*Postaus sisältää tuotelahjoja*

Viimeisimmässä kaaos-postauksesssa saattoi saada vahvasti vaikutelman, että tyylini/tyylimme matkustaa on samaa tasoa kuin Britti-turisteilla Mallorcalla taikka Suomi-turisteilla ruotsin laivalla konsanaan. Öykkäröimme, örvellämme, tuhoamme ympäristöämme, häiritsemme naapureitamme, vastustamme meille annettuja sääntöjä ja olemme epäkunnioittavia ja ennen kaikkea hyvin epäsivistyneitä. Suorastaan luokattomia.

Vaikka edellä mainitut kohdat pitävätkin osittain jopa paikkansa, toisinaan jopa peilikuvaa katsoessaan pelottavankin paljon, ei matkamme ollut missään nimessä pelkkää syöksykierrettä. Olimme samalla tavalla lomatunnelmissa kuin muutkin ikätoverimme ystävineen ulkomailla kesälomalla. Tosin ikätovereihimme verrattuna kohteemme oli ehkä astetta epätavallisempi.

74_POST-28

74_POST-45

Yksi syy miksi lomamme oli osittain jopa kaaottisuuteen taipuvaa, löytyi yksinkertaisesta osittaisesta tekemisen puutteesta sekä oman vapaan liikkuvuuden rajallisuudesta. Aikansa kun elää suljettujen porttien sisällä, aseistettujen vartioiden ympäröimänä, autonkuljettajan kyydissä noudattaen tarkempaakin tarkempia turvallisuusrajoituksia ilman täyttä vapautta, ennen kaikkea ilman vapaata liikkuvuutta alkaa turhauttamaan ja silloin tapahtuu. Näin ollen päätimmekin lievästi välillä kapinoida ja kapinoimisen kautta saimmekin parhaimmat kokemukset irti.

Me emme siis ole saaneet kuninkaallista statusta, emmekä ole kantaneet veritimantteja ihon alla vaan olimme ihan vaan tuiki tavallisessa Mombasassa, missä aseet, vaarat sekä suljetut portit ovat jokapäiväistä elämää. Vaikka tiesin, että Mombasassa ei pyssyjä pelätä ja porttien korkeus hipoo taivasrajaa tuli se siltikin yllätyksenä. Alussa mä nautin suuresti siitä, että pääsin viimein uppoutumaan puitteiden puolesta kuninkaalliseen fantasiaelämääni. Jossain kohtaa se alkoi jo vähän turhauttamaan ja kun liikaa rajoitetaan niin ajallakin on uhka alkaa käymään pitkäksi. Noh, parin viikon Mombasan loman jälkeen mä ymmärrän erittäin hyvin muutamien katastrofaalisten kohublondien käytöstä.

Kaikessa kaoottisuudessaan Mombasa oli silti mieletön kohde ja ehdottomasti kokemisen arvoinen sellainen. Etenkin kauneutensa puolesta. Lomamme oli vähintäänkin sanottuna unohtumaton. Mombasa on suorastaan elokuvallinen kohde missä menneen ajan hohto ja glamour sekä nykypäivän inflaatio kohtaavat. Ihan pelkästään jo Mombasan sijainti vain muutaman sadan kilometrin päässä maailman vaarallisimmasta maasta – Somaliasta antoi oman mausteensa unelmalomailulle. Ihmisten vilpitön ystävällisyys sekä jatkuva vaara ja uhka olivat Mombasassa törmäyskurssilla yhtenään. Kohde minne harva Skandinaavi jostain ihmeen syystä enää nykypäivänä uskaltaa matkustaa on jännittävä valinta näin kesälomakohteeksi, mutta tavanomaisuus ei ole koskaan ollutkaan juttuni. Eksoottisuus ja erilaisuus on enemmän omaani.

Koin saavani Mombasasta näin nuoren matkalaisen näkökulmasta hyvinkin realistisen kuvan, siksi päätinkin luoda pienen yhteenvedon tästä eksoottisen unohdetusta Intian valtameren takavuosien luksuslomakohteesta, minkä olisi jo aika päästä nousemaan takaisin jaloilleen!

PAKKAA

74_POST-57

Aurinkorasvaa, aurinkorasvaa, aurinkorasvaa. Ykkösenä tulee aurinkorasva ja kakkosena aftersun. Suoraan päiväntasajalla porottavalta auringolta ei voimaa taikka säteitä puutu ja se jos joku näyttää voimansa skandinaavisella iholla. Auringossa oleminen on muutenkin Mombasassa tekeminen numero ykkönen joten auringossa olemisen mukavuuteen tulee panostaa.

