Aurinko paistaa ja palmut huutaa vihreyttään (Lontoossa kasvaa palmuja!!!). Camdenin kaduilla kävellessä on taas tutut tuoksut ja ilmiöt palanneet kaduille. Dänkki käryää vääjäämättä kävellessä kanaalin vartta ja vesiraja on alitettu näyttävästi ilta-aikaan joka toisella mimmillä. Kevät on näemmä saapunut Camdeniin. Kevät tarkoittaa itsellä sitä, että pitkästä aikaa mulla on jotain, mitä ei ole aikoihin ollut – nimittäin aikaa. Aika tarkoittaa nyt sitä, että voin alkaa taas blogissa kertomaan teille asioista, mistä mulla ei ole aiemmin ollut aikaa kertoa. 

Oon siis niin liikaa intoa täynnä kun on taas aikaa keskittyä itse olennaiseen. Nyt kun yliopistopaikka on viimein handussa ja elämä on muutenkin taas joka tavalla täysin raiteilla, on mulla aikaa ja mahdollisuutta pistää kapasiteettiä näihin muihin juttuihin. Blogissa tulossa ainakin lähiaikoina viimein kotiesittelyä, asuinpaikkaesittelyä, infoa tulevista matkoista sekä lisää Lontoo vinkkejä. Ennen näitä aion kertoa teille silti yhdestä toisesta asiasta, mistä kertominen on jäänyt kaiken hullun myllyn jäljiltä ihan täysin- nimittäin Vantaasta! Kyllä. Kuulitte oikein.

VantaaNBE-LOPULLINEN-4

Talvinen Vantaan reissumme ylitti uutiskynnyksen Vantaan Sanomissa – lue artikkeli TÄÄLTÄ! 

– –

Kävin siis viime talvena Vantaalla. Vantaa ei tule välttämättä ensimmäisenä mieleen kelatessa kesäkuumien tai talvipakkasten vetävimpiä “nuttura löysälle ja lomalle”-kohteita.  Monien mielestä Vantaalla ei ole kaupungin kanssa mitään tekemistä. Sen sijaan mielikuvat monesti ovat jotain päämäärättömän käsiin levinneen risteyksen ja vaikeasti ymmärrettävän taajaman väliltä. Jos kysytään ei-Vantaalaisilta mielipiteitä maamme kolmanneksi suurimmasta kaupungista, niin parasta on joko, että a.) Se on lähellä Helsinkiä ja b.) Sieltä pääsee tarvittaessa nopeasti myös koko maasta pois. Turhaan koitan valehdella – oma mielipiteeni ei ollut paljoa tätä ruusuisempi.

Vaikka käsite “matkailukohde” samassa lauseessa Vantaan kanssa saattaakin Suomalaiseen korvaan kuulostaa enemmän läpältä kuin kuin minkään sortin todellisuudelta, on fakta se, että Vantaalaisen pinnan alla kuohuu ja kovaa. Kuinka moni tietää esim. että Vantaalla on oma virallinen matkailuvastaava – Visit Vantaa? En tiennyt minäkään ennen Nordic Bloggers’ Experienceä tammikuussa.  Avoin mieli oli ehdoton valttikortti kun NBE-viikon päätteeksi me lähdettiin ulkomaalaisten Matkabloggaajien kanssa Visit Vantaan Hannan johdolla selvittämään, että mitä kuplia ja säkenöiviä salaisuuksia se Vantaan harmaa kuori allensa kätkeekään?

Lue muuten aiemmat NBE-postaukset vielä alla olevista linkeistä! 

1. NBE Ruotsissa – Minkälaista on matkustaa toisten Bloggaajien kanssa? 

2. NBE Nuuksiossa – Päivä jona Suomi vei Sydämeni

ASIAAN…

VantaaNBE-LOPULLINEN-11

Meitsi ja ystäväni/kolleegani Denise Hollannista! Kuten näätte naamasta niin Talvella tuli tehtyä kaikkea muuta paitsi nukkumista. Tilanne ei ole parantunut tähän päivään mennessä yhtään. Ollaan Denisen kanssa muuten matkustelu paljon, ensin Ruotsissa, sitten Vantaalla ja viimeisimpänä täällä Lontoossa

– –

LUONTO

Luonto ja Vantaa samassa lauseessa on tuntunut aiemmin lähinnä utopialta. Sen sijaan Korso ja betoni ovat mielikuvissa tuntuneet osuvammilta.

