Vietin viime viikolla syntymäpäivääni! Vaikka kulunutta ikävuotta onkin dominoinut isommassa kuvassa kukas muukaan kuin ystävämme Miss Rona, on oma elämäni henkilökohtaisella tasolla ollut kyllä paljon muutakin. Vielä viime syntymäpäivänäni olin käytännössä vapaaehtoisesti “koditon”. Sen lisäksi, etten tiennyt, että missä osoitteessa asun, en kirjaimellisesti tiennyt edes, että missä maassa asun puhumattakaan, että missä haluaisin asua. Jostain syystä vietin aikaa Puolassa ja huitelin viikoittain ties missä päin Eurooppaa. Suunnittelin vakavissani kulissien takana muuttoa Los Angelesiin (koska why not), vaikka toisessa hetkessä olinkin jo lähdössä takaisin Hongkongiin. Tai Bangkokiin. Sisimmässäni kaipasin silti Lontooseen, mutta kevät Itä-Euroopassa tuntui myös houkuttelevalta seikkailulta. Todellisuudessa mulla ei ollut siis aavistustakaan. Nyt vuoden takainen tuntuu jo todella kaukaiselta, ja voin rehellisesti todeta, että ONNEKSI yksikään aiemmin mainitsemista sinkoilusta ei tapahtunut ja päädyin lopulta takaisin kotiin saarivaltioon. Vaikka iso osa kuvailee kulunutta vuotta kamalana, tai edes haastavana - itselle se on ollut kaikessa kinkkisyydessään verraton. Suuren osan viime vuoden tapahtumista olen jättänyt kertomatta blogissa, sekä somekanavissa, mutta nyt ajattelinkin, että olisihan se hauska koota parhaita oppeja, episodeja ja muuta sälää yhteen, ihan näin synttärikuukauden kunniaksi.

Elämän restarttaus bordellissa

Koronasulun alettua jouduin kirjaimellisesti kävelemään kasseineni ja pusseineni Puolasta Saksaan moottoritien vartta päästen about viimeisimmällä lennolla Lontooseen. Jälleen kerran olin elämäntilanteessa, jossa kaikki piti aloittaa alusta, Parisuhde ja jonkinlainen kassavirta sentään säilyi mutta muuta mainittavaa ei tilanteessa sitten ollutkaan ja valehtelematta kävi mielessä, että onko tässä nyt tehty ihan oikeita päätöksiä. Pysyin kaikesta huolimatta hyvinkin positiivisena ja usko tulevaisuuteen oli kova. Lopulta koronasulku tarjosi elämääni juuri sitä mitä olin kaivannut: tilaisuuden pysähtyä, rebootata, pohtia, henkistyä ja voimaantua. Pikkuhiljaa alkoi kevään mittaa asiat järjestyä. Löysimme viihtyisän Airbnb-asunnon, kävelimme vähintään 10 kilometriä päivässä, bondasimme Lontoon kanssa uudelleen sekä ennen kaikkea itsemme kanssa. Nautimme pysähtyneisyydestä, ruuanlaitosta ja siitä, että nyt saa luvan kanssa vaan olla. Parasta!

