Alexille tuli pari viikkoa takaperin akuutti duunimatka Roomaan! Meitsi jäi kelkasta pois ja matkaan lähti siis Alexin lisäksi vain ja ainoastaan kamera. Kamera täyttyi kuvista ja videoista siihen tahtiin, että piti käydä ostamassa omena kaupasta “airport time capsule”. Jep. Tä talous kärsii totaalisesta tila inflaatiosta! Koneet on täynnä, kännykät on täynnä, kovalevyt on täynnä, meidän päät on täynnä, KAIKKI on täynnä. Ja kuva virtaa ei voi estää.

Tässä tilanteessa on hyvä sillä nyt saatte nauttia Alexin kauniista otoksista Rooman sykkivästä sydämestä. Paavi tuli bongattua ja pastaa hotkittua nassuun punkun säestyksellä siihen tahtiin, että vieläkään ei olla näemmä palauduttu. Noh, viikko oli ilmeisesti tuottoisa, eikä suinkaan vähiten näin visuaalisten tuotosten puolesta.

Päätin anyway toteuttaa Allulle pienimuotoisen kyselyn hänen Rooma viikostaan ja tulokset löytyvät tästä:

1. MIKÄ OLI PARASTA ROOMASSA? Ruoka, käveltävyys, helppous, turistiystävällisyys, esteettisyys ja aito Italialainen tunnelma.

2. MIKÄ OLI  HUONOINTA? Pidemmän päälle ehkä inasen tylsähkö ja nightlife oli omakohtaisesti koettuna kaikkea muuta kuin buzzling…

RoME-2

RoME-14

3. MIKÄ OLI YLLÄTTÄVINTÄ? Edullisuus ja kaikinpuolin helppous.

4. MITÄ SUOSITTELISIT TEKEMÄÄN ROOMASSA? Ei käyttäisi niin paljon aikaa nähtävyyksiin jonottamiseen sillä siinä saa todellakin jonottaa. Suosittelisin ottamaan spontaanisti, lähteä harhailemaan pitkin katuja ja ottamaan tilanteet Italialaisella tavalla vastaan, eksyä, nauttia ja kokea juuri se aito Italialainen fiilis.

5. ONKO KEVÄT HYVÄ AIKA MATKUSTAA ROOMAAN? Ehdottomasti ja varmasti siinä sivussa myös syksy!

RoME-8

RoME-22

RoME-12

RoME-11

6. MIKÄ OLI HAUSKINTA? Pukea parhaat päälle ja lähteä kiertelemään luksus-kauppoja ilman aikomustakaan ostaa mitään. Juoda sitä kautta samppista ilmaiseksi ja tuntea 100 000 euron kello ranteella. Heh heh heh.

7. MINKÄLAISIA PAIKALLISET OLIVAT? Kaikkea sitä, mitä italialaisilta voi odottaakin. Mukavia, äänekkäitä, palvelualttiita, puheliaita, aitoja ja äärettömän helposti lähestyttäviä.

8. KENELLE SUOSITTELISIT ROOMAA? Eritoten pariskunnille, lapsettomille, kaiken ikäisille, ennen kaikkea kulttuurin sekä pastan nälkäisille, ei välttämättä bilehileille. 🙂

RoME-30

RoME-31

RoME-27

RoME-36

RoME-43

RoME-50

RoME-49

RoME-45

RoME-54

RoME-55

RoME-56

RoME-51

RoME-48

RoME-37

RoME-21

RoME-5

RoME-15

RoME-13

RoME-19

RoME-25

RoME-24

RoME-33

RoME-34

RoME-35

RoME-53

RoME-47

9. KERRO VÄHÄN HINTATASOSTA? Hyvässä raflassa söi balttiarallaa 10-15e per henkilö viineineen keskustassa. Keskustan ulkopuolelta sai puolestaan koko menuun viineineen, alkupaloineen päivineen n. 20e. Rooma oli yllättävän edukas!

10. ONKO ROOMA MAINEENSA VÄÄRTI? Ehdottomasti, Rooma osasi todellakin yllättää. Kelasin Rooman olevan kuivempaakin kuivempi turistihelvetti, mutta oma kohtaamani todellisuus oli toinen. Nautin Roomasta suunnattomasti!RoME-52

RoME-32

RoME-38

RoME-29

RoME-57

RoME-17

RoME-46

RoME-6

RoME-7

11. OLIKO NÄHTÄVYYDET MAINEENSA VEROISIA? Sanotaan näin, että en ole kovin nähtävyyksien perään. Oon nähnyt hienoimpiakin. Nähtävyydet näytteli mun Rooman lomassa hyvin pientä osaa.

12. IKIMUISTOISIN KOKEMUS? Näin Paavin!

Share this story

COMMENTS Expand -
ADD A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.