Todellisuudessahan Vantaalla on suorastaan keitaan omaisia ympärivuotisia luontokohteita, joissa pääsee nauttimaan suomalaisesta sauna-, makkara-,  ja avanto-perinteestä täysillä rinnoilla. Yksi näistä salatuista paratiiseista on hurmaava Kuusijärvi, missä yhdistyy koko Suomalaisuus yhden järven rannassa. Nordic Bloggers’ Experiencen myötä tuli itseni astuttua niin ikään kuin turistin asemaan ja näin ollen sainkin itse myös vähän eri perspektiiviä sekä talveen, suomalaiseen luontoon sekä nyt myös tässä tapauksessa Vantaaseen. Kävimme Kuusijärvellä savusaunomassa, avantouimassa, kierimässä lumessa, grillaamassa sekä syömässä kalakeittoa.

VantaaNBE-LOPULLINEN-6

VantaaNBE-LOPULLINEN-7

VantaaNBE-LOPULLINEN-3

Kuva Credit – Denisewww.inhetvliegtuig.nl

– –

Etenkin valkoisen arktinen lumipeitto Kuusijärven jäiden yllä teki kansainvälisiin vieraisiimme lähtemättömän vaikutuksen ja Kuusijärvi osoittautuikin yhdeksi eksoottisimmista hotspoteista koko viikkomme aikana. Kuusijärvi selkeesti vetää jengiä, sillä kaikki muutkin jalkaparit saunan lauteilla oli jostain muualta kuin Suomesta?

FLAMINGO

Makuja on monia ja vaikka en ketjuhotelleiden vakiintunein kannattaja olekaan, olin todella innoissani päästessämme testaamaan legendaarisen Viihdekeskus Flamingon palveluita! Flamingo on niin sanottu kanarialainen all-inclusive hotelli suomalaisittain edustettuna. Lomahotellit jakavat mielipiteitä, mutta itse olen sitä mieltä, että jokainen saa lomailla ja nautiskella juuri niin miten tykkää! Flamingossa onkin lomailun tunnelmaa parhaimmillaan ja kaikki olennainen onkin yhdistettynä yhdessä ainoassa rakennuksessa. Tarjontahan on rikkaus ja kansahan kertoo mieltymyksistään jaloilllaan ja Flamingo selvästi myy.

VantaaNBE-LOPULLINEN-14

VantaaNBE-LOPULLINEN-15

Kiihkeä tunnelma k20 kylpylässä saa sulkeutuneemmankin sielun lihat lämpiämään. Runsas ravintolatarjonta Mexicosta Kiinaan ja Kiinasta Italiaan saa herkkusuiden suupielet vuotamaan. Shoppailumahdollisuuksia sekä koko perheen viihdettä muksusta mammaan. Flamingolla on kaikkea. Lapsia, aikuisia, Tosi-Tv-kuvauksia sekä häkeltyneitä turisteja. yksi asia silti pisti silmääni enemmän kuin toiset. Siinä missä aamiaisella valtaa pitävät lapsiperheet, on pimeän tullen esillä Pariskunnat, 1 mies ja 1 nainen. Flamingossa tuoksuu TINDER.

Lauantai-iltana Flamingo on kuin se amorin ohjaama rakkauden laiva maanpäällisessä muodossaan. Pitkiä katseita ja kuumia deittejä ympärillä  ihan jokaisessa pöydässä. Lukuisat perhe katrakset jopa kolmannessa polvessa taitavat kertoa elävää tositarinaa siitä, että Flamingo on selvästi tehnyt tehtävänsä. Flamingo taitaakin olla ehkä suomen rakkaudentäyteisin hotelli?

SHOPPAILU

Amerikkalaista kaupunkirakentamista edustava Vantaa on niin ikään Amerikkalaiseen tapaan myös himoshoppaajan suoranainen paratiisi. Valtavia ostoskeskuksia, suuria ostoshallikeskittymiä, muotia, sisustusta, urheilua, autoiluja ja suomalaisittan jopa puoliksi eksoottisia outlettejä. Vantaalla juhlitaan kulutusjuhlaa ja luottorajat todellakin paukkuu. Vantaan kattojen yllä valtaa pitää vain yksi voima ja se on ostovoima.  Mikä parasta – kaikkialle pääsee autolla ja kenenkään ei tarvitse valittaa parkkipaikkojen olemattomuudesta.

