Ai moikka! Nordic Bloggers' Experience saatiin menestyksellä päätökseen ja olen vieläkin aivan liekeissä. Saavuin maanantaina bäkkiin Lontooseen ja kulunut viikko on mennyt pitkälti 1,5 viikon reissun jälkiä paikkaillessa (JA UNIVELKOJA MAKSELLESSA!!!).

Ensi viikolla alan tykittämään settiä myös tänne blogin  puolelle kuluneesta viikosta ja siis sormet syyhyää jo nyt. NBE ja Matkamessut eivät jättäneet kylmäksi, ei siis millään tavalla. Ennen kuin pääsen laulamaan NBE-viikosta lisää niin ajattelin käydä vähän henkilökohtaisuuksissa. Ihan vaan jotta kaikki uudetkin lukijat ja tuttavuudet pääsevät kärryille, että ketä täällä oikeen kirjoittelee. Statistiikkojen mukaan täällä on käynyt nimittäin vipinä viime viikkoina ja toivotankin siis kaikki todella lämpimästi tervetulleeksi seurailemaan sekavia seikkailujani! 🙂 Ootte parhaita! 

Itseäni kiinnostaa suunnattomasti blogeissa, reissuja ja retkiäkin  paljon paljon enemmän se, että ketä siellä ruudun takaa oikeasti kirjoittaa ja yksi omista suosikkipostaus formaateista onkin fakta-postaukset itsestään kirjoittajasta. Itse en ole vielä sellaista toistaiseksi tehnyt ja nyt päätinkin sellaisen vääntää kasaan ja tuoda kissat pöydälle, jotta kaikki uudetkin  tuttavuudet niin arjessa sekä blogissa saavat tietää, että ketä Otto oikein on. 

OLETTEKO VALMIITA?

1. Aloitetaan semi tylsällä. Alun perin olen alkujani kotoisin Varsinais-Suomesta Raisiosta. Eli Born and Raised in there.

2. Vaikka itse saatankin toisinaan vaikuttaa hyvinkin epätasapainoiselta niin tulen silti maailman tasapainoisimmasta ja normaaleimmasta perheestä. Iso kiitos vanhemmilleni hyvästä kasvatuksesta ja siitä, että saan tuntea sisältäni olevani ulkoisesta hektisyydestäni huolimatta hyvinkin calm ja veikkaan, että se balanssi on lähtenyt juurikin kodista! Rakkaus ja sydän mutsi ja faija. <3

3. Olen piilo-urheilullinen. Harrastin yleisurheilua, vieläpä aika hyvällä menestyksellä koko lapsuuteni aina pitkälti nuoruuteeni. Lisäksi harrastin joitakin vuosia hiihtoa.

4. Olen lisäksi piilo-musikaalinen. Harrastin koko lapsuuteni yleisurheilun rinnalla trumpetin soittoa ylä-asteelle saakka. Lisäksi soitin orkesterissa.

5. Olen ollut 14-vuotiaasta saakka yhteen soittoon työelämässä ja taloudellisesti olenkin ollut hyvin omatoiminen teini-iästä saakka.

6. Oikeastaan en tupakoi. Enää. Poltin aktiivisesti 13/14-vuotiaasta aina 20-vuotiaaksi saakka, mutta nykyisin poltan vaan kuin juon sekä silloin tällöin kuvausrekvisiittana. Selvinpäin en vaan yksinkertaisesti pysty – ellei ole todellinen juhlatilanne tai muuten todellinen The tilanne päällä.

7. Suurin syy miksi en pysty enää polttamaan on, että saan tupakka-ahdistuksen. Sydän alkaa hakkaamaan ja tuntuu, että elämä kaatuu niskaan. Se ahdistus on niin jäätävää, mikä siitä tulee jostain täysin tuntemattomasta syystä, että parempi on olla polttamatta. Jos joku tietää selityksen tähän niin please kertokaa!

8. Muutin vanhempieni vastustuksesta huolimatta omaan kotiini 17-vuotiaana vähän ennen täysi-ikäisyyttä. Siitä alkoi vuoden kestänyt, tähänastisen elämäni pimein ja synkin ajanjakso. Jos voisin yhden asian ehkä muuttaa menneestä niin olisin ollut sen verta malttavainen, että olisin ehkä odottanut pari vuotta lisää. Joillekin se voi sopia, minulle se ei sopinut. Vaikka kuinka itsenäisenä itseäni pidinkin.