Mutta tietysti draamankaari seurasi perässämme - tällä kertaa Unkarista. Olimme asuneet siis Airbnb-asunnossa keskenämme rauhassa reilu kuukauden, kunnes asuntoon saapui yllättäen kaksi muukalaista. Ensin oletimme englantia taitamattomien naispuolisten kämppisten olevan “key workereita”, mutta eipä mennyt aikaakaan, kun tilanteen todellinen laita lävähti kasvoille. Maatilatöiden sijasta asukkailla oli aivan muut bisnekset hallussa. Yhtäkkiä asuimmekin bordellissa. Ja teen jo heti kättelyssä selväksi, että uudet asukkaat eivät suinkaan olleet mitään high-class escortteja. Eletty elämä näkyi kasvoilla ja erityisesti hampaissa - mitä niistä oli vielä jäljellä. Ovi kävi tästä lähtien kuin saluunassa konsanaan. Sisällä vellova tuoksumaailmaa muistutti bulgarialaisen syrjäkatujen kauneushoitolan aromaa. Miehiä virtasi ja kauppa kävi. Makuhuoneemme sijaitsi myös sopivasti naisten huoneiden välissä, joka teki uudesta akustiikkamaailmasta ja tunnelmasta yleisesti vielä astetta mielenkiintoisemman. Nyt jo naurattaa mutta voin kertoa, että viime keväänä oleskelu tiuhaan liikennöidyssä ilotalossa globaalin kulkutaudin aikana ei ollut ehkä se kaikkein raikkain elinympäristö. No mutta suurkaupungissa pitää tottua poikkeusaikoina kaikkeen. Parin bordelliviikon jälkeen meillä tulikin kiire löytää pysyvä asunto, joka Lontoossa ei luonnollisesti tapahdu kovinkaan käden käänteessä. Etenkään pandemian ja lockdownien aikana. Tuuri lopulta kävi ja päädyimme lopulta nykyiseen ihanaan kotiimme Hampstead Heathin kylkeen, jossa olemme asuneet siitä saakka. 

Musta tuli sijoittaja!

Viime vuosi opetti sen, että mitä tahansa voi tapahtua. Olin myös ennen kulunutta vuotta elänyt suhteellisen huolettomasti ja impulsiivisesti mitä tulee taloudenhallintaan. Pandemia ja sen myötä tullut taloudellinen epävarmuus teki tähän muutoksen. Olen sijoittanut jo jonkin aikaa, mutta kuluneen vuoden aikana olen ottanut entistä tavoitteellisemman otteen. Ensimmäisen kerran sijoitin kryptoihin jo vuonna 2014, mutta nyt sijoittamisesta on tullut pysyvä ja aktiivinen osa elämääni. Rahastojen ja kryptojen lisäksi treenailen tällä hetkellä myös osakkeita, sekä säästämme kovaa vauhtia ensiasuntoa varten, jonka toivon mukaan pääsemme ostamaan Lontoosta muutaman vuoden sisällä. Lomakodin/sijoituskohteen hankinta rakastamastamme Kaakkois-Aasiasta on tällä hetkellä myös agendalistalla. Yksi kuluneen vuoden terveellisimmistä asioista on ollut oman talouden saattaminen kuntoon korkojen kera. 

Juurtuminen Britteihin lukuisten staycationien myötä

Mikäli pandemiaa ei olisi tullut, en olisi päässyt juurtumaan yhtä hyvin Britteihin mitä nyt. Kulunut vuosi on vienyt mm. vaeltelemaan Lake-, & Peak Districteille, Skinsin jalanjäljille Bristoliin, Scally-meininkeihin Birminghamiin, vakoilemaan Real Housewivseja ja jalkapalloilijoita Cheshireen sekä lukuisille rantaretkille ympäri etelärannikkoa. Iso-Britannian luonto on vertaansa vailla, puhumattakaan ikonisesta maaseudusta ja eeppisistä kansalaisista. Toki odotan kv-reissuja jo innolla, mutta siihen saakka Britannian sisäinen matkailu tarjoaa enemmän kuin olen viiden ja puolen vuoden aikana osannut toivoakkaan.

Uusi ruokavalio & aidosti terveellisempi elämäntapa

Palkkasimme personal trainerin viime kesänä ja yhteisistä sessioistamme tulikin saman tien todellinen arjen henkireikä, Tästä inspiroituneena olemme vähentäneet myös juhlimiset ja afterworkit minimiin sekä viimeisimpänä aloitettu ketoruokavalio, jonka myötä myös hiilarit ja sokerit jäivät kokonaan veks. Ulkoisia tavoitteita pitänee vielä odottaa, mutta mentaaliset saavutukset ovat sitäkin mahtavampia. Ketoilun myötä energiatasot ovat räjähtäneet kattoon. Kokonaisvaltainen ketoilu ei varmastikaan tule olemaan ikuista, mutta vähintäänkin ‘carb-cycling’ tulee olemaan se todennäköisin kestävä ruokavalioratkaisu, jota tulen noudattamaan. Pätkäpaastoilun lisäksi. Suurimmatkin herkuttelijat ovat aiemmin kalvenneet rinnallani, joten tämän itsekurin löytäminen on itselleni verraton saavutus. 

