*Kaupallinen yhteistyö / Wowanders*

Tänään esittelyssä Turun parhaat ravintolat sekä sovellus himomatkaajalle, joka jokaisen intohimoisen reissaajan tulee ladata, mikäli aikoo saada reissuista kaikki hyödyt irti. Tässä tapauksessa erityisesti, mikäli olet suuntaamasa Turkuun. Turku on mulle rakas kotikaupunki. Mitä kauemmin olen asunut poissa Suomesta, sitä enemmän tykkään käydä juuri Turussa. Syyskuussa oli taas aika käydä omassa vanhassa kasvupaikassa verestämässä muistoja. Tällä kertaa työn ja läheisten lisäksi päivittämässä myös omaa Turun parhaat ravintolat-listausta sekä kokemassa Turkua astetta enemmän turistinäkökulmasta.

Syvän nostalgiasiteen lisäksi fiilaan Turun lunkia, pikkukaupungin puolivallatonta meininkiä, balansia, palveluiden rikkautta ja suomalaisittain hyvinkin eurooppalasta twistiä. Turussa on särmää, kauneutta ja kokoonsa nähden myös kansainvälisyyttä. Turku on kompakti kaupunki, jossa välimatkat ovat lyhyitä ja tekemistä riittää. Ennen kaikkea, Turussa on Suomen paras ravintola- ja iltaelämän kulttuuri ja tarjonta. Turku tunnetaan ravintolakaupunkina, jonka skene peittoaa muut Suomen kaupungit mennen tullen. Mikä parasta, Turun ravintolakulttuuri sen kuin paranee vuosi vuodelta. Joka kerta mennessäni kaupunkiin pienen tauon jälkeen, on uusia paikkoja tulvinut katukuvaan lisää. Tyhjyyttä huutavat kivijalkaliikkeet, jotka teininä maalasivat Turkuun ei niin positiivista katukuvaa. Jotka myäs osaltaan vaikuttivat siihen, että Australia tuntui ainoalta tarpeeksi kaukaiselta paikalta päästä  kaupunkia pakoon, ovat omaan silmääni hälvenneet. Tilalle on tullut toinen toistaan vilkkaampia ja persoonallisempia baareja, kahviloita ja putiikkeja. Vielä asuessani viimeksi Suomessa vuonna 2015, kärsin  jonkinlaisesta Post Traumatic Turku Stress Disorderista, mutta nyt viime kerrat ovat osoittaneet, että tästä on päästy yli ja oma suhteeni kotikaupunkiin voi paremmin kuin ehkä koskaan.

Näin ‘aikuistuneena’ haluan myös nauttia Turusta tarjoamista hedelmistä eri tavalla. Haluan saada kaiken irti rafloista, Turun sympaattisesta kaupunkikulttuurista sekä kokea kaupunkia ihan vaan turistin näkökulmasta. Nykyään on enemmän varaa ja vapautta tehdä ja kokea mitä silloin 2010-luvun alkupuoliskolla, ja musta tuntuu, että Turku on myös herännyt niistä vuosista uudestaan kukoistukseena, kuten myös allekirjoittanut. 

Nykyään mä oikeastaan odotan, että pääsen käymään Turussa ja viime kerta oli hyvä esimerkki siitä, että miten itse haluan siellä aikaa viettää. Kävin testaamassa muutamaakin uutta raflaa itselleni ja kokemukset tekivät vaikutuksen. Tänään kerronkin, että mitkä ovat omasta mielestä Turun parhaat ravintolat tällä hetkellä. Lopussa myös kympin vinkki, että miten saat Turusta ens kerralla kaiken irti. 

Turun Parhaat Ravintolat Esittelyssä

Ravintola Kuori

Keittiön tervehdys & Britney-cocktail

Kuoren leipää, ricottajuustoa & confattua tomaattia

Ravintola Kuori on kasvisravintola Turun keskustan itäpuolella Hämeenkadulla. Kuulin ravintolasta ensimmäisen kerran vuosi sitten kesällä, ja siitä saakka on mesta ollut vahvasti käytävien paikkojen listalla. Palaute Kuoresta on ollut vähintäänkin ylistävää. Vielä kun kyseessä on pelkällä kasvissafkalla pyörivä konspeti, jossa on mahdollisuus myös pitkän kaavan maistelumenuun, kuulosti mesta ihan multa, vaikka kasvissyöjä en olekaan. Ravintolat ovat toinen olkkarini ja parhaimmillani syön ulkona useitakin kertoja viikossa. Loistavista fine dining vegerafloista, mulla on silti kokemusta ihan liian vähän ja siksi Ravintola Kuori tuntuikin vähintään pakolliselta vaihtoehdolta käydä todistamassa hyväksi. Illallisseurana toimi ystäväni Monica ja odotukset olivat vähintäänkin korkealla. 