9. Tämä pimeä ja synkkä ajanjakso päättyi kuin seinään saapuessani spontaanisti Johanna Tukiaisen keikalle. Siellä tapasin Alexin ja siitä alkoikin elämässäni ihan toinen sivu. Sen jälkeen ei auringon porotukselta ole omassa elämässäni vältytty. Kiitos siis Johanna!

10. En ole varsinaisesti tullut koskaan suurella haloolla ulos kaapista. Alku oli itselleni hämmentävää vaikka olen aina tietänytkin seksuaalisen suuntautumiseni. Hämmennykseen vaikutti pitkälti sosiaalinen paine. Nyt se tuntuu jo naurettavalta. Annoin ihmisten huomata sen omalla tahdillaan. Alettuamme seurustelemaan, en ole homouttani varsinaisesti koskaan salaillut. Ensimmäiset 6 kuukautta halusin pitää silti low profiilia, mutta sen jälkeen muutuin avoimemmaksi ja avoimemmaksi. Nyt vuosia jälkeenpäin olen onnellisempi ja avoimempi kuin koskaan!

11. Koulutukseltani olen Merkonomi. Vielä toistaiseksi.

12. Mulla on myös ajokortti, mikä tosin meni jo vanhaksi. Kun kakkosvaiheen suorittaminen tuli ajankohtaiseksi, olin Australiassa. Koitin hakea lykkäystä huonolla menestyksellä ja näin ollen kortti jäi sille tielle. Nyt pitäisi inssi käydä vaan ajamassa uudestaan, mutta hups keppanaa, olen jo Lontoossa. Kyllä sen joku päivä duunaan vielä pois alta!

13. En juurikaan tarvitse unta. Pärjään siis todella vähillä unilla, mutta mikäli vain suinkaan on mahdollisuus olemassa niin nukun ja pitkään. Aikaisin mua ei tosin saa sänkyyn, ei sitten koskaan. Kello ei siis meikäläistä määrää!

14. Lempiruokani on makkara – kaikissa muodoissa. Voisin syödä makkaraa lopun elämäni. Käristynyt grillimakkara, uunimakkara ja sinappi, sallisalami sekä bratwurstit saavat mut hulluksi. Omnomnom.

IMG_1529

*Kuvat otettu Nuuksion Kansallispuistossa viime viikolla Nordic Bloggers' Experiencen yhteydessä* 

15. Itse en siltikään ikinä kokkaa. Olenkin kokannut viimeksi Suomessa, silloinkin n. 3 kertaa vuoden aikana. Meidän taloudessa syödään aina ulkona vaikka Alex master chef onkin.

16. Olen lisäksi vakavasti hiilihappo riippuvainen.

17. Olen muutenkin kaikkea muuta kuin kodin hengetär. En ole järin sotkuinen, mutta en myöskään kovinkaan omatoiminen. Etenkään, mitä tulee tiskaamisen suhteen. Yök.

18. Olen avoimen parisuhteen kannattaja ja elän itsekin sellaisessa. Se ei tarkoita sitä, että hyppisimme automaattisesti vieraissa. Lähinnä se on optio ja jos niin käy niin elämä ei siihen kaadu. En tosin aina ole ollut samaa mieltä, mutta nykyisin olen. Uskon siihen, että kaikkea ei tarvitse tietää eikä kertoa, koska kaikki tieto ei välttämättä tee ketään onnellisemmaksi. Rakastuminen on asia erikseen, mutta jos kumppanillani vaikka sattuu olemaan hauskaa toisen kanssa baari-illan päätteeksi itseni ollessa muualla niin se ei ole itselleni mikään big deal, se ei ole multa pois ja mun ei tarvitse sitä tietää ja toisinpäin. Elämässä ja suhteessa on tärkeämpiäkin asioita ja kahden miehen suhteessa pitää olla joustoa.

19. Olen muutenkin aika joka tavalla melko ääri liberaali ihminen. Ei ole montaa asiaa, mikä saisi oman mieleni järkkymään.

