyt voin luvata, että tämän kirjeen jälkeen se ikäkriisi Hävisi kankkulan kaivoon ja kovaa. Nyt ei enää enempää sujut voisi olla!! :)) RELIEF!!

 • Reply
  Jerry / Pako Arjesta
  huhtikuu 14, 2016 at 8:36 am

  Aivan mahtavaa :D! Valtavat onnittelut, Otto! Oot niin ansainnut tämän :)! Hienoa, että uskallat ja myös jaksat seurata omia unelmiasi, sillä tuollaisella asenteella pääset vielä pitkälle!

  • Reply
   Otto
   huhtikuu 14, 2016 at 3:05 pm

   Hehee, kiitos Jerry! Tuntuu muuten hyvälle. Kiitos tsempistä. =)!

 • Reply
  Sandra
  huhtikuu 14, 2016 at 8:49 am

  Yeah, onnee ihan mielettömästi! Mahtava kuulla, että suunta on löytynyt ja unelmat on toteutumassa! Keep going strong!

  • Reply
   Otto
   huhtikuu 14, 2016 at 3:06 pm

   Kiitos Sandra! Mikä suuuuuri helpotus. AND I WILL!

 • Reply
  Nimetön
  huhtikuu 14, 2016 at 2:21 pm

  British Pie !

  • Reply
   Otto
   huhtikuu 14, 2016 at 3:06 pm

   Siinä vasta piirakka onkin!

 • Reply
  Siiri
  huhtikuu 14, 2016 at 2:48 pm

  Upeeta, onnea hurjasti! Nyt saa ja kuuluu juhlia, iloita ja olla onnellinen :-)))xx

  • Reply
   Otto
   huhtikuu 14, 2016 at 3:07 pm

   Kiitos paljon Siiri! x Camdenin terde-baarien hanat paranee olla täytetty tänään. 😉

 • Reply
  Ida
  huhtikuu 14, 2016 at 6:57 pm

  Ensin kiljuin riemusta ja nyt itkettää – oon niin superhyper onnellinen tästä uutisesta! <3 <3 <3 Aivan mahtavaa!! 😉 Lähetän täältä virtuaalisia onnitteluhaleja ja kannustushuutoja. Oot niin ansainnu tän jutun! ^^ <3

  • Reply
   Otto
   huhtikuu 15, 2016 at 9:33 am

   Oioioi <3 <3 <3 Kiitos niin paljon tsempistä!! Siis tästähän tulee aivan parasta!!!

 • Reply
  Susa
  huhtikuu 14, 2016 at 7:56 pm

  Paljon onnea Otto! En oikeastaan edes tunne sua, mutta oon 3-4 sun blogipostausta lukenut ja tykkään paljon sun kirjoitustyylistä :). Tuo on kyllä niin huikeeta kun omat haaveet konkretisoituu ja varsinkin, jos ne ei ole olleet mitenkään helppoja toteuttaa. Vastikään täysi-ikäistyneenä nuorena muailmalla tallatessa tuli välillä se fiilis, että hitto vie, mähän sain täältä duunia. Ja asunnon. Ihan ite! Kun vähän myöhemmin sain opiskelupaikan (Suomesta, yhden välivuoden jälkeen) niin oli kyllä tunteet pinnassa, kun sen eteen oli panostettu! Kyllä nyt voit taputtaa itseäsi olalle ja juhlistaa! Vantaalainen nostaa hattua

  • Reply
   Otto
   huhtikuu 15, 2016 at 9:37 am

   Kiitos todella paljon Susa, ihan super kiva kuulla! 🙂 Siis sitäpä, tulee sellainen onnistumisen tunne, että se fiilis kantaa kyllä todella pitkälle. Myös turvallisuuden tunne siitä, että tulevaisuudessa tapahtuu asioita. Muistan myös ne fiilikset, sillä ei ollut oikeastaan ainakaan itellä juuri väliä, että mitä duunia ulkomaille vasta muuttaneena sai kunhan jotain sai ja se onnistumisen tunne oli silti aina valtaisa. Se fiilis, että pärjää ja selviytyy missä tahansa kantaa pitkälle! Silloin todella myös pärjää ja oikeasti selviytyy oli tilanne mikä hyvänsä.

 • Reply
  Kirsi
  huhtikuu 14, 2016 at 8:35 pm

  Onnittelut! Mahtavaa, Otto! Olen niin iloinen puolestasi!

  • Reply
   Otto
   huhtikuu 15, 2016 at 9:38 am

   Kiitos todella paljon! Niin kiva kuulla!

 • Reply
  Lotta Watia | Unagidon
  huhtikuu 15, 2016 at 5:36 am

  Onnea Otto! Ihan huippuhomma ja kuulostaa niin sun jutulta. Tsemppiä opintoihin! 🙂

  • Reply
   Otto
   huhtikuu 15, 2016 at 9:40 am

   Kiitos todella paljon!! =) Musta kanssa tuntuu, että kurssivalinta meni nyt ihan täysin putkeen. Niin innoissani!

 • Reply
  Kiira / From 60 Degrees
  huhtikuu 24, 2016 at 2:33 pm

  Moikka Otto, nyt vihdoinkin viimeistelin mun ne vinkit uusille opiskelijoille. Toivottavasti löytyy edes jotain hyödyllistä sulle. 🙂

  http://www.rantapallo.fi/kiira/2016/04/24/tips-for-new-students/

  • Reply
   Otto
   huhtikuu 24, 2016 at 3:09 pm

   Mahtia! Käyn pian tsekkaamassa. Jipii! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.