Megalomaaninen Jumbo on sekä yksi Suomen, että myös koko Pohjoismaiden suurimmista kauppakeskuksista sekä kooltaan, että myyntimääriltään. Vantaan Kivistöön on myös rakenteilla uusi jättimäinen ostari, mistä saattaa laajennettaessa tulla jopa Suomen suurin. Vantaan ydinkeskusta Tikkurila uudistuu sekä elävöityy lisäksi jatkuvasti. Unohtamatta, että lentokentällä sijaitsee monen premium-merkin lippulaivat. Mitä et Vantaalta saa ostettua, et sitä tarvitse. Massiivisia ostosmahdollisuuksia pitäisi ehdottomasti hyödyntää myös enemmän mielestäni stop-over matkailussa. Vantaalla näyttääkin uhkaavasti olevan ehkä suomalaisen shoppailun tulevaisuus?

KULTTUURI & VIIHDE

Picassoa, balettia taikka oopperaa voi olla Vantaalta vaikea löytää, mutta käytännönläheisempään makuun Vantaan tarjonta on yhdellä sanalla kuvailtuna vauhdikasta.

VantaaNBE-LOPULLINEN-13

Visit Vantaan Hanna toimi mahtavana (vas. ) hostinamme Vantaalla. Vieressä Aurelie Ranskasta, Leo Kiinasta ja Daisuke Japanista. 

– –

Helsinki-Vantaa lentokentän välittömässä läheisyydessä vaikuttava ilmailun Suomen valtakunnallinen Ilmailumuseo on ilmailu-friikkien sekä oikeastaan kaikkien nostalgian nälkäisten ilmailusta, historiasta sekä matkailusta yleisesti kiinnostuneiden suoranainen mekka. Vantaan ilmailumueso ei ole ehkä se uusin, suurin taikka talvi-aikaan lämpimin, mutta sen voin sanoa paljon ilmailumuesoita läpikäyneinä, että ainakin se on nostalgisin, kompaktein sekä omasta näkökulmastani kaikkein mielenkiintoisin. Vantaan ilmailumuseossa pääset palaamaan lentomatkailun kulta-aikaan mm. painautumalla 50-luvun Finnairin lentokoneen pehmeisiin penkkeihin. Pääset myös ihastelemaan lukuisia historiallisia ilmailualuksia sekä kokeilemaan lentämistä lähes realistisella tavalla ilmailusimulaattorin välityksellä.

VantaaNBE-LOPULLINEN-2

VantaaNBE-LOPULLINEN

Niin ikään Vantaalla sijaitsee Suomen suurin tiedekeskus Heureka, missä saa tunnin tai toisenkin kulumaan uppoutumalla kemian, fysiikan ja kokonaisvaltaisen tieteen ihmeellisen maailmaan.

Ikoninen koko kansan viihde-kompleksi Tulisuudelma Vantaan syvimmässä ytimessä on puolestaan ultimaattisten bilettäjien, pahamaineisten pikkujoulujen sekä Suomen eturivin artistien legendaarinen näyttäymisareena. Tulisuudelmassa ovat esiintyneet kaikki suomen nimekkäimmät viihdenimet sekä varmaa on myös se, että jokaisella Vantaalaisella on tänne edes jonkinlainen suhde muodostunut. Siinä missä Flamingossa suhteet syvenee, niin täällä ne alkaa ja siitä pitää samassa kompleksissa huolen myös kulttimainetta kaulallaan kunnialla kantava Original Sokos Hotel Vantaa samassa rakennuksessa.

VantaaNBE-LOPULLINEN-12

VantaaNBE-LOPULLINEN-9

VantaaNBE-LOPULLINEN-10

VantaaNBE-kaljakellunta

Kuva Credit / www.kaljakellunta.org

– –

Ei ole muuten Vantaata ilman mainintaa koko kansan huulilla kesäisin kohistavasta Kaljakellunnasta Vantaan omassa Seinessä – Vantaanjoessa. Tarjontaa katsoen ei voi siis todeta kuin yhden asian – Vantaa on valtakunnallisen koko kansan viihteen todellinen moniottelija.

LENTOKENTTÄ

Vantaa on Suomen virallinen portti sisään sekä täältä ulos. Vantaa on se paikka, missä maailmantähtien, liikematkailijoiden sekä tavallisten turistien seikkailu Suomessa alkaa ja minne se lopulta päättyy. Täältä alkaa unelmat sekä tänne ne toisinaan myös päättyvät. Helsinki-Vantaan lentokenttä on yksi niistä harvoista paikoista Suomessa mikä sekä yhdistää kansaamme keskenään, että paikallisia myös turisteihin. Suurin osa ketä on käynyt Suomessa, on käynyt Helsinki-Vantaalla ja näin ollen tiedostaen tai tiedostamatta myös Vantaalla.