20. Ne mitkä mieleni silti saavat järkkymään ovat takakireät tiukkapipot, mielensäpahoittajat sekä sääntönatsit. Myös ihmiset ketkä tukkivat rullaportaat sekä kävelytiet eivät yläfemmoja taikka muita kehuja meitsiltä saa. ARGH!!!!

21. Olen hyvin maahanmuuttomyönteinen, olenhan itsekin maahanmuuttaja. Monikulttuurisuus rikastaa aina in the end, kelatkaa kuinka tylsää elämä olisi jos me kaikki oltaisiin samasta kulttuuriperimästä veistettyjä? Ajatuskin haukotuttaa.

22. Minulla on infernaalinen nimimuisti. Muistan jopa ystävieni vanhojen työkaverien vanhempien kissojen nimet keitä en ole eläessäni tavannut. Don’t ask why.

23. Olen lisäksi täydellisen riippuvainen netistä. Jos vaikka wifi katkeaa taikka kännykästä loppuu akku niin meikäläinen makaa Hesperiassa välittömästi. Ensimmäinen asia minkä hommaan aina ensimmäisenä lentokentältä on paikallinen prepaid mikäli oman liittymäni data roaming ei vaan kohtuuhinnalla siellä suinkaan toimi. Mä olen se ihminen ketä ei kärsi koskaan yhteysongelmista. Jos kärsin niin siinä kohtaa saa kärsiä kaikki muutkin.

24. Jäin Suomessa niin riippuvaiseksi telkkarista, että nykyisin mölytoosalla ei omaan kotiini ole enää mitään asiaa. En siis omista TV:tä enkä edes halua omistaa vaikka töllön tuijottamista ja suomi-reality-roskaa rakastankin!

25. Jos olen kiinnostunut jostain aiheesta niin imen korostettuna kaiken tiedon siitä mikä vain suinkin irtoaa. Se aihe voi olla mikä tahansa, ihan mikä tahansa. En lepää ennen kuin olen saanut kaiken saatavilla olevan tiedon siitä irti. Päiväkodissa se oli Venäjän vallankumous, nyt viimeisimpänä se taisi olla Anu Saagim.

26. Tästä johtuen varmasti omistakin suorastaan agentinomaiset tiedonhakutaidot.

27. Olen aivan järkyttävän suurpiirteinen persoona. Kalenterit kusee yhtenään, aikataulut leviää käsiin ja tavarat katoaa jatkuvasti syvälle kankkulan kaivoon. Unohtelu sekä yleinen vilpitön huolimattomuus onkin mitä arkisinta arkipäivääni. Olen siis melkoinen tohelo. Ihme kyllä olen myös viime kädessä melko aikaansaava, mutta lopullinen finaali saavutetaan yleensä vasta monen mutkan kautta.

28. Unelmani tällä hetkellä on työskennellä median ja viestinnän alalla, asua miljoonakaupungissa, taloudellisesti turvattuna, hyvässä parisuhteessa, ehkä yhden mäyräkoiran faijana, vapaana oman elämäni herrana. Tällä hetkellä olen saavuttanut jo pienen osan unelmistani, mutta huipulle on vielä hervoton matka ja sen matkan taittamiseen olen valmis tekemään melkein mitä tahansa!

29. Olen käynyt nyt 42 eri valtiossa.

30. Lontoon jälkeen seuraava haave-asuinpaikkani on New York!

Tekipä hyvää vähän tehdä tilintekoa. Tämmöinen kundi meitsi on, ainakin näin pintaraapaisulta. 🙂

-OTTO-


Ps. Seuraa meitsiä ja blogia Facebookissa & Instagramissa @otto.lilja

Share this story

COMMENTS Expand -
 1. Hauskamja rohkea postaus! 🙂 Kiva tutustua bloggaajaan blogin takana vähän paremmin. Mä olen muuten turkulainen, jotenka Raisio on aika tuttu paikka.
  Pakko kommentoida jotain tohon kaapista ulos tulemiseen. Itselläni se varmaan olisi jossain vaiheessa edessä, tällä hetkellä tietää vaan pari kirjekaveria. Hämmentynyt ole vielä itsekkin tästä kaikesta, vaikka oma suuntautuminen on ollut itselleen selkeä jo kauan. Ei vaan vielä uskalla ottaa esille asiaa.
  Tällainen postaus voisi olla kiva tehdä myös itse, pitää lisätä koko ajan paisuvaan luonnokset-kansioon 😛

