Oletteko te loman tarpeessa? Haluatteko kuulla kuinka loman tarpeessa mä olen?

Matkustelu on jäänyt Lontoon lähialueita lukuunottamatta kuluneen talven ja alkukevään aikana vähäiseksi. Sitoutumista vaativan päivätyön sekä kahdenkymmenen palkallisen lomapäivän totuus tuli kuluneiden kuukausien aikana itselleni tutuksi ja näin ollen olen viihtynyt vähän liiankin hyvin UK:n rajojen sisäpuolella. Enkä muuten viihdy enää. Nyt on nimittäin reissut bookattu tulevaksi kolmeksi kuukaudeksi ja lippuja löytyy takataskusta peräti viiteen eri maahan. Woop Woop. Nyt muuten reissataan tulevana kesänä ja paljon. Ennen kuin yliopisto alkaa niin mähän aion ottaa siis tulevasta kesästä kaikki mehut irti.

 1. PING Helsinki – HELSINKI

Ennen kuin mä pääsen kunnolla reissuun niin tuun kääntymään ens viikolla nopeasti Stadissa. Kyseessä on siis PING Helsinki-tapahtuma – eli vuoden ykkös sisällöntuotanto-festarit. Långvikissa järjestettävä mega tempaus kerää yhteen suomen 200 eturivin sisällöntuottajaa sekä alan muita kovimpia tekijöitä. Olin myös viime vuonna messissä ja se päivä on muistoissa vieläkin.

Ehtisin jo kerran peruuttaa osallistumiseni tämän vuoden osalta, mutta heti nähtyäni muut osallistujat sekä tapahtuman kattauksen tulin about välittömästi katumapäälle ja muutin suunnitelmani täysin. Ihan siis huisia nähdä pitkästä aikaa kaikkia ihania huippuja kolleegoita ja ystäviä. Oon liekeissä jo nyt. Samalla pääsee näkemään vielä rakkaita frendejä ja sukeltamaan Helsingin yöelämään. Tittirii ja ping pang pox! Ens viikolla nähdään.

 1. IRLANTI – CORK, FETHARD & DUBLIN

Dublin1

Tämä huikea kuva on ihastuttavan Adalmina’s Adventuresin käsialaa!

– –

Toukokuusta on tulossa ilmeisen lennokas. Ihan kirjaimellisesti. Viikko Stadin reissun jälkeen on suuntana puolestaan uusi naapurimaani – Irlanti. Lennän siis perjantaina Corkiin missä yhden yön vietettyäni lähden landelle – Fethardiin. Näissä maisemissa olen käynyt viimeksi n. 9 vuotta sitten ja nyt koittaa round 2. Lauantaina pääsen siis sukeltamaan Irlannin vehreän huikeisiin maisemiin ja testaamaan, että mitä on meininki autenttisessa Irlantilaisessa katolilaisessa konfirmaatio-juhlassa.

Olen elämässäni käynyt kerran katolilaisissa häissä sekä ristiäisissä ja ne pienet muistot mitä mulla ovat muuten pikkasen vauhdikkaampia, mitä haukotuttavat luterilaiset pappis-juhlat pitävät sisällään. Irkut eivät ole mitään nukkuneen rukouksia ja reissusta onkin odotettavissa varmasti hulvaton. Samalla reissulla näen myös pitkästä aikaa niin äitiä, isää kuin pikkubroidiakin. Oma perheeni on niin kansainvälinen, että family time järjestyy nykyään parhaiten ulkomailla. Hehe. 

Lähden vasta Sunnuntai illalla viimeisellä lennolla takaisin Lontooseen, joten sunnuntain aion pyhittää ainakin osaksi Dublinin katujen kahlaamiseen sekä tietenkin aidon mustan mämmin a.k.a Guinnesin maisteluun!

 1. BARCELONA

La Barceloneta Beach, in Barcelona, Spain

BARCELONA, SPAIN - SEPT 02,2014 :Gorgeous and amazing Park Guel in Barcelona. In 1984 park has been declared UNESCO by the World heritage of mankind. Event September 02, 2014 in Barcelona, Spain, Catalonia

Heinäkuussa on rata auki. Meitsi lähtee nimittäin ensimmäistä kertaa elämässään Ba-ba-ba-Barcelonaan! Tällä kertaa matkaseurana on ystävät rakkaimmat ja odotettavissa onkin ainakin osaksi loma, josta toipumiseen menee varmasti aikaa. No ei, tarkoituksena on siis yksinkertaisesti vaan nauttia elämästä ja kunnolla ja omat ystäväni osaavat elämästä nauttimisen muuten mitä parhaiten.

