*Kaupallinen yhteistyö*

Kuluneen viikon aikana meillä on ollut täällä Lontoossa semisti syytä juhlaan. Alex irtisanoi pestinsä Big Studioilla ja ryhtyi täyspäiväiseksi yrittäjäksi. Meitsi sai puolestaan kuulla, että pääsen mukaan todelliseen oman elämäni unelmaprokkikseen – nimittäin yliopiston organisoimaan Ruanda-ohjelmaan, jossa yhteistyössä Ruandan kansallisen yliopiston kanssa kehitämme ohjelmaan mukaan valitun työryhmän kanssa sosiaalisen yrityshankkeen Ruandaan. Hankkeen päätarkoituksena on saada aikaan kehittävää muutosta tässä kiehtovassa rankan historian omaavassa itäafrikkalaisessa pikkuvaltiossa. Pesti alkaa jo ensi viikolla ja jatkuu aina keskikesään. Tämä tarkoittaa myös sitä, että lähden tulevan vuoden huhtikuussa reissuun Ruandaan. Silloin selviää saako kehittämä hanke kenties lisärahoitusta ja aukeneeko tästä kenties pidempi ura. Näin ne asiat voi taas kerran muuttua viikossa. Tästä lisää enemmän tulevalla viikolla, sillä silloin mulla on tähän projektiin liittyen tiedossa illallinen sen nimisten henkilöiden kanssa, että en ole varmasti eläessäni arvovaltaisempien kanssa samassa pöydässä aiemmin istunut. Jännää!

Näiden virstanpylväiden kunniaksi poksautimme pullon Taittingeria ja järjestimme suomalaisen herkkubrunssin. Suomalaiset herkut meille lähetti hiljattain avattu – Taste of Finlandvekkokauppa, joka tulee edesauttamaan sitä, että suomalaiset herkut ovat saatavilla kodeissa ympäri maailman. Brunssimenuuhun kuului muun muassa hopeatoffeeta, dominokeksejä, ruissipsejä, ässämixä, fazerin sinistä, täytelakuja, kismettiä, salmiakkisuklaata, sisuja, suffelia, tuplaa, remixiä ja paljon muuta. Eli kaikkia suomen herkkutaivaan maukkaimpia staroja. Rehellisesti mä en edes muistanut, että suomalaiset nannat maistuu näin infernaalisen taivaalliselta. Tulin siihen lopputulemaan, että kotimainen  maistuu ulkomailla vielä entistäkin paremmalta, sillä täällä näitä makuja oppii ihan uudella asteella arvostamaan, kun automaattisesti ei ole pääsyä lähikauppaan näitä ostamaan. Mitä kauemmin olen pois Suomesta asunut, sitä rakkaammaksi ovat suomalaiset herkut myös itselle tulleet. Mikä parasta Taste of Finland-verkkokaupan avauduttua on ehdottomasti se ettei tarvi enää kuumeisesti odotella, että milloin vanhemmat tai frendit tulevat piipahtamaan ja tuovat mukanaan Fazerin mansikka-maitosuklaata, sukulakuja tai panttereita. Aina kun iskee himo, voin jatkossa kätevästi klikata itteni TOF:n selkeän raikkaaseen verkkokauppaan ja tilata kotimaan parhaimpia makupaloja yhdellä klikkauksella kotiovelle saakka, tyylikkäissä paketeissa. Lähimpään K-marketiin ollessa se rapiat 1 800 km, on suomalaisen makeannälän yllättäessä tilanne ollut aiemmin astetta kinkkisempi.  