  1. Mahtavaa! Kiitos. :))

   Mä niin tiedän ja ymmärrän kokemuksen syvällä rintaäänellä, miten vaikea paikka se on. Muistan itekin miten ahdistavan jännittävältä se aikoinaan tuntui. Fakta on se, että omalla painolla. Ketään ei tarvitse repiä kaapista ulos ja sieltä saa tulla omalla tyylillä ulos sitten kuin siltä tuntuu jos on tullakseen. Se on stressaava asia, mutta rennosti vaan. Eikä se ole muutenkaan mikään pakko, nykypäivänä se on asia mistä ei tarvitse todellakaan tehdä mitään statementia jos ei itse halua. Just be who you are and be proud of it.

   Oma elämänlaatuni parani n. 300% sen jälkeen kun julkisesti aloin olemaan sitä mitä olen ja suosittelen kyllä. Jotenkin kuvittelin pikkusieluisesti, että ihmiset jotenkin järkyttyy siitä, mutta nyt jälkeenpäin ajatelleena kaikki pelot olivat enemmän kuin aiheettomia. Tällä hetkellä se tuntuu jopa vähän hassulta, miten paljon pelkäsin tulla julkisesti ulos. Tsemppiä! Et oo todellakaan ainoa, ketä painii näiden asioiden kanssa. Sulla on tukea ja sitten kun ulos tulet niin voin sanoa, että siitä se elämä vasta alkaa, lopputulos ei vaan voi olla huonompi. 😉

 2. Tosi mielenkiitoinen ja rohkea postaus! En ole tainnut koskaan kommentoida mutta aloin lukea sun blogia kun muutit tänne Lontooseen ja näin linkin finnish people ryhmässä. Tykkäätkö muuten britti makkaroista joissa löytyy valikoimaa? Mä olin alkuun epäileväinen, mutta nyt esim. bangers and mash (makkaraa muusilla, paistetulla sipulilla ja gravyllä) on ihan lempparikamaa. Jatka saman malliin, oot upea rohkea tyyppi, respect! Anna eteläisemmästä Lontoosta xx

  1. Jeee kiva kuulla!! Tervetuloa lukemaan. 🙂 Siis mä rakastan Bangers & Mashia. Se on aivan valtava mieliteko mulle ja safkaankin sitä vähintään 2 x kuukaudessa. Nam, nyttenkin tekis mieli. Etenkin noissa lounaskahviloissa, missä on toi traditional Brittish menu se on aina mun varma valinta. Huomenna pakko taas saada! XD

   Teit mut tällä kommentilla niin hyvälle tuulelle. Kiitos kiitos täältä Pohjoisesta. <3 x

  1. Oi murunen <3 Tästä tulee sydämien sekä muiden korulauseiden kilpaaheitto pian. 😉

   Sydän, sydän ja sydän. <3

 3. Kiva postaus, kiva tutustua enemmän persoonaan blogin takana Otto! 🙂 Tätä oli mielenkiintoista lukea ja samastuin moneen kohtaan. Täytyy itsekin väsätä tämmöinen jossain vaiheessa. Ja jee hyvä Johanna Tukiainen! 😀

  1. Kiva kuulla! 🙂 Todellakin. Uteliaana ihmisenä mä haluan ainakin kuulla kaikkien faktat itsestään. 😉 Ilman Johannaa oma elämäni voisi olla hyvinkin erilaista…

  1. Elämä on melkoista! Helpottavaa kuulla, että en ole ainoa ketä sättää sättäämistään. Mulle se on ainakin niin kroonista. 😀

 4. Olis tosi mielenkiintosta kuulla lisää teijän avoimesta suhteesta. Itse en enää pystyisi tavallisessa suljetussa parisuhteessa elämään kun on kerta avoimen suhteen salat löytäny. 😀 Jokaisen avoin suhde on kuitenki omalla tavallaan erilainen ja olis kiva kuulla esim. teijän suhteen pelisäännöistä.

  1. Hei loistava idea. Pitää pistää postausjonoon. Aloin muuten nyt tarkemmin vähän kelaamaan, että onko meillä edes sen tarkempia pelisääntöjä? Pitkälti ne ovat oma harkinnanvara, mikä perustuu toisen tuntemiseen…Onhan näitä. Tästä vois tulla aika mielenkiintoinen postaus jos lähtisin väsäämään. 🙂 Let’s do it!

