Onko täällä muita jotka digaa majoittua hotelleissa, jotka on tehty aikuiseen makuun? Lapset ja perhe-elämä on itselle about yhtä kaukainen asia kuin Helsinki on Kap Kaupungista ja maku on myös matkailun suhteen hyvin sen näköinen. Toukokuussa vieraillessa Helsingissä meillä oli muutama päivä pyhitettynä puhtaalle turreilulle, joka oli hyvin ainutta laatuaan. Normaalisti kun reissut Suomessa ovat aikataulullisesti yhtä hektistä hulabaloota mitä Lontoon julkinen liikenne ruuhkatunteina.  Yleensä Suomessa vieraillessa lomasta ja vapaasta ei ole tietoakaan, päinvastoin. Viime kerta oli poikkeus sääntöön monellakin tapaa. Reissusta teki spessun mm. se, että oltiin Helsingissä ja oikeestaan koko maassa Alexin kanssa ensimmäistä kertaa yhtä aikaa sitten poismuuttomme vajaa kolme vuotta sitten. Sitäkin erityisempää oli myös se, että messissä matkasi brittifrendimme Will, joka ei ollut Suomesta mahdollisesti edes kuullutkaan ennen meikäläisiin tutustumista.

Postaus jatkuu Alexin ja Willin kuvaaman  fiilisvideon jälkeen…

Halusimme ottaa kolmen päivän vapaamatkustamisesta kaikki ilot irti ja kokeilla hotellia jossa emme ole aiemmin yöpyneet. Halusimme hotelliin, joka sijaitsee kaikkien turrespottien välittömässä läheisyydessä ja joka sopii asennemaailmallisesti täydellisesti kolmelle enemmän tai vähemmän sielultaan ja ruumiltaan lontoolaiselle twenty-something kundille, jotka perustavat moderneista puitteista, ylellisyydestä, sijainnista, laadusta, tyylistä ja kokonaisvaltaisen aikuisesta vapaamielisestä vibasta. Ensimmäisenä tuli mieleen tietenkin laajalti tunnettu Bulevardilla sijaitseva Suomen ensimmäinen laatuaan oleva designhotelli, aka Klaus K.

Klaus K on ylpeästi gay-ystävällinen hotelli jonka nuorekkaalla ja liberaalilla habituksella on nollatoleranssi kaikkea syrjintää kohtaan. Pointsit himaan. Gay-ystävällisyys näkyi asiakaskunnan lisäksi myös Tompan läsnäolon myötä. Klaus K edustaa aika sujuvasti omaa arvomaailmaani – avoinmieliset ja ennakkoluulottomat hotellit ovat meikän juttu ja näillä kriteereillä hotellivalinta ei olisi voinut mennä enempää putkeen.

YLEISFIILIS

Klaus K:ssa pääsimme majoittumaan astetta tasokkaampaan miesluolaan – nimittäin tunnettuun Sky Loft-huoneeseen. Sky Loftit sijaitsevat vähän kuin omana siipenään muun hotellin yhteydessä. Sky Loft-huoneissa oli karaktääriä ja persoona pelissä kympillä. Huone oli täynnä uniikkeja detailleja aina napilla säädettävästä kattoikkunasta kiiltäviin pintoihin, kahden tason tilaratkaisuun ja silmäänpistävävään huonekorkeuteen. Överi-iso sänky sijaitsi omalla korotetulla tasolla, kun taas lounge-ratkaisu telkkareineen, tasoineen ja sohvineen sijaitsi omalla alemmalla tasolla, kuten kuvista näkyy. Tilaratkaisu oli suorastaan nerokas ja näin ollen täysin sopiva jopa kolmelle tilaa vievälle ja tavaroitaan herkästi levittävälle persoonalle. Extravuoteen sai työnnettyä ylemmän tason alle piiloon, joka oli muuten todella käytännöllinen näin yleisen järjestyksen ja tilan säästämisen edesauttamisessa. Kuten vähän vihjasin, me ei olla siitä organisoiduimmasta päästä ja yleensä hotellihuone on kaaoksen vallassa alle vartissa.

Klaus K-hotellin tyyli on elämyksellinen ja designpainotteinen, mutta ei suinkaan perinteisen pohjoismaisen minimalistisella tavalla, mistä mä pidän. Klaus K mainitsee olevansa inspiroitunut Kalevasta ja ineen astuessa hiffasin nopeasti, että mitä Kalevala tässä kontekstissa meinaa. Sisään pelmahtaessa tunnet vahvan tuulahduksen suomalaista mytologiaa. Yleistunnelma on Klaus K:ssa sisustuksesta lähtien skidisti mystinen, maskuliininen ja eeppinen.  Sisääntulo hotelliin on vähän kuin sukellus omaan pikku tarumaailmaansa Bulsan sykkeestä. Klaus K:ssa on kokonaisvaltaisesti aika levollinen suojaisa fiilis, joka sopii erityisen hyvin kaupunkilomailijoille, joille hotelli on se paikka, joka toimii chillauspaikkana urbaanin strollaamisen jälkeen.