Lumenen tuotteet eivät tuottaneet tälläkään kertaa pettymystä!

74_POST-44

Vaatepolitiikasta sen verta, että keveys sekä helppous ovat valttia. Porottavan kuumuuden johdosta mukavampi on parempi ja etenkin t-paitojen määrän kannattaa kertoa lomalla vietettävien päivien mukaan. Hien määrä oli niin syövyttävää, että yksikään t-paita ei päivää pidempään kestänyt ja asiaa ei helpottanut yhtään se, että pesuvaihtoehtoja ei juurikaan ollut.

Parhaat mahdolliset lomakengät olivat puolestaan kiistatta jo aiemmin kehumieni OTZshoesien lempparimallini – Espardillet. Sen lisäks, että mahtuu pieneen tilaan ja näyttää aina hyvälle, toimii ne myös yllättävissä tilanteissa kuten vedessä, hiekalla, viidakossa sekä baarissa.

74_POST-47

74_POST-49

74_POST-46

74_POST-48

MAJOITU

Panosta majoitukseen taloudellisesti huolella. Vältä halvimpia vaihtoehtoja etenkin mikäli niistä ei ole arvosteluita. Airbnb toimii Mombasassa täydellisesti, mitä tulee yksityisiin majoitusvaihtoehtoihin. Rantaviiva puolestaan kuhisee toinen toistaan hulppeampia luksuslomaresorteja.

Me kokeilimme itse Mombasassa kolmea kokonaista erilaista majoitusratkaisua ja sen perusteella suosittelen ehdottomasti kokeilemaan sekä oman villan vuokraamista sekä juurikin lomahotellissa yöpymistä.

74_POST-27

74_POST-37

Mombasa on pääsääntöisesti hotellilomakohde ja mikäli haluaa, että kaikki toimii helposti on hotelli siihen paras vaihtoehto. Päätimme kokeilla vaihteluksi all-inclusive lomailua lomamme viimeisinä päivinä Bamburi Beachin rantaviivalla Kenya Bay-hotellissa. Huoneen hintaan kuului kaikki päivittäiset ateriat eikä altaalla tarvinnut allastuoleista tapella sillä koko turismi loisti Mombasassa kesäkuussa täydellisellä poissaolollaan. Hotellissa taisi olla lisäksemme muita hotellivieraita yhteensä n. kuuden seurueen verran.

VÄLIKOMMENTTI: Etelän-lomieni katastrofaaliset kauneushoidot ovat muuten matkoillani enemmän sääntö kuin poikkeus. Myös tälläkin kertaa. Pahaa aavistamattomana menin hotellimme parturiin. Saksilla sohaistu uusi tukkalaitteeni tosin vaati sen, että piti ajaa itse hotellihuoneessa koko keesi pois. Siinä “lomasiilini” synnyintarina.

74_POST-42

Rantaviivalla vaikuttavien hotellien sijainnit olivat kultaa. Altaalta avautui suora näkyvyys Intian aavalle valtamerelle. Kookospalmuissa hyppivät apinat ja puutarhurit tiputtelivat tuoreita kookoksia puista turisteille. Aurinko porotti koko päivän ja rusketuksesta EI ollut loppulomasta pulaa. Jos Mombasassa ei rentoudu niin ei missään.

74_POST-29

74_POST-31

74_POST-30

74_POST-36

Mikäli kaipaat lomaltasi jatkuvaa toimintaa, kulttuuria sekä aktiviteettejä kannattaa hyödyntää tässä tapauksessa muuta Keniaa. Mombasa on nimenomaan suunnattu hotellikeskeiseen kellottomaan kellistelyyn auringossa.

RUOKA

Olimme ensimmäisen reilun viikon aikana tulleet siihen tulokseen, että paikallinen ruoka EI ole meitä varten. Ennen muinoin söin matkoillani vaikka väkisin paikallista ruokaa sillä yritin olla niin inessä scenessä paikallisessa kulttuurissa mukana. Suurena kulinaristina kokeilen tietenkin aina paikallista keittiötä, mutta jos se ei iske niin sitten se ei iske ja mä en sitä väkisin syö. Jos mieleni tekee omalla lomallani hampurilaista ja pizzaa niin mähän syön omalla lomallani hampurilaista ja pizzaa.