 5. Tää oli kyllä taas niin hyvä postaus. Blogi on ehdottomasti yks parhaista kanavista tuoda omaa persoonaa ja tekemistä esille muiden nähtäväksi, ja sie osaat osoittaa sen toteen. Oot niin mahtavan avoin, parhautta! ^^ Mielenkiintosia faktoja oot listannu kaiken kaikkiaan. Noita musiikki- ja urheilujuttuja en ois osannut arvata, mutta muuten olit listannu just sellasia juttuja jotka osaan hyvin yhdistää sinuun! Hymyilytti ja nauratti monessa kohdassa 😀 oot niin huipputyyppi! Ja ihana toi 9 <3

  Pitäis varmaan itekin pitkästä aikaa kehittää joku samankaltanen teksti.

  1. Meitsi ja trumeptti tai meitsi ja pikajuoksu ei oikeen sovi nykypäivänä enää kovinkaan osuvasti samaanlauseeseen. Haha. 😀 se on hyvä olla vähän ässiä hihoissa, jos tulee vaikka tilanne joskus vastaan, että pitää ottaa torvi suuhun. Viime kesänä Mombasassa entisen pikajuoksian ruostuneilla lahjoilla oli vieläkin käyttöä.

   Kiitos taas niin paljon niin kivasta kommentista.<3 Aina saat mut hyvälle mielelle. 🙂

 6. Tupakan nikotiini supistaa verisuonia ja johtaa verenpaineen nousuun ja sykkeen nopeutuminen tupakassa olevasta häkästä (häästä?), koska sydämen pitää pumpata nopeammin että se saa tarpeeks happee kroppaan, kun häkä on sitoutuneena osaan happimolekyyleistä. 🙂 t. Ensihoitaja

  1. KIIIIITOS!!! <3 Siis nyt oon helpottunut. Mä kirjoitan tän mun kämmeneen ja aina kun jatkossa koen ahdistuksen tunteet, niin luen tän itselleni läpi. Oon kuvitellut, että vika on jossain ihan muualla. 😀 Kuten mun omassa päässä...

  1. <3

   Sääliin sua, tiedän mitä oot käynyt läpi. Mä melkeen eilen antauduin ahdistuksen tielle, mutta onneks mä osasin ennakoida ja tiesin, että tulee vaan paska mieli. Että oon fiksu! XD

 7. Tosi mielenkiintoisia juttuja, Otto :)! Monta asiaa, joita en tiennyt, eikä olisi varmaankaan koskaan tullut selville, koska aika harvoin aletaan puhua trumpetin soittamisesta ja yleisurheilusta :P. Tän postauksen tyylisistä jutuistahan puhuttiinkin torstain bileissä, joten kiva nähdä, miltä homma näyttää fyysisessä muodossaan. Itselläkin on mielessä vahvasti se, että pitää tuoda omaa persoonaa enemmän esiin blogin kautta, mutten vielä tiedä, miten sen toteutan.

  Onnea unelmien toteuttamiseen :)! Ei varmaankaan ole enää kaukana, että asut kohta jo New Yorkissa ;).

  1. Haha, kiitos, muistankin hämärästi jotain, että puhuttiin vastaavasta. Hehe! 😛 ALoita vaikka vastaavalla? Sitä ootellessa. 🙂

   Toivotaan, että ei. Se on sellainen kolmen vuoden unelma! Ehkä neljän!

   1. Hämärästi xD. Itsellä tarkemmat muistikuvat, kun piti olla skarppina huolehtimassa kaikesta :P. Ehkä matkin tässä ja teen vastaavan, koska tällainen on ollut mielessä jo varmaankin puoli vuotta, mutta katsotaan nyt ;).

    No mutta sanotaan, että saisit aikaiseksi muuttaa sinne vaikka heti, jos haluaisit, eli tärkeää on tietää se, että tuo on ihan täysin mahdollinen unelma, vaikkei kiire olekaan :)!

    1. Haha hyvä niin. Hyvää duunia teitte!! Tee tee. Mä kuulen ja luen ainakin suurella mielenkiinnolla!

     Mottoni on, että “make things happen” 😉

ADD A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.