Ja elämys oli elämys isolla E:llä. Kokemus oli sensaatiomainen ja ylistäviä sanoja en voi sanoa liikaa. Turun parhaat ravintolat listalla Kuori on ehdottomasti ihan ykkösissä ja syystä. Jos näin tykkiä kasvisafkaa olis helposti saatavilla, tai puhumuttakaan, että osaisin itse valmistaa, voisin hyvinkin harkita siirtymistä täysin kasvisruokaan. Pääsimme nauttimaan muutaman tunnin mittaisesta maistelumenusta, jossa keittiö oli päättänyt maut valmiiksi puolestamme. Nyt kandee kaivaa se pähkinäpussi viimeistään kaapista sillä tästä alkaa makutöttöröö…

Grillattua varhaiskaalia

Savustettua juuriselleriä & tilli-viilikastiketta

Gyozaa & Kimchiä

Jälkkäriksi juustoja

Maistelumenuun kuului mm. Kuoren leipää, ricottajuustoa & confattua tomaattia, porkkanakeittoa, savustettua juuriselleriä & tilli-viilikastiketta, gyozaa & kimchiä, grillattua varhaiskaalia, juustoja sekä muuta nannaa. Saimme maistelumenuun mukaan myös viinipaketin sekä jälkkärjuustot. Viini- & juustopaketin kera Ravintola Kuoren maistelumenu on noin sadan euron tietämillä ja voin sanoa, että elämys maksaa makujen kautta joka pennin takaisin. Kuori vetää ihan täysillä vertoja omalle Helsingin lempiraflalleni Ololle. Vierailumme jälkeen Kuoreen on myös tullut uusi menu, eli jos silmät söi tässä kohtaa liikaa niin uutta pukkaa paikan päällä. 

Asiakkaiden määrä puhui paikanpäällä myös puolestaan. Tunnelma Kuoressa on boheemin hip ja rento, pitäen silti kiinni tasokkuudesta. Erityisesti nautin siitä, että Suomessa voi puhua ravintolassa englantia. Sydämelliset terveiset ihanalle Louisianasta kotoisin olevalle tarjoilijalle joka teki meikäläisten illasta kultaa!

Kuori oli täys 10/10 joka sopii ihan joka ruokavaliolle.

Ps. Jos otat alkudrinkin – tilaa Britney, ihan vaan koska Britney <3

Roster Turku

Roster on mulle alunperin tuttu Helsingistä. Kuullessani, että Turkuun on avattu omansa, oli paikkaa pakko käydä testaamassa, tällä kertaa perheen kanssa. Kävimme fämilin kanssa nautimmassa Rosterissa kolmen ruokalajin torstai-illan illallisen. Tasokkuudeltaan Kuori ja Roster ovat samassa sarjassa, mutta muuten raflat kilpailevat ihan eri skenessä. Näin onkin kivaa esitellä teille toinen ravintolahelmi, joka tarjoaa elämystasolla ihan omaa uniikkia lisäarvoa. 

Roster Turku on Suomen parhaaksikin valitun ravintolapäälikön Paul Hickmanin sekä lukuisia eri meriittejä ansainneen julkkiskokki Kari Aihisen käsialaa. Raflan sijainti on itsessään aika uniikki, nimittäin Roster Turku sijaitsee aika kuvankauniissa makasiinissa Turun Tuomiokirkon kyljessä. Liiketilojen missikilpailussa tämä makasiini olisi kärjessä huolella – interiööriltään Roster meneekin Turussa ravintoloiden sisustuslistojen kärkeen. Sisustus on elegantisti maskuliinen, eikä suinkaan mitenkään tyypillisesti suomalainen. Ylläkerrassa flashit loosit olivat jotain Lontoon, Pariisin ja New Yorkin väliltä, kun taas alakerta edusti maanläheisempää eurooppalaisuutta. Sisustus oli ehdottomasti mun makuun ja täydellinen etenkin sosiaaliseen seurusteluun. Kuten oli myös safkakin. 

Roster Turku on yhtä kuin kansainvälinen ruokamatka yhdistettynä rentoon välittömään luksukseen. Menussa yhdistyy mainiosti sekä vege-, että lihavaihtoehdot, mainio cocktailmenu sekä sosiaalinen  syöminen. Sen sijaan, että jengi pönöttäisi omien aterioiden äärellä, on suomalaisisttain epämuodollisesti Rosterissa suositeltavaa pistää lautaset ainakin alkupalojen aikana kiertämään. Hyvä niin, sillä yks maku ei pysty mitenkään tyydyttämään koko sitä kapasiteettia mitä Rosterin keittiöllä on annettavana. Rosterin sapuskat on parhaista raaka-aineista ja laatu ruuassa maistuukin. Maltan tuskin odottaa, että pääsen ens kesänä hengailemaan Rosterin vetävännäköiselle terassille. Turun parhaat ravintolat kamppailussa Roster lunasti paikkansa kärjestä. 