74_POST-40

74_POST-38

Monesti paikallista ruokaa oli vaikeasti tarjolla ja silloin kun sitä oli niin se ei monestikaan päässyt oikeuksiinsa. Etenkään vuohta en suosittele tilaamaan monissakaan olosuhteissa. Uppopaistettu kana puolestaan oli semi varma vaihtoehto aina. Poikkeuksena Kenya Bay hotellin buffet missä ruuassa oltiin haettu vaikutteita Kenian lisäksi ympäri maailmaa ja tässä tapauskessa sapuska oli mielettömän hyvää. Hyvä nyrkkisääntö on, että halvalla ei saa hyvää. Keniassa ruokaan pitää panostaa!

Etenkin Airbnb:n kautta vuokrattavissa villoissa on mahdollisuus tilata n. 10 euron päiväpalkalla kokki kokkaamaan mukavuudenhaluisille turisteille. Ruoka on Keniassa kaupoissakin kallista, mutta mikäli yövyt samassa kohteessa yli viikon on kokin tilaaminen sekä kukkaron, laadun, että makupolitiikan kannalta kannattavin vaihtoehto.

VIETÄ ILTAA

74_POST-59

74_POST-60

Parasta vaihtelua altaalla makoilun ja hotellien stabiilien rantaravintoloiden rinnalle oli ilta-aikaan karata paikallisten hökkelibaareihin hengailemaan. Paikallisten hökkelibaareissa tunnelma oli autenttisimmillaan. Paikallisten baareissa bisseindeksi oli aina kohdillaan ja ihmiset ystävällisimmillään. Meininki oli kaikessa rauhallisuudessaan ja letkeydessään juuri sitä, mitä Mombasalaiselta paikallisten baarilta voi vaan odottaa. Khati maiskui ja jointti kiersi. Kukaan ei ollut kenellekään uhka ja ihmiset toivottivat läheisenkin turistihotellin porttien sisäpuolelta tulleet turistit enemmän kuin tervetulleeksi.

Löysimme bamburi-beachilta ”Pirates”-nimisen oman suosikkikuppilamme paikallisten suosimalta rannalta. Piratesin terassilla parasta viihdykettä oli paikallisen Tusker-oluen kittaaminen sekä paikallisten kurvi-jumalien ja jumalattarien tuijottaminen. Piratesin terassilla meininki oli kiteytettynä Afrikkalaista. Naurua, ilmeitä, kurveja, lihaksia, bootya sekä ylenpalttisen iloisen vapautunutta meininkiä. Ainoina valkoisina ihmisinä paikallisten rannalla oli ehdottomasti kokemuksena verratonta.

LIIKU

74_POST-65

Emme myöskään jaksaneet pitemmän päälle käyttää meille suositeltujen taksien taikka autonkuljettajien palveluita. Hotellin porttien sisällä elämä oli tarpeeksi seesteistä ja sitä me ei kaivattu enää ulos poistuttessa. Halvin ja hauskin tapa matkustaa löytyi tuk-tukien lisäksi paikallisten busseista – matatuista.

Matatut ovat Toyota Hiace pakuihin tehtyjä bussiviritelmiä. Matatut ollaan koristeltu juhlavasti eri brändien kuoseja hyväksikäyttäen. Bassot paukkui täysillä ja valkoiset turistit olivat kyytiin myöskin enemmän kuin tervetulleita. Ai pelottavaa? Helsingissä pelottaa metrossa enemmän.

AKTIVITEETIT

74_POST-11

74_POST-12

74_POST-6

74_POST-10

Aktiviteetit ovat itsessään Mombasan kaupungin läheisyydessä vähäisiä. Safarit ovat ykkösiä, mutta kun ne ollaan kuitattu niin kysymys ”what’s next?” tulee väkisinkin esiin. Itse Mombasan kaupunkiin on esim. Bamburi beachilta tuk tukilla taikka matatulla ruuhkasta riippuen n. puolen tunnin matka. Mombasan kaupungissa suurin nähtävyys on itse kaupunki koko kaoottisuudessaan sekä kulttuurien, uskontojen ja rotujen kirjossaan.

74_POST-15

74_POST-14

Mombasan kaupungin ytimessä fiilis ei ollut enää ihan niin lämpimän tervetulevaa kuin rannalla mutta ehdottomasti kokemisen arvoista. Mombasan kaupungissa päänähtävyyksiä ovat historiallinen sotilaallinen linnoitus sekä vanhakaupunki. Muuten pelkkä harhailu pitkin katuja ja kujia on parasta puuhaa. Polttavassa helteessä ja saasteissa liikkuminen on meriveden raikkauteen tottuneille raskasta, mutta esim. paikallisten markkinahallit eivät jätä koskaan kylmäksi. Etenkään kalaisien tuoksujensa puolesta.