Sky Loftissa majoittumisen verraton etu on oma privaatti sisäänkäynti, joka etenkin meidän kaltaisille ravintolamaailman ja iltaelämän suurkuluttajille on todella nappi ratkaisu. Eipä ole tarvetta aamulla morkkistella respan ohi kulkiessa sitä, että miten, kenen kanssa ja missä kondiksessa on yön pikkutunneilla sisääntulo huoneistoon tehty. Privaatti sisäänkäynti tuo vahvan yksityisasunto fiiliksen joka juurikin kaltaisillemme matkalaisille on todella hyvä veto, mikäli yövymme hotellissa kauemmin kuin yhden yön…:D

KATTOTERASSI

Yksi suurimmista yllätyksistä Klaus K:ssa oli Sky Lofteihin kuuluva kattoterassi, josta avautuu uniikki näkymä Helsingin kattojen ylle. Yllätys taisi kattoterassi olla monelle muullekin, sillä sain useamman yllättyneen viestin MyStoryn kautta, että hetkinen hei.  Vastaavasta perspektiivistä en ollut Stadia tosiaan aiemmin nähnyt. Klaus K:n Kattoterassi on täydellinen mesta hengailla kesäillassa skumppaa kilautellen ja joutavia juoruillen. Terdelle pääsee Skyloftien käytäviltä omalla hissillä ylös ja ylhäällä saikin hengailla harvinaisen rauhassa laskevan, sekä nousevan auringon alla. Kaikki vuorokaudenajat tuli katolla elettyä ja testattua. Aamuisin terassi toimi puolestaan meikäläisen officena.

AAMIANEN & RAFLA-FASILITEETIT

Klaus K on hyvin tunnettu brunssistaan, mutta ei aamiainenkaan kylmäksi jättänyt. Aamiaista piti kutsua myös omat vanhemmat testaamaan. Meitsille suomalaiset hotelliaamiaiset ovat siitä syystä tilanteina erityislaatuisia, sillä suomalaista safkaa ja etenkään suomalaisen aamiaispöydän antimia ei pääse Lontoossa kovinkaan helposti nauttimaan. Jotenkin kaikki leikkeleet ja leivät maistuu täällä Pohjois-Lontoossa alakerran lähikaupasta ostettuna ihan eriltä, mitä Suomessa. Olen suomalaisen keittiön intohimoinen ja omistautunut puolestapuhuja, vaikka en ole perunan perunaa elämässäni keittänyt ja kokkauskerrat rajoittuvat muutenkin max. kahden käden sormiin. Kulinaristi olen silti ja ruoka näyttelee kaikissa muodoissa elämässäni hyvin merkittävää roolia. Mitä suomalaisempi maku – sen parempi. Suomessa lähtökohtaisesti moni asia maistuu paremmalle: Kebab, leivät, leikkeleet, karkit, keksit ja proteenijuomat. Nojoo, takaisin aamiaiseen. Klaus K:n brekun tarjonta oli ehtaa aamiaistavaraa. Suomalaisen hotellibrekun jälkeen fiilis on aina aika detox. Kävimme myös testaamassa alakerran Toscanini ravintolaa sekä Klaus K:n aulabaarin & Loungen cocktaileja. Lisää fiiliksiä näistä hetkistä pääsette spottaamaan videolta.

SIJAINTI

Klaus K sijaitsee ravintoloiden, yöelämän, museoiden, kauppojen, puistojen, nähtävyyksien, torien ja muiden keskeisten lokaatioiden välittömässä läheisyydessä. Kallioonkin pääsee edestä suoralla sporalla. Näin keskeistä lokaatiota saa siis Helsingistä etsiä. Keskeinen lokaatio tekee Klaus K:sta näppärän juuri kaltaisillemme nuorille matkailijoille jotka haluavat kuluttaa aikaansa astetta menevämmin.

KENELLE SUOSITTELEN?

Itseni kaltaisille ihmisille – moderneille ja vapaamielisille ylellisyydestä nauttiville matkailijoille, jotka nauttivat aikuisten asioista, aikuisten kesken. Erityisesti matkailijat joille vähemmistöjen oikeudet ovat prioriteetti ja jotka puhuvat vapaiden arvojen puolesta – Klaus K is the Place to be. Kuten Klaus K itsekin sanoo – #wespeakgay. Meitsi voikin todeta, että me puhutaan Klaus K:n kanssa samaa kieltä.

Otto


VIDEO BY Lumivisual

*Majoitus yhteistyössä blogi- & somenäkyvyyttä vastaan*

Share this story

COMMENTS Expand -
  1. Oi, toi kattoterassi on ihana! Pääseekö sinne siis vain Sky Loft huoneissa asuvat vai myös muutoin? Olen nähnyt tuon joskus kauan sitten jonkun hääkuvissa, mutta sittemmin olin täysin unohtanut tuon olemassa olon. Klaus K näyttää muutoinkin tosi viihtyisältä paikalta viettää viikonloppu Helsingissä. 🙂

    1. Mä veikkaan, että pelkästään Sky Loft-asiakkaille – mutta kandee varmistaa vielä? 🙂 Klaus K on aika passeli <3

ADD A COMMENT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.