Barcelona on about kaikkien suosikki kaupunkilomakohde ja tiedän jo nyt, että tästä tulee myös varmasti yksi omista suosikeistani. Ja siis mähän aion olla tikissä ennen Barcelonaa – olen nimittäin VIIMEIN (4vko sitten!!!) aloittanut kuntosalin ja olen aivan koukussa! Tästä kiitos uudelle työpaikalleni. Kuukauden on siis nyt tätä harrastusta kestänyt ja olenkin käynyt nyt säännöllisesti 4 kertaa viikossa painamassa treeniä ennen duunia. Paino on noussut jo melkein 3 kiloa, mikä on itselleni ollut yksi suurimmista tavoitteista noin viimeiset 15 vuotta. Ruokavalio on säännöllistynyt ja muutenkin pääkoppa kiittää. Munhan absit tulee muuten teille kaikille tutuiksi siinä kohtaa kun kroppa on tavoitteessa. Be aware!

 1. ISRAEL – TEL AVIV,  JERUSALEM , NASARET, GOLANIN KUKKULAT…

Gay Pride Parade in Tel Aviv, Israel.

Ja paljon paljon muuta. Kesän The päämatka sijoittuu kohteeseen minne pääsystä olen haaveillut jo pitkään. Politiikan, uskontojen ja Lähi-Idän uutisten todelliseen keskipisteeseen – Israeliin. Lähdetään Alexin kanssa kahdestaan Israeliin reppureissaamaan ja kokemaan tätä maata todella intensiivisesti noin viikko Barcelonan reissun jälkeen, tällä kertaa blogin nimissä.

Kymmenen päivän aikana tutustumme mm. Tel Avivin LGBT-elämään, Jeesuksen koti hoodeihin Jerusalemissa & Nasaretissa, maistellaan viinejä, herkutellaan ja chillataan kuolleessa meressä. Yksi kiinnostavimmista osista ohjelmaamme on silti kohde nimeltä Golanin kukkulat. Tämä epävakaaksikin kutsuttu alue Syyrian ja Israelin rajalla on ollut näiden kahden valtion rauhan esteenä jo vuodesta 1967 saakka. Golanin kukkulat sijaitsevat vain 60 kilometrin päästä kohtalokaasta Damaskoksesta ja täältä käsin onkin muuten mahdollisuus tarkkailla myös Syyrian armeijan joukkojen liikkeitä.

Mulla on ihan jäätävä fiksaatio lähi-Itään ja etenkin Syyriaan tällä hetkellä. Matka Damaskokseen onkin yksi suurimmista haaveistani juuri nyt. Mulle onkin ihan mielettömän kiehtova kokemus päästä näinkin lähelle tätä Lähi-Idän traagista, sisällissodan ja ISIS:n  runtelemaa valtiota. Siinä missä Barcelonassa tulee ehkä enemmän chillattua, on Israelin matka aktiiviloma isolla A:lla.

 1. JORDANIA – AMMAN & PETRA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuva niin ikään By Adalmina’s Adventures

– –

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Israelin reissun yhteydessä käydään lisäksi myös kääntymässä Jordanian puolella. Täällä tutustutaan ensin Jordanian kontrastien täyteiseksi kehuttuun pääkaupunki Ammaniin, mistä en rehellisesti sanottuna tiedä vielä yhtikäs mitään! Innolla siis odotan, mitä tuleman pitää. Jordanian pääspotti on silti ihme keskellä erämaata – Petra. Tämä kallioon hakattu mystinen muinaiskaupunki on yksi maailman kiehtovimmista historiallisista turistinähtävyyksistä ja tätä odotankin kuin kuuta nousevaa. Petraa on kutsuttu yhdeksi maailman vaikuttavimmista nähtävyyksistä päällä maan. Täällä käydessä päässä kuulemma kuuluu vain yksi ajatus. “Miten ihminen on voinut saada mitään tälläistä omin käsin aikaan?”

OttoIZakayaAmman

Jos näiden reissujen jälkeen pää ei ole valmiina yliopistoon niin ei sitten millään.