74_POST-62

74_POST-63

74_POST-61

74_POST-64

Muita suosittuja aktiviteettejä on mm. snorklaaminen Marine parkissa (mikä tosin meillä päättyi vähintäänkin huono-onnisesti), laitesukeltaminen, kaikenlainen vesiurheilu sekä eläintarha minkä funktiota en Kenian kaltaisessa maassa vaan voi ymmärtää. Mombasa on siltikin kohde missä ei vaan ole pakko aktivisoitua, täällä ei ole kiire minnekkään, ei turisteilla ja vielä vähemmän paikallisilla.

74_POST-21

74_POST-41

74_POST-58

“Pole pole” eli hitaasti hitaasti, tämä lentävä lause kertoo kaiken Mombasan kulttuurista. Älä siis koe huonoa omatuntoa jos et tee Mombasassa oikeastaan yhtään mitään. Tänne tulleen nollaamaan!

PS. Instagramissa pääset myös seuraamaan arkipäiväistä elämää reaaliajassa. Sieltä meitsin löytää niinkin yllättävällä nimimerkillä kuin @otto.lilja.

PPS. Kiitos: www.otzshoes.fi & www.lumene.com

– OTTO – 

Share this story

COMMENTS Expand -
 1. Keniassa muurit on vain tae rauhallisemmasta yöunesta, torakoita on meinaan enemmän sellaisessa majapaikassa, mistä muuri puuttuu ja yö maksaa vain muutaman euron. Enemmän haittaa on siitä omasta henkisestä muurista, mikä estää omalta mukavuusalueelta poistumisen 😉 Niin moni saisi Kenian matkasta enemmän irti, kun pääsisi reissuun sellaisen kanssa, jolle kenialainen elämäntapa on tuttu. Ei ahdistaisi hotellin ulkopuolinen elämä, ei tarttis ihmetellä kitu kidogoa tai etsiä yksin niitä uskomattomia paikallisia ruokapaikkoja. Upeita kuvia muuten jälleen ja on sun verbaliikka sellaista, että kyseisen matkan saisit mulle myytyä, jos en olisi käynyt maassa aiemmin! Nyt menen aina uudestaan, sillä viihdyn Keniassa loistavasti.

  1. Hyvin sanottu! 😉 Ruoka oli ainoastaan oikea, mikä jäi meillä vähän hampaankoloon kaivelemaan. Oikeiden safkapaikkojen löytämiseen olisi varmasti tarvinnut paikallisen taikka paikallisuutta paremmin tuntevan oppaan. Oon ihan todella suuri Etiopialaisen ruuan fani ja siksi odotukset olivatkin korkealla. Ens kerralla paremmilla eväillä.

   Oma ehdoton lemppari oli matatuilla ajellu sekä paikallisten biitsillä hengailu. Siellä rytmi oli jengin veressä ja ilo herkässä. Keniassa vierailu tekisi hyvää monelle.

   Hei ehkä mä alan myymään jotain omaa Mombasa-pakettia esim. Aurinkomatkoille? Ehkä, ehkä…;)

 2. Ensinnä pukeutumiseen liittyen naisille vinkiksi: Kenian rannikko on pääosin muslimien asuttamaa aluetta ja silloin rannalta/hotellialueilta poistuessa olisi suositeltavaa pukeutua kulttuuria kunnioittaen ihan jo oman viihtyvyyden kannalta eli olkapäät, polvet ja tisut piiloon. 😉

  Mielenkiintoista lukea kokemuksistanne, mahtavaa että olette noin tykänneet! Paljon teille on sattunut, mutta niin kuin itsekin sanoit – hälytyskellojen olisi tullut monessa kohtaa soida. Itse asuin jonkun aikaa Nairobissa ja sieltä tuli myös tehtyä viikonloppureissuja rannikolle. Oma ehdoton suosikkini oli Lamu – siellä ei ole suljettuja portteja ja vartijoita, vaan kylän kujilla sai kulkea rauhassa ja tunnelma oli kuin menneeltä vuosisadalta aaseineen. Eihän sielläkään muuta tekemistä ole kuin rannat, veneretket, snorklaus ja kaduilla kulkeminen, pikkukauppojen kiertely ja ihanat kala- ja äyriäisruoat, mutta kaunista ja rentouttavaa siellä on. En sitten tiedä, miten turvallisuustilanne on muuttunut puolessatoista vuodessa. (Toki tyhmää turistia huijataan sielläkin, ml. itseäni mutta siinä puhuttiin vain n.20 eurosta :’D)

