Mä en ennen edes tajunnut, että Lontoon keskusta on kuin Länsi-Euroopan Moskova. Lontoossa siis haistaa vaurauden. Se Bentleyden, Rolls Roycejen sekä ympärillä leijuvan rahan määrä on etenkin keskustassa käsittämätöntä. Vasta täällä olen kunnolla havainnut, sen mitä fyrkalla on mahdollista saada. Lontoo on kaupunki missä kaikki on saatavilla ja täällä rahalle saa tosiaankin huolella vastinetta. Siitä kertovat myös melko nousukas hotellitarjonta.  

Kävin testaamassa huhtikuussa Bloggaaja kolleegoiden tämän melko hulppean puoleisen viiden tähden One Aldwych hotellin Govent Gardenissa ja sain taas muistutuksen siitä, että miten mukavaa elämä voikaan olla. 

LontoonHotellit.OttoIzakaya-2

Jos olisin lintu, olisin ehdottomasti varis. Kaikki kiva ja kiiltävä on miellyttänyt omaa mielenmaisemaani siitä saakka kun ekan kerran haistoin ulkoilmaa n. 3 päiväisenä. Pinnallinen, materialisti ja harhainen. No varmasti sitäkin. Todellisuudessa olen silti aika flexible ja koen oloni kotoisaksi oikeastaan ihan kaikkialla. Siinä missä kattobaarit ja valkoiset lakanat saa mieleni mukavaksi, viihdyn ihan yhtä hyvin reppureissaamassa, hostelleissa ja luonnossa. Nautin nimittäin elämästä. Juttu ei ole se, että mitä saa, vaan se, että mitä kokee. Ja jatkuva monialainen kokeminen on oma juttuni. Elämä on liian tylsää jos tekee tietyistä asioista itselleen saavuttamattomia. Itse haluan nähdä ja saada kosketuspintaa kaikkeen. Ja yksi suosikki kokemisen muotoni on hienot hotellit. Hienojen hotellien yleinen huoneilma on kuin eliksiiriä mun keholle. Tunnen olevani siellä aina todella elossa!

One Aldwych ei ollut todellakaan poikkeus. Tämä keidas sijaitsee Strandin varrella, kivenheiton päästä Thamesin rannalta, romanttisen Govent Gardenin eteläpuolella. Kävelymatkan päässä on käytännössä kaikki: London Eye, shoppailumahdollisuudet, Lontoon viihteen keskus Leicester Square, Oxford Street ja kaikki muukin oleellinen. Lauantai iltana käy tässä hot spotissa todellinen vipinä. Meininki on tässä naapurustossa Lontoon illassa suorastaan lumoavaa. Turistit ja paikalliset täyttävät alueen lukuisia ravintoloita, käyvät leffassa tai syöksyvät parhaat päällä teatteriin. Kuuluisa  Lyceum teatteri toimikin näppärästi huoneeni näkymänä ikkunasta.

LontoonHotellit.OttoIzakaya-3

one-aldwych-london-0178

Alimmainen kuva aulasta © Tiia / Fan Girl Quest

One Aldwych oli kaikin puolin hotelli omaan makuuni. Tykkäsin nuorekkaasta ja raikkaasta sisustuksesta ja fiiliksestä. Aula oli siis todella fresh. Hotelli tunnetaan täällä esillä olevasta taiteesta  ja artsy meininkiä täällä riittikin ihan siis sisustuksesta lähtien.

Yövyin Deluxe-huoneessa ja mun pisteet saatiin sillä, että täällä oli luotettu minimalistisuuden eleganttiin voimaan. Ei turhaa yrittämistä ja säheltämistä. Huoneeseen oli saatu todella puhdas fiilis. Tilan kruunasi se, että mulla oli suora näkymä Lyceum teatterin pääovelle sekä kadulle mikä siis konkreettisesti kuhisi ihmisiä kuin muurahaisia keossa koko päivän aina aamusta iltaan. Oli tosi jännä fiilis maata sängyllä kun näki turistien kahlaavan karttojen, kiikareiden ja kameroiden kanssa eteenpäin ja itse pääsin stalkkaamaan meininkiä ikkunasta kadun yläpuolelta omasta pikku kolosta.