60_POST-11

Vimppa kuva noin vuoden takaa kun oltiin kuvailemassa Helsinki-Vantaalla. Ah Muistoja!

– –

Lentokenttä myös luo Vantaalle suorastaan verrattoman potentiaalin. Ei Vantaa mikään Venetsia tai New York ole, mutta eihän sen tarvitsekaan. Jos jokin asia on varma niin se, että tulevaisuudessa se meidän tuntemamme Vantaa saattaa olla hyvinkin erilainen mitä se nykyään on.

Vantaalaiset itse rakastavat asuinpaikkaansa valtavasti. Miksi emme siis mekin?

-OTTO-


Viikonloppu Vantaalla toteutettiin osana Nordic Bloggers’ Experience bloggaaja kampanjaa yhteistyössä Visit Vantaan kanssa, enkä vastannut kustannuksista itse.

Ps. Seuraa meitsiä Instagramissa @otto.lilja

Share this story

COMMENTS Expand -
 1. This is hillarious. Everytime I feel sad I need to see these pictures again. What an adventure! haha And that first picture of us. OMG, we look like a mess haha

 2. Näin vantaalaisena edelleen kyllä vähän naurattaa ajatus kaupungista turistikohteena, kun eihän täällä ole periaatteessa mitään muuta kuin lentokenttä ja Heureka. 😀

  1. No mitä mitä! Onhan siellä Flamingo ja Kuusijärvi Jumbo ja Tulisuudelma ja vaikka ja mitä!! 😀 Hehe.

 3. Oot ihan paras! 😀 <3 Käväsin tän viikon maanantaina Vantaalla (varsinainen reissun kohde oli Antti Tuisku ja Hartwall Arena! <3 <3 <3) kun kaverin kanssa yövyttiin niillä suunnilla yks yö. En vieläkään osaa hahmottaa sitä paikkaa, en sitten mitenkään. Ihan sekasin mikä kaupunginosa on missäkin. Ainoastaan Tikkurilan seutu on tutumpaa, koska asuttiin lähellä Vantaan rajaa monta vuotta.

  1. Buaaaaa mäkin olisin halunnut Antti Tuiskun keikalle! <3 I FEEL YOU!! Siis eihän Vantaan kaupunkikaavassa oo päätä eikä häivää. Ei siis vaan voi ymmärtää, että miten se kaupunki on edes muodostunut! Käsittämätöntä! 😀 Olen eksynyt poikkeuksetta joka kerta kun oon käynyt omatoimisesti. Millainen keikka muuten oli??

   1. Tuntuupa mukavalta kun joku kerrankin ymmärtää nää molemmat asiat: eksymisen Vantaalla ja rakkauden Antti Tuiskua kohtaan! 😀 En voi ees sanoin kuvailla kuinka hieno se keikka oli! Vaikka käyttäisin kaikki mahdolliset ylistyssanat kaikilla osaamillani kielillä ja tekisin sen 20 kertaa, niin sekään ei riittäis <3 Lavasteet, valot, Antin esiintymisasut, koreografiat, sovitukset, kaikki Antin tyyliin niin viimesen päälle hiottu ja mietitty ku vaan voi olla. Parasta Anttia, mitä oon tän melkein 13 vuoden aikana nähny, ja mie oon nähny paljon! 😛 Antti tuli lavalle katosta lasketun poliisauton kyydissä! <3 Ja siitä lähtien Peto oli irti ;D Tunnelma oli myös todella… en oikein vieläkään käsitä. Oon seurannu Anttia alusta saakka ja nyt kun näin ne kaikki 12500 ihmistä huutamassa ja laulamassa biisien mukana yhtä kovaa kuin mie itse, niin eihän siinä voinu olla itkemättä! Eikä sillonkaan kun Leri Leskinen ja Jenni Vartiainen tuli lavalle ja ne esitti yhessä Kahdestaan-kappaleen. Käsittämättömän hienoja hetkiä! <3 <3 <3

    1. Siis kuullostaa ihan huikeelta, voin vaan kuvitella, että mikä meininki. Oon ihan hulluna niihin uusiin biiseihin :D! Tsekkasin jotain kuvia Iltalehdestä ja koko FB-feedi oli täynnä matskua. Olin silleen, että mäkin haluun. Antti on ihan huippu!!! 🙂

ADD A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.