  Dianilla kokemuksia on niin oman villan vuokraamisesta henkilökunnalla ja kokilla – luksusta!!! – kuin Stilts Backpackersista, joka oli askeettisuudestaan huolimatta mieletön ja hinta-laatu-suhde ehdottomasti kohdallaan. Dianillakin ainoat aktiviteetit ovat ranta, Forty Thieves-baari, snorklausretket, kameliratsastus ja skydivers, sekä pari ruokaravintolaa (joista Alibaba uskomattoman upeassa luolassa, mutta vaatinee tänäkin päivänä pöytävarauksen). Ei siellä siis sen ihmeempää aktiviteettia ole kuin uskomattoman kaunis ranta, mutta itse en ainakaan enempää kaivannut Nairobin sykkeen jälkeen. Ihmettelen tosin tuota, että Dianilla oli näitä no go-alueita sanottu teille. Ilmeisesti tilanne muuttunut puolessatoista vuodessa sen osalta kovin, sillä itse ainakin siellä kuljin hyvinkin vapaasti ja rannalla tuli tehtyä monen kilometrin lenkkejä…?

  Ylipäänsä verrattuna muuhun Keniaan rannikolla turisteja yritetään mielestäni vedättää enemmän. Kaikissa hinnoissa on turistilisää, “paikalliset ystävät” rantakohteissa ovat lähinnä niitä, jotka yrittävät myydä sinulle jotain (retket, prostituutio, turistikrääsä jne.) ja rannalla on hankalampi saada olla rauhassa. Ylipäänsä kenialaiseen seurustelukulttuuriin kuuluu vahvasti se, että mies ostaa naiselle lahjoja, ja tämä korostuu rannikon turistibaareissa, joissa on paljon onnenonkijoita ja ihan maksullisia palveluja tarjoavia neitokaisia/nuorukaisia, ja tuollaiset vanha länkkäri – nuori paikallinen -pariskunnat ovat valitettavan tavallinen näky (mielenkiintoisia tarkkailtavia ovat sinänsä!) ja tämä näkyy hyvin noissa kuvailemissasi naistuttavuuksissa. Nairobissakin toki erityisesti tietyissä länkkärien suosimissa baareissa on prostituutiota, mutta Nairobissa on myös oikeissa paikoissa mahdollista aidosti tutustua paikallisiin, saada ystäviä ja kanssakäynti on paljon vilpittömämpää. Varmaan osansa tekee suuri expat community ja siirtomaaisäntien vaaleat jälkeläiset. Nairobissa on huikeita yökerhoja, baareja ja ruokaravintoloita. Toki kaikkialla Keniassa turvallisuuteen tulee suhtautua tosissaan – pimeällä luotettavat kuskit eikä kävelyä lainkaan, valoisalla tiedä millaisella alueella olet ja käyttäydy sen mukaan, tiedosta että hinnoissa on aina valkoisen miehen lisää, mutta puhumalla pystyy tinkaamaan, liikennekulttuuri on yhtä kaaosta ja keskiluokan ja rikkaiden talot ovat aina suljettujen porttien takana. Kun ottaa ohjeet tosissaan ja käyttäytyy niiden mukaisesti, ei ole syytä pelätä, vaan Keniasta ja kaikista mielettömistä kokemuksista, joita se tarjoaa, voi nauttia täysin rinnoin. Ennen kaikkea Kenia on mielettömiä luontoseikkailuja, uskomatonta kaupunginsykettä Nairobissa, sydämellisiä ihmisiä, välillä hassun konservatiivisia asenteita ja niistä seuraavia silmiäavartavia keskusteluja, uskomattomia värejä ja karulla tavalla vaan niin todella kaunista. Suosittelen lämpimästi!

  1. Kiitos mahtavan pitkästä kommentistasi. Osuit monessakin kohtaa asian ytimeen. 🙂

   Lamu-saarella sattui kuolonuhreja vaatinut terroristi-isku juuri sinä aikana kun olimme Keniassa. Ilmeisesti turvallisuustilanne on siellä muuttunut äkisti, sillä sitä aluetta mainittiin välttämään jo matkustustiedoitteessa. Ilmeisesti Al-Shabaab terroristijärjestö ja Somalian rajan välitön läheisyys on vaikuttanut turvallisuustilanteeseen viime aikoina kriittisesti. Valitettavaa. Kuvailemasi Lamu kuullostaa ihanalle ja oonkin kuullut, että se on Keniaa parhaimmillaan. Toivotaan, että tilanne muuttuu parempaan ja pääsee itsekin käväisemään siellä.