Onko teillä kokemuksia näistä kohteista? 🙂

-OTTO- 


Ps. Kuvat 2-5 & 7 By iStock.

Ps. Seuraa meitsiä Instagramissa @otto.lilja

Share this story

COMMENTS Expand -
 1. Israel on ihana maa (oon mun perheen kanssa ollut siellä kahdesti, ekasta kerrasta ei tosin kauheesti muistikuvia oo koska olin silloon joku 4 – 5v). Jerusalem on yksi mielenkiintoisimmista kaupungeista, joissa oon varmaan koskaan käynyt. Golgata, Itkumuuri (ja tietenkin koko Temppelivuori) ja Pyhän Haudan Kirkko on ainakin käymisen arvoisia kohteita 😉
  Kuollut Meri on paikkana tosi ainutlaatuinen & mielenkiintoinen ja kaunis, siinä uiminen on ehdottomasti kokemus 🙂
  Golanissa, Naseretissa tai Tel Avivissa en ole (vielä) käynyt, toivottavasti joskus tulevaisuudessa. Eilatia suosittelen (jos aika riittää), pieni ja mukava rantalomakohde Etelä – Israelissa (ei kuitenkaan liikaa turisteja, jota itse arvostan). Petrasta on kuullut pelkkää hyvää, siellä on kyllä joskus aivan pakko päästä käymään
  Mulla on suunnitelmissa matkustaa syysloman aikaan ensi lokakuussa Tel Aviviin (+ Jerusalemiin) tai sitten Libanoniin, jään erittäin innolla odottelemaan tulevia matkapostauksia! 🙂 terv. eräs toinen erittäin kova Lähi – Itä fani 😀

  1. Oon niin kickseissä jo valmiiks ja tä saa mut liekkeihin vielä enemmän!! Vielä poliittinen vähän epävakaa tilanne antaa vähän särmää. Vaikka uskonto ei itelle ole kovinkaan iso juttu, on yhteiskunnalliset asiat sitäkin enemmän ja täällä on kaiken juuret. Eilat jää tällä kertaa valitettavasti välistä mutta toivottavasti tulevaisuudessa, oon varma nimittäin, että toi maa tulee jäämään listalle. Libanon on todella korkeella listalla. Ihmiset, safka ja luonto. Toinen olis Iran.

   Meitä on siis kaksi. Mikä siinä Lähi-Idässä kiehtoo? 🙂

 2. En ole ennen lukenut blogiasi, mutta havahduin tuohon kateellisuutta herättävään otsikkoosi VIISI maata kesässä. I’m jealous. 😀 Mutta ihanalta kuulostavat kohteet, Irlanti kiinnostaisi nyt juuri todella paljon, koska olin juuri Skotlannissa. Musta on aina myös mahtavaa, kun pääsee juuri esim. paikalliseen konfirmaatiotilaisuuteen tms. Itse olin skottilaisissa häissä ja ne olivat upeat! http://www.rantapallo.fi/fiftyfifty/2016/05/05/igtt-haat-skotlantilaisessa-linnassa/

  1. Hei, tervetuloa! 🙂 Haha! Tässä on oltu niin paikallaan kuluneet 3-4 kuukautta, että 5 maata on vähintä mitä voisin tehdä! 😀 Hei wau, käynkin tsekkaamassa tuon postauksen. Kiitti muuten kommentista!

 3. Wautsi aikamoinen reissukesä tiedossa! Barcelonasta on juttua meiän blogissa, mut seki on toisen puoliskon käsialaa, its en päässyt käymään samalla reissulla. 🙁
  Jordania kiinnostas kyllä minnuukin, samoin Israel, vaikka seki on tullu nähtyä kun olen ollut öö 4 v. Eli muistikuvia ei kyl ole. 😀

  1. Sydän tykyttää innostuksesta jo, hehe! Barcea kehutaan maailman parhaaksi kaupunkilomakohteeksi, odotukset siis tosi korkeella. Käynkin tsekkaamassa, että mitä teillä on sieltä kirjoitettu! 🙂

 4. Jopas jotakin, tässähän alkaa ihan sydän tykyttää! 😉 Huokailen ihastuksesta enkä osaa päättää, mistä kohteesta oon kaikkein eniten innoissani. Koet näissä paikoissa ihan mielettömiä juttuja, oon varma siitä! ;P Toivotan paljon onnea ja iloa kaikille reissuille jo näin etukäteen. Kuulolla ollaan!