Tarotkortit & kuun ennustukset kunniaan! Kulunut vuosi toi mukanaan henkisen heräämisen

Terveellisemmän ja tasapainoisemman elintavan ja myös jonkinlaisen elämänmuutoksen myötä olen huomannut henkistyneeni. Kuun ennustuksista, aamumeditaatioista, tarotkorteista ja shakroista on tullut arkipäivää. Taisinkin kokea kuluneen vuoden aikana konkreettisen hengellisen heräämisen, joka tosin on vasta alussa. Koen jo silti saaneeni paljon vastauksia sekä voimaantumista. Tätä puolta itsessäni pyrin vaalimaan myös jatkossa.  

Maisteriopinnot 

Yks kuluneen vuoden mahtavimmista jutuista! Pääsin sisään SOAS University of Londoniin (The School of Oriental & African Studies) lukemaan kehitysmaatutkimusta. Kyseessä on vaativa, yksi maailman arvostetuimmista kehitystutkimuksen maisteriohjelmista, joka on tuonut poikkeuksellisissa opiskeluajankohdista huolimatta elämääni aivan valtavasti. Kehitystutkimuksessa pääsen yhdistämään globaalin kiinnostuksen, ymmärtämisen ja osaamisen akateemiseen kontekstiin. Maisteri täällä on itselleni sekä taloudellisesti, että ajallisesti valtava investointi, mutta olosuhteista huolimatta olen todella tyytyväinen ja kiitollinen, että sain tämän mahdollisuuden. 

Uusia urasuuntauksia 

Nyt ollaan vasta uuden ikävuoden alussa, mutta mututuntuma sanoo, että tällä vuodella tulee olemaan urallisesti paljon annettavaa. Oman yritystoiminnan lisäksi aloitin tässä kuussa elämäni ensimmäisen yliopistoharjoittelun turvallisuus- ja riskikonsultointiyrityksessä tukemalla tiedusteluanalyytikkoa. Pääsin tekemään harjoittelua Asia-Pacific deskille, jonka myötä pääsen tutkimaan rakkaimman maa-alueen poliittista , taloudellista ja sotilaallista liikehdintää riskianalyysinäkökulmalla. Toinen mielenkiintoinen projekti on myös pääsy Suomen edustajaksi Asia-Europe Foundationin ASEM-huippukokouksen yhteydessä järjestettävään nuorten johtajien kokousohjelmaan. Kyseessä on kymmenen kuukauden johtajaohjelma joka vie matkustusrajoituksista riippuen toivon mukaan tänä vuonna Kambodzaan ja Singaporeen!

Yllätyksellinen, erilainen mutta lopulta monellakin tapaa todella upea ikävuosi takana! Mulla on tapana antaa jokaiselle ikävuodelle niin kutsuttu teema ja avainsana ja tänä vuonna ne ovat “wellbeing, wellness & focus”. Aloitus on ollut teeman puolesta vahva.

x Otto

SEURAA INSTAGRAMISSA!

Share this story

COMMENTS Expand -
  1. Sulla tosiaan oli vauhdikas vuosi ja yllätyksellinen. Tuota jälkimmäistä se tietysti ole varmasti itse kullakin, mutta sinulla se ei johtunut vain pandemiasta, vaan omista tietoisista päätöksistä. Tuo maisteriohjelma kuulostaa todella kiinnostavalta!

    1. Näin! Toki pandemia toi kuvioon omat mausteensa ja ajoi erinäisiin sattumuksiin, joita ei olisi mahdollisesti muuten tapahtunut. 😛 No mutta, loppu hyvin kaikki hyvin!

ADD A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.