   Ilmeisesti turismi on “romahtanut” viimeisen kolmen vuoden aikana Mombasassa valitettavista syistä ja siksi muuutokset voivat olla radikaaleja vaikka ajanjakso onkin pieni. Mekin saimme muuten liikkua melko vapaasti Dianilla, mutta Villamme välittömässä läheisyydessä oleva alue oli “Don’t Go”-listalla. En perehtynyt asiaan sen tarkemmin, mutta maantierosvoja oli isännän mukaan ihan päiväsaikaankin niillä hoodeilla liikenteessä. Muutenhan Diani onkin suhteellisen turvallista aluetta etenkin siellä missää valtaosa resorteista sijaitsee. Oman villamme locaatio taisi olla sitten siinä toisessa vaarallisemmassa suunnassa vaikkakin ihan keskeisellä sijainnilla sekin.

   Nairobista on postaus itseasiassa vielä tulossa (y). meillä jätti kokemus tällä erää snadisti kylmäksi, sillä pääsimme majoittumaan siellä vaan yhden yön. Afrikkalaiset metropolit kiehtoo ja paljon ja siksi toivonkin, että pääsee vielä ajan kanssa vierailemaan siellä kunnolla. Nairobi mistä kerroit kuullostaa mahtavalle!

   Super paljon kiitoksia pitkästä kommentistasi. Kenia on ihan mieletön mesta ja sytytti palon Afrikkaa tässä osoitteessa kunnolla. Sydämmelliset ihmiset olivat upeiden luontopuitteiden lisäksi maan parasta antia ja teki meitsiin niin lähtemättömän vaikutuksen, että kaikesta huolimatta suurin rikos on omasta mielestäni olla juurikin olla menemättä tonne puolelle palloa!

 3. Olen miettinyt Mombasaa muutamaan kertaan, kun sinne on ollut taalta edullisia reissuja, mutta ainakaan viela en ole uskaltautunut matkaan.. Asiaan liittyen, tervetuloa Lontooseen! Tama on aika taydellinen kaupunki matkailijoille, kun kaikkialle paasee (suhteellisen) helposti ja itse kaupungissa riittaa tutkittavaa moneksi vuodeksi 🙂 Kivaa saada tanne lisaa suomalaisia, toivottavasti viihdyt loistavasti! 🙂

 4. Tuttuja paikkoja kuvissa. Itse en oikeastaan muuta negatiivista osaa sanoa Mombasasta kuin sen, että rannalla ei oikeastaan voi olla sekunttiakaan rauhassa – kiitos aktiivisesti palveluaan kauppaavien beach boysien. No itse niiden kanssa pystyin elään, puoliso ei yhtä innostunut niiden seurasta ollut. Vaarallisinta tuolla seudulla on liikenne, muuten pärjää kun katsoo vähän mihin menee. Mombasa lomaan joka tapauksessa kannattaa yhdistää tavalla tai toisella safari.

  1. Nimenomaan. Safarit ovat parasta herkkua Keniassa. Rantapojat oli tällä erää semi rauhallisia ja helposti luovuttavia. Niistä ei koitunut ongelmaa, tosin kuin vertaa esim. Thaikkuihin!

 5. Ihanan värikkäitä kuvia! Vaikka suljetut portit minuakin ahdistaisi suunnattomasti, niin kyllä tuolla varmasti muutaman päivän saisi kulumaan ihan makoilemalla ja syömällä vaikka sitä pitsaa ?.

 6. Upeita kuvia! Niiden perusteella Mombasa kyllä kiehtoo, vaikkei se taida ihan minun kohteeni ollakaan. Suljetulla hotellialueella varmasti pitkästyisin ja haluaisin lähteä seikkailemaan, mutta toisaalta Mombasa saattaisi tarjota vähän enemmän seikkailuja kuin mihin olen varmis 😛

  1. Iso kiitos! 🙂 Kannattaa silti pitää vaihtoehtona. Keniaan mentäessä Mombasaa ei suinkaan kannata pitää ainoana kohde vaihtoehtona!

  1. Yleensä meitsillekin menee nassusta alas kaikki ja kaikkialla, mutta tällä kertaa tuli poikkeus sääntöön. Kyllä ne pizzat ja hampparitkin maistuu välillä. 🙂

 7. Lomailu suljettujen porttien takana ei kiinnosta sitten pätkääkään, sain tarpeekseni turvattomasta maasta asuessani 4kk Dominikaanisessa tasavallassa. Haluan rentoutua lomallani myös siinä mielessä, että ei tarvitse koko aikaa miettiä mitä voi tehdä ja minne mennä. Kiitos siis tästä, eipähän tarvitse haaveilla Mombasasta 😀

 8. ME yhdistettiin safarimatkaan viikko Sanzibarilla. Vaikka en erityisesti siitäkään pitänyt, on se minusta ainakin turvallisuusnäkökulmasta Mombasaa parempi. En viihtyisi resortissa, josta ei odotetakaan ihmisten poistuvan – ja nuo muurit. Auts. Mutta mikä jottei kiva rantaelämä maistuisi nyt, kun Helsingissä sataa kaatamalla.