RAVINTOLA

LontoonHotellit.OttoIzakaya-5

LontoonHotellit.OttoIzakaya-4

Käytiin myös testaamassa hotellissa sijaitseva Indigo ravintola, missä meininki oli lauantai iltana vähintäänkin vauhdikasta. Alkupalaksi söin lohta ja pääruuaksi kania. Yleisesti suurkaupunkien hotellin ravintoloissa on aina omanlaisensa tunnelmansa. En tiedä, että onko muut huomanneet, mutta musta monesti hienojen hotellien ravintoloissa on jotenkin hauskan dramaattinen fiilis. Hauskaan illanviettoon tämä ravintola sopikin mainiosti sillä ympäristö suorastaan painosti kiivaaseen keskusteluun ja suurien tunteiden näyttämiseen. Lisäksi hotellien ravintoloissa on aina niin huomiota herättävän eriskummallisia parivaljakoita, että oma sisäinen tarkkailijan roolini on aivan tulessa.

Ruoka oli todella mainiota ja vieläpä aika kivan hintaista. Se mistä Lontoossa tykkään on, että vaikka täällä asuminen ja majoittuminen hintavaa onkin, pääsee hienoihin ravintoloihin syömään ja vieläpä kivan edukkaasti.

LontoonHotellit.OttoIzakaya-6

LontoonHotellit.OttoIzakaya-7

Koko paketin kruunasi tässä hotellissa muuten yksi juttu – täällä on uima-allas! Siis kelatkaa, oma sininen laguuni keskellä kiireisintä kaupunkia, minne voi kilometrien tallustelun jälkeen pulahtaa.

LontoonHotellit.OttoIzakaya-10

LontoonHotellit.OttoIzakaya-9

Govent Garden ja Leicester Square ovat lisäksi paikkoja missä kaikki maailman ensi-illat sekä gaalat Lontoossa pidetään. Olikin hauska lisä, että myös tässä hotellissa oli ikään kuin ympäristöään tukien oma leffateatteri.

Samalla kun oltiin yöpymässä täällä, rakennettiin muuten kulman takana punaista mattoa, sillä samaan aikaan täällä oli alkamassa Olivier Awardsit eli Lontoon omat Tony Awardsit. Kadut oli suljettuna ja kiinnostuneet kansalaiset päivystivät kaduilla.

LontoonHotellit.OttoIzakaya-11

LontoonHotellit.OttoIzakaya-12

SUOSITTELENKO?

Ai suosittelisinko? No kyllä. Mikäli haluaa ensiluokkaisen kokonaisuuden = Sijainti, laatu & tyyli ja on siitä valmis maksamaan. Siis tämähän on mitä täydellisin esim. treffi viikonloppua varten. Huonehinta hotellissa on väistämättä korkea: Alin huoneluokka n. 300 puntaa ylöspäin. Mutta niin on toisaalta korkea myös hotellin taso, laatu sekä Lontoon yleinen hintatasokin. Jos itse haluaisin esim. hemmotella poikaystävääni ja viettää ikimuistoisen viikonlopun Lontoon sykkeessä yhdistäen samaan syssyyn esim. Yöelämää, rafloja & kulttuuria, niin tämä olisi ainakin meille aika täydellinen ihan joka tavalla. Vielä kun tämä edustaa meidän tyyliä todella osuvasti. Ja tuosta uima-altaasta. Ai nam!

LontoonHotellit.OttoIzakaya-8

-OTTO-


Ps. Seuraa meitsiä Instagramissa @otto.lilja

*Majoitus saatu yhteistyön kautta liittyen taannoin järjestämäämme #WeMakeLondon-bloggaaja viikonloppuun. Messissä oli lisäksi Fangirl Quest / Tiia, Suomesta,  Inhetvliegtuig.nl Denise, Hollannista &  Una idea, Un viaje Eva, Espanjasta*

Share this story

COMMENTS Expand -
ADD A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.