Aiemmin suomalaisten herkkujen saaminen jopa Lontoossa on ollut toisinaan hankalaa ja siksi Taste of Finland-verkkokaupan lanseeraaminen tuli kuin tilauksesta. Etenkin kun Suomi 100-juhlapäivä ja joulu ovat varsin kovaa vauhtia tulossa. Puhumattakaan vielä muista maista tai kaupungeista missä suomalaisia ei ole näin paljon. Voi muuten siinä tapauksessa olla hankala saada lakkahilloa, limppua, fazeria, tai salmiakkia kotiovelle. Taste of Finland-verkkokauppa toimittaa paketteja tällä hetkellä huomattavan kattavasti ympäri maailman. Löytyykö siis oma kotisi, frendin tai sukulaisen kotipaikka seuraavalta listalta? Ruotsi, Saksa, Viro, Liettua, Latvia, Alankomaat, Belgia, Puola, Itävalta, Tsekki, Slovakia, Luxemburg, Iso-Britannia, Ranska, Espanja, Italia, Tanska, Monaco, Portugali, Slovenia, Bulgaria, Romania, Irlanti, Malta, Kreikka, Kypros, Kroatia, Vatikaani, Unkari, Sveitsi, Norja, San Marino, Liechtenstein, Venäjä, Israel, Ukraina, Turkki, Bosnia ja Hertsegovina, Färsaaret, Gibraltar, Kosovo, Jersey, Guernsey, Grönlanti, Makedonia, Moldova, Montenegro, Valko-Venäjä, Serbia, Albania, Kanada, USA, Meksiko, Japani, Australia, Hong Kong, Thaimaa ja Intia. Joo ei hullumpi kattavuus. Voi kun näin olisi ollut vielä kun asuin Ausseissa. Huomionarvoista Taste of Finland-konseptissa on kotimaista työtä kannattavasta näkökulmasta se, että kyseessä on joka portaalla täysin suomalainen verkkokauppa, joka edustaa kotimaisuutta ylpeästi 100%. Sen lisäksi, että kaikki tuotteet ovat Suomesta, ovat myös kaikki työvaiheet ja yhteistyökumppanit aina logistiikasta laatikoiden designiin suomalaista käsialaa. Mainittavaa on muuten se, että toimitusaika paketeille Suomesta Lontooseen oli vain muutamia päiviä.

Tällä hetkellä Taste of Finland pitää valikoimissaan 6 erilaista laatikkoa varustettuna eri tyyppisillä klassikko-tuotteilla. Oli sitten mielessä sokerista tai suolaisempaa suomalaista, niin kaikkea löytyy. Jokainen verkkokaupan myytävillä olevista paketeista löytyvä tuote on enemmän tai todella paljon enemmän kotimainen legenda. Taste of Finlandin tuotteissa roolia ei näyttele muuten pelkästään herkut, vaan myös pakettien mainio lahja-arvo. Tyylikkäästi pakatut paketit graafisine elementteineen ovat kaikin puolin verraton lahjaidea vaikka ulkomailla asuville suomalaisille frendeille tai sukulaisille. Jos olisin itse saanut aikoinaan Ausseissa tai täällä Lontoossakin vastaavan paketin lahjaksi Suomesta, olisin ottanut huumaa kunnolla. Lahjana tuotteet toimivat myös ulkomaisille tuttaville. Lauantaina piipahdimme brittiystävämme tupareissa ja tuomisina toimme juhlamokkaa ja Fazerin sinistä. Selväksi kävi se, että eksoottisemmat lahjat toimivat aina.

Suomi 100-juhla hulabaloo huipentuu alle kuukauden päästä ja joulukin kolkuttelee jo näyttävästi ovella (ainakin Lontoossa). Joten nyt kannattaa tilata nopeasti suomalaiset herkut maailmalle. Eihän satavuotiaan Suomen itsenäisyyttä vaan voi mitenkään juhlia ilman Fazerin sinivalkoisia konvehteja tai Marlin klassikko-glögiä. Onko joulukaan enää edes joulu ilman ikivihreitä vihreitä kuulia, puhumattakaan perinteisistä Fazerin piparkakkusista? Teki sitten näiden kaikkien aiemmin mainitsemieni lisäksi mieli vaikka Turun Sinappia, hapankorppuja, Jalostajan hernekeittoa, mustikkajauhetta, muikkuja, Nordqvistin jouluteetä, suomineidon mallisia Pumpernikkeli piparkakkuja, Dronningholmin tähtitorttujen luumumarmeladia tai maalahden limppua –  on tosiaan nämä kaikki ja paljon muuta saatavilla Taste of Finlandista. Ai nam.

Hyvä uutinen on vielä se, että mikäli tilaat TOF:n kautta herkkuja kotiin marraskuun loppuun mennessä, saat alekoodilla ottol5 vielä 5% alennusta kaikista tuotteista. Käyhän tutustumassa tuotevalikoimaan Taste of Finlandin nettisivuilla ja ala herkutella, where ever you are! 🙂 

xx

-OTTO-

Share this story

COMMENTS Expand -
  1. Valtameren täydeltä onnea teille molemmille! <3 <3 <3 Ja kiitos että jaoit nää uutiset, saan tästä voimaa koko loppuviikoksi! xx

ADD A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.