Ps. Roster on mainio paikka myös afterworkeille. Perjantaisin siis tänne klo. 16-18!

Tässä on kaks hotspottia Turussa jotka kannattaa ehdottomasti kokea. Mutta koska kyseessä on Turku, ei tarjonta suinkaan rajoitu tähän. Turun rafloja kun ei mitenkään voi lokeroida vaan kahden nimityksen piikkiin. Turun raflasuosituksille löytyy kysyntää ja sen kertoo jo Googlen haut. Siksi uskon, että kokonaisvaltainen matkaopas Turusta, mobiilisovellusmuodossa tulee monelle enemmän kuin tarpeeseen.

Käy lataamassa ja lukemassa täältä nyt mun tekemä kaikenkattava Turku-opas, jonka oon tehnyt huikeelle Wowandersille!

Meikäläisen kokoamasta oppaasta löydät inspistä ja vinkkejä Turun parhaat ravintolat-listausten lisäksi majoituksista, baareista, kahviloista, festareista ja ihan kaikesta muustakin aktiviteetista, mitä vaan voi Turussa tehdä. Wowanders on jo sen takia ihan huikea sovellus käyttöön, koska kyseessä on kotimainen, kahden intohimoisen maailmanmatkaajan kehittämä innovaatio, joka kerää päiväkirjatyyliin vinkit yhteen mitä erilaisimmista kohteista, nyt myös siis Turusta. 

Suosittelen todellakin tsekkaamaan, sillä täältä löytyy aidot vinkit koottuna kaikki samassa paikassa, osoitteilla sekä muilla tarpeellisilla funktioilla varustettuna. Näistä vinkeistä saat ohjelmaa ja inspistä minilomaan tai miksei vaikka vaan arkeenkin. Löydät Wowandersista meitsin Turku-oppaan lisäksi monien muidenkin himomatkaajien ja bloggaajien vinkkejä eri kohteisiin. Sen lisäks, että Wowanders tekee jokaisen meidän matkailusta kätevämpää, voit sanoa kännykän muistiinpanoille samalla heipat. Wowandersiin pääset nimittäin itse myös kätevästi listaamaan omat suosikkispotit ja muut helmet omilta reissuilta muistiin, joko omaksi iloksi, kavereiden näytille tai julkiseksi. Samalla tuet ihan mieletöntä kahden naisen kotimaista tech-innovaatiota, joka tekee reissaamisesta niin paljon älykkäämpää. 

Jos Mun Turku-opas ei tässä kohtaa napostele, kandee sovellus ladata puhelimeen ihan muutenkin. Wowandersissa avautuu nimittäin koko maailma ja lupaan, että saat ens reissusta niin paljon enemmän irti – sekä reissun aikana, että sen jälkeen jakaessa vinkkejä muille. Lataa Wowanders-sovellus suoraan puhelimeen ilman Turku-opasta TÄÄLTÄ!

-Otto

Share this story

COMMENTS Expand -
    1. Mahtavaa! Odotan innolla kuulevani feedbackia, suht uusi äppi ja kaikki palautteet käyttökokemuksesta enemmän kuin tervetulleita. En oo itse duunissa, mutta teen yhteistyötä. 🙂

  1. Oi että miten positiivinen juttu Turun ravintolaskenestä. Ja ihan tottahan tuo on. Turun ruokapääkaupunkius alkaa kyllä olla fakta eikä mielipide. Omalla kukkarolla syö kaikkialla, ja meno on herkullista ja rentoa. Roster ei ehkä kuulu ihan suosikkeihini, mutta Kuori kyllä sitten kuuluu sitäkin enemmän. Mäkin kirjoitin siitä jossain kohtaa postauksen. https://sooloiluja.com/kuori/
    Pitäisi taas käydä uudestaankin. Onko toi sun appi saatavilla siis myös Androidiin? Vaikuttaa tosi kiinnostavalta? Mä käyn tosi paljon myös Tallinnassa, toimiiko se sielläkin?

    1. Niiiiin totta! Pitää käydä tsekkaamassa. Kuori oli huikee elämys 😍

      Joo, Wowanders on saatavilla sekä Applelle, että Androidille. Kandee käydä lataamassa ja toimii siis ihan universaalisti. Oppaita löytyy maailman eri kohteista monipuolisesti ja oppaita voi myös itse äppiin lisätä. Etenkin kun sullakin blogi olemassa, niin tosi suositeltavaa lisätä omia oppaita sinne ja jakaa vinkkejä lukijoille, kavereille, tai vaan ihan omaks iloksi. 🙂 Kandee käydä ehdottomasti tsekkaamassa josko Tallinasta jo löytyy opas. Jos käyt siellä paljon itse, kannattaa sellainen sinne hei tehdä?

ADD A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.