 9. Nyt alkaa olla niin paljon (tai niin isoja) kuvia jutussa, että kommentointiin asti ei meinaa päästä millään kun ruutu kelaa vaan uusia kuvia esiin. No ehkä näissä maisemissa ne kuvatkin ovat melkein oleellisia, osa ainakin.

  Itse ajattelimme katsoa tuota Keniaa etukäteen varattujen oppaiden kanssa ja, toivottavasti, hyvissä hotelleissa asuen. Ja siis Nairobissa ja Nakurussa ja Masai Marassa – katsotaan sitten joulukuussa joudummeko seikkailuihin vai meneekö kaikki putkeen 🙂

  1. Voiko kauniita kuvia kauniista (ei-niin-tunnetusta) kohteesta olla koskaan liikaa? Oleellisia tai ei. 🙂

   Nairobista ei jäänyt kyllä vuorokauden ministopin jälkeen kovinkaan paljoakaan käteen, mutta mitä oon kahdesta jälkimmäisestä kuullut niin tulee varmasti huippu reissu. Seikkailut piristää aina!

 10. Rentoilu noiden rantojen äärellä hyvätasoisessa resortissa ei kuulostaisi lainkaan hassummalta, pyssymiehet ja muurit eivät tosin taitaisi lomafiilistä kohottaa, vaikka niiden tarkoituksen ymmärtää.
  Hienoja kuvia ja mukavasti rullaava postaus, kiva päästä kurkistamaan Mombasan tunnelmiin tätä kautta!

  1. Iso iso kiitos!! Kehut lämmittää aina. 🙂 Ja mikäli tosiaankin loikoilu palmujen alla on mieleen, niin Mombasa on siihen tarkoitukseen äärettömän hyvä. Vaikka varjopuolia on niin se pääasia on kondiksessa: Paikalliset ovat ihan super huippuja!

 11. Siistejä kuvia! Ei kyllä ole tällä hetkellä sellaista fiilistä, että olisin tuonne ihan ekana lähdössä :D. Päätin joskus vuosia sitten, että annan Kenialle uuden mahdollisuuden, mutta saa nähdä. Terkkuja sinne Lontooseen! Sinne tulisin paljon mieluummin =D.

  1. Haha, maailmassa on niin paljon mestoja, että jos joku ei nabaa niin ei sen tarvikkaan nabata. Vaihtoehtoja riittää! Ja Tervetuloa!! 🙂

 12. Teillä on ollut kyllä aikamoinen reissu kun näitä juttuja on lueskellut. Pisti hieman naurattamaan tuo parturi-kokemus, myös omien kokemusten pohjalta taitaa olla enemmän sääntö kuin poikkeus että niissä saa usein just sitä mitä ei tilaa 🙂

  1. No aijaa! 😀 Tä oli jo toinen taikka peräti kolmas kerta kun mulle kävi näin. Naiskampaajia yhtään väheksymättä, olen oppinut, että eksoottisissa kohteissa parturoinnin osalta kannattaa luottaa mieheen!

 13. Nämä vähän eksoottisemmat kohteet on aina tosi mielenkiintoisia, mutta niissä tulee aina se kääntöpuoli vastaan – juuri se syy minkä takia ne on “eskoottisia”. Kun massaturismi on jonnekin yltänyt ja meno kuin Kanarialla keihäsmatkoilla, sillon eksotiikka on niistä kaukana.

  Tulee vähän mieleen tuo Kiribati, missä ihan äskettäin oltiin. Päiväntasaajalla ei ilman aurinkorasvaa ollut asiaa ulos ovesta, päiväohjelma oli nimenomaan lillumista uskomattoman turkoosissa laguunin vedessä (Joulusaarien neljällä “hotellilla” ei ainoallakaan ollut poolia), ja vesiurheilu oli SE juttu. Erona tosin ettei muuta tekemistä ollut, eikä paikka ollut missään muotoa vaarallinen – muuten paitsi jos sattui itsensä loukkaamaan niin että vaati lääkärihoitoa. 😛

  Iski silmään tämä:

  “Suurena kulinaristina kokeilen tietenkin aina paikallista keittiötä, mutta jos se ei iske niin sitten se ei iske ja mä en sitä väkisin syö. Jos mieleni tekee omalla lomallani hampurilaista ja pizzaa niin mähän syön omalla lomallani hampurilaista ja pizzaa.”