  1. Kiitos Ida! Nä kaikki tulee olemaan hyvin erilaisia, mutta siis joo: Golanin kukkulat Syyrian rajalla ja Jerusalem vetää aika hyvin kärkisijaa, toisaalta Barcelonassa on tiedossa viihdettä. Vaikeeta vaikeeta, meiningistä ja hyvistä tarinoista tulee tuskin olemaan pulaa! 🙂

  1. Kiitos lainasta! 🙂 Arvaa vaan miten innoissani olen myös! Poliittisten ja historiallisten kohteiden lisäks Tel Avivin rannat kyllä vetää puoleensa myös aika hyvin. Etenkin kun siellä on joku +35-40 astetta kun mennään tyyliin!

 5. Voi vitsi mullakin ollu kauhee hinku päästä syyriaan jo melkein kaks vuotta. Jollain tapaa tuntuu ehkä liian uhkarohkeelta sinne matkustaminen tällä hetkellä, mutta toisaalta parempi nyt kun ei vielä oo omia lapsia. Musta ois niin ihanaa tehdä vapaaehtoistyötä vaikka jossain sotaleirissä. Sulla on tulossa mahtava kesä!! 🙂

  1. Ihanaa, että joku ymmärtää tämän Syyria fiksaation! Koitin jo vähän mutsilta tiedustella, että mitä mahtaisi reagoida jos lähtisin, mutta vähän oli kauhuissaan vielä. Noh, onneks oma pää on sen verran vahva, että ehkä jossain kohtaa! 🙂

 6. Israel ja mahdollisesti Jordania kuuluu myös omiin reissusuunnitelmiin, joten mielenkiinnolla odottelen päivityksiä sieltä, mikäli niitä ehtii syntymään ennen omaa reissua (jonka päivämäärät ovat vielä toistaiseksi lyömättä lukkoon). Tiivis kesä sulla tulossa, hienoa! PINGissä nähdään!

  1. Hei huippua! Mulla on tiedossa heinäkuun lopusta alkaen 10pv-> Helteet on melkoiset siellä silloin, mutta onneksi on Tel Avivin ranta ja kuollut meri. Wihii, PING:ssä nähdään, tulee huippu perjantai!

 7. Huhurjaa mikä tahti! Tosin mulla oli viime kesä ihan samanlainen. Kokoajan olin menossa ja kulutin lentokoneen penkkejä ainakin Rovaniemi-Helsinki välillä tosi ahkerasti. Tämä vuosi sitten siitä rilluttelusta palautumista, mutta eipä se mittään haittaa. Annetaan vuoro välillä niille, jotka jaksaa 😉
  Jordania-juttuja ootan mielenkiinnolla, samoin Irlannin!

  1. No mä muistan, että olitkin viime vuonna kokoajan lennossa! No mutta se on hyvä välillä vähän chillata. Lentomailien kertymisestä on ehkä maailman turhinta ottaa stressiä, itelle se on vaan helpommin sanottu kuin tehty…:D Etenkin kun on ollut vähän liian paikallaan hetken aikaa…

 8. Hyvältä kuulostaa kesän suunnitelmat! Irlanti on aivan ihana paikka, olin siellä syksyn vaihdossa vuonna 2014. Kesäkuussa oon menossa kolmatta kertaa Irlantiin, itse asiassa Corkiin ja Dubliniin, ja tietty vanhaan “kotikaupunkiin”.
  Israel kiinnostaisi kovin, samoin Petra mikä näyttää aivan upealta paikalta.

  1. Wau, hyvän paikan valitsit vaihtoon! Mulla on hämärät muistot mutta positiiviset sellaiset! Corkista en tiedä yhtään mitään, siellä ei paljon aikaa tällä kertaa ole, mutta kaikki omenat koriin sitten Dublinissa ja landella. Kiitti kommentista! ?

  2. Wau, hyvän paikan valitsit vaihtoon! Mulla on hämärät muistot mutta positiiviset sellaiset! Corkista en tiedä yhtään mitään, siellä ei paljon aikaa tällä kertaa ole, mutta kaikki omenat koriin sitten Dublinissa ja landella. Kiitti kommentista! 🙂

ADD A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.