  Ihan oikein! Näin keliaakikkon syön maailmalla tasan sitä mitä sattuu gluteenittomana olemaan tarjolla, ja se ei aina ole paljoa se. Ja kun päästään seuraavaksi jonnekin missä on pizzaa ja burgeria, vetelen sitä ihan surutta jos mieli tekee. 🙂

  1. Oikein! Noin se kuulukin mennä. Hyvä, että joku hiffaa. Välillä tuntuu kuin pahemmaltakin syntiseltä vedellä eksoottisissa kohteissa Fish n chipsiä naamariin. 😛 Mutta turhaan! Kukin tavallaan.

   Ja mitä tulee juurikin “eksoottisiin” kohteisiin niin vaikka keihäsmatkatkin tietyssä tilanteessa maistuu paremmalta kuin hyvältä niin kerran vuodessa yks kunnon irtautuminen jossain täysin vastakohtaisessa kohteessa herättää hyvin aina maanpinnalle!

   Btw. En tunne Kribatia yhtään mutta nyt alkoi kiinnostaa! Just sen takia, en tiedä siitä yhtään mitään. Mikä parempaa? Käynpähän tutustumassa teidän sivuilla-> 🙂

 14. Äääää. Ihan selkeästi mun kohde. Oli pakko oikein kyädä katsomassa lentoja ennen kuin maltoin edes kommentoida. Pakko lukea nyt kaikki muutkin postaukset läpi, tää kiilasi kyllä aika lailla himotuslistojen kärkisijoille!

  1. En voi sanoa mitään muuta kuin, että go for it! Voin vaan suositella mikäli samaistut yhtään postausten tunnelmiin!

 15. Ja nyt tekee mieli kookosmaitoa… 😀 Ymmärrän hyvin tuon suljettujen porttien ahdistuksen. Meitäkin ensimmäisellä Afrikan reissulla ahdisti, sitten seuraavalla pidemmän kaavan mukaan suoritetulla ei enää juurikaan. Jotenkin siihen ajatukseen kai tottui, eikä sitä enää edes ajatellut.

  1. Omassa kuninkaallisessa fantasia-maailmassa noi suljetut portit on ihan hauska lisä. Oon aika varma, että ens kerralla ei tunnu myöskään enää missään!

 16. Ai että pole pole! Ei sopis mulle, hidas meininki eikä korkeat aidat. Minusta tuntuu ettei mulla ole asiaa Afrikkaan, vaan enempi tutkisin näitä vähän pohjoisempia kohteita tai jotain toisia maanosia. 😀
  Kauniit kuvat kuten aina ja tyylikkäästi tehdyt yhteistyöt. Lumenen kuvakin on kuin mainoskuva 🙂

  1. Wihii kiitos! Oon ihan sata varma, että kunhan vaan et jumittuisi rannikolle niin rakastuisit. Onhan siellä maailman kauneimpia kansallispuistoja, wild-laiffia ja Kilimanjaroa. Meitsin Mombasaa ei kannata yhdistää koko muuhun Afrikkaan! 🙂

 17. Hih, meidän mottomme kauan sitten Mombasassa ja muualla Keniassa oli Haraka haraka haina baraka, jolla on jokseenkin sama merkitys kuin pole pole:lla :D. Me pysyttelimme tiukasti hotellialueella tuskasta nauttien (siis Tuskeria lipittäen), joten on ollut tosi mielenkiintoista nähdä edes näin kuvissa, miltä Mombasa näyttää muuten kuin auton ikkunasta. Huimia kuvia ja tunnelmia!

  1. Meilläkin oli aika pitkälti 30/70 tuskaa isojen porttien sisällä. Se ei ole yhtään hullumpi tapaa exploorata Mombasaa. 😛 kiitos kehuista! 🙂

 18. Kivoja kuvia Mombasasta. Itselleni paikka ei sovi, kun ei kiinnosta pelkkä chillaaminen, vaan aina olen sähköjäniksenä etsimässä aktiviteetteja. Tietty vaaramomentti tuo tietysti lisää mielenkiintoa paikkaan, kun sen takia rantatuoleista ei tarvitse tapella.Kivempi kuitenkin kuolla reissussa kuin vanhainkodissa paskat housussa.

  1. Aktiiviselle kaverille en välttämättä lähtisi Mombasaa suosittelemaan ellei nimenomaan yhdistä lomaan myös muuta Keniaa. Chillaajalle puolestaan paratiisi! Ja mitä tulee tohon loppukommenttiin niin oon täysin samoilla kannoilla!

ADD A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.