Kaksi viikkoa muuttoarkea takana ja arvatkaa mitä. Taas on aika lähteä. Kohde on jälleen kerran tuntematon ja niin on myös matkaseura. Kyseessä on nimittäin #CitybreakGermany bloggaajakampanja, joka vie pohjoismaalaisia matkabloggaajia viettämään pidennettyä viikonloppua Saksan snadimpien massojen kohteisiin. Tämä kyseinen reissu tuli aika last minute aikataululla itselleni eteen ja nyt kun yliopistokin alkaa parin hassun viikon päästä, päätin, että aion ottaa kaiken ilon irti näistä viimeisistä viikoista.

Pidennettyä viikonloppulomaa tässä tarvitaankin. Pää, jalat ja penaali ovat jo niin yliopiston ulko-oven välissä, että housuissa en meinaa pysyä enää laisinkaan. Ajatus karkaa jatkuvasti ja käyn totaalisen ylikierroksilla. Muuttaminen on myös oma ihana rumbansa hektisen arjen lomassa vaikka tässä tilanteessa se on ollut kivuttomin koskaan, sillä kämppä on niin unelma. Sänky tuli just sopivasti postissa kotiin eilen, joten jos ei muuta niin ainakin pääsen kätevästi välttämään huonekalujen kokoamiset tämän reissun myötä.

Samaan kampanjaan kuuluva Urbaani viidakkoseikkailijatar-blogia kirjoittava Laura oli viime viikolla omalla viikonloppubreikillään Saksassa ja kirjoitti hauskasti sokkotreffi asetelmasta, mikä matkan yllä leijui. Sama sokkotreffi meininki on myös toisella suomalaisella. Lähden nimittäin matkaan Tanskassa asuvan norjalaisen matkabloggaaja kolleegan kanssa, ketä en tunne vielä henkilökohtaisesti Instagramin follaajan vaihtoja lukuunottamatta laisinkaan. Olemme saman pohjoismaalaisista matkabloggaajista koostuvan NordicTB-kollektiivin jäseniä ja sitä kautta olemme päätyneet myös samalle viikonloppumatkalle kahdestaan ja yhdessä. Ei hullumpaa. Kuin siis sokkotreffeillä konsanaan, ihan niinkuin Laurakin kertoi. Asetelma on erittäin hauska ja se tulee varmasti luomaan vielä entisestään hulvattomuutta koko reissulle. Yleensä blogimatkat koostuvat joko isoista ryhmistä tai vaihtoehtoisesti bloggaajasta ja henkilökohtaisesti valitusta avecista kaksistaan. Kahdestaan en ole vielä kertaakaan käynyt reissaamassa tuntemattoman kolleegan kanssa aiemmin.

Lapsena matkustimme perheeni kanssa autolla _paljon_ ympäri Eurooppaa (Big up mutsi & faija, juuri juteltiin eilen Alexin & Eeron kanssa, että mulle pitäis varmasti aika paljon maksaa, että lähtisin samaan hullun rumbaan mukaan lasten kanssa). Joka tapauksessa Saksan pienemmät kaupungit tulivat 2000-luvun kummallakin puoliskolla hyvinkin tutuiksi. Mielikuvissani ja muistoissani Saksalaiset pienemmät kaupungit ovat siistejä wurstin ja oluen tuoksuisa vehreän kliinisiä satumaita. sellaisia unelmalapsuuden kotikaupunkeja, minne mennään pitämään sellaista seesteisen rempseää hauskaa. Googlen perusteella olen varma, että mielikuvani tulevat toteutumaan myös tälläkin kertaa.

OHJELMA

otto_sleepy-9

Tutustumme mm. kaupunkeihin nimeltä BraunschweigWolfsburg & Wolfenbüttel. Käymme Volkswagenin tehtaiden yhteydessä sijaitsevassa 1,2 miljoonaa vuosittaista turistia keräävässä autoihin keskittyneessä Autostadt-teemapuistossa. Käymme safkaamassa todella vetävän näköisissä ravintoloissa, yöpymässä sitäkin kutsuvamman oloisissa hotelleissa sekä tutustumassa yhdessä ja erikseen Pohjois-Saksan kuumimpiin hotspotteihin.

Jännitys ja innostus on samaan aikaan voimakkaasti nyt läsnä. Perinteisen ruuan ystävänä odotan eniten saksalaista ruokaa. Foodiet repeytyy varmaan nyt liitoksistaan, mutta keski-eurooppalainen sapuska makkaroineen, peruna variaatioineen, sipuleineen ja lihoineen on ihan omaa lemppariani. Sen lisäksi aion entistäkin suurempana oluen ystävänä nauttia Sakan halvoista hanoista. Pienemmissä Keski-Eurooppalaisissa kaupungeissa on sitä juuri em. mainitsemaani leikkisää fiilistä ja näin Barcelona Lähi-Itä Lontoo akselin jälkeen on hyvä päästä vähän kevyempiin ympyröihin vaihteeksi viilettämään. mulla on sellanen kutina, että nyt on tulossa todella kiva viikonloppu ja tekee myös todella hyvää päästä tuulettamaan ajatuksia periaatteessa itsekseen. Voin sanoa, että tämä reissu tulee tarpeeseen, niin dorkalta kun se saattaa jonkun korvaan tässä tilanteessa kuulostakin.

Ps. Nyt on varmaan muuten kirjoitussuunnitelman paikka. Sisältöä on tulossa blogiin sisään enemmän kuin ehdin lähestulkoon enää kirjoittaa. Israelin & Jordanian postaukset ovat vasta alussa. Sakasta tulee varmasti settiä riittämään pitkään ja nyt on myös hyvä ilmoittaa, että lähdetään Alexin kanssa Syyskuun lopussa Marokkoon. Muistan muuten myös SoMe-kanavien seuraamisesta. Ne tulevat nimittäin päivittymään tulevien viikkojen aikana taas tiheään.

Seuraa siis meitsiä Instagramissa @otto.lilja

-OTTO-


*Matka toteutetaan yhteistyössä Saksan turismitoimiston kanssa, osana suurempaa NordicTB-blogikollektiivin #CitybreakGermany -kampanjaa. Kaikki mielipiteet tulevat olemaan omiani ja tulen päättämään lisäksi itse, että mistä kirjoitan ja miten kirjoitan.*

Share this story

COMMENTS Expand -
    1. Nyt kyllä on rehellisesti sanottuna aika hauskat paikat! En valita. 🙂 So far on ollut vähintäänkin mainiota. Hauskaa olla mestassa, mistä en oo koskaan kuullut ja täällä eletään niin täyttä elämää, että ei muusta tietoakaan. Jengi elää tosiaankin täysillä!

  1. Hyvää matkaa. Sääennuste lupaa tulevaksi viikonlopuksi ihanteellista matkasäätä Braunschweigiin ja ympäristöön : lämmintä, mutta ei liian kuumaa ( n. 24 °):Sunnuntaiksi kannattaa ottaa sateenvarjo tms. mukaan. Koska olet lapsena jo matkustellut Saksassa ja syönyt makkaraa ja perunaa, etkä saanut oluita maistella, niin odotan sinun kertovan, miten Saksan tarjoomukset ovat siitä asti muuttuneet. “Gutbürgerliche Küche” tarkoittaa perinteisiä ruokalajeja. tarjoavaa ravintolaa, jos niitä ikävöit.

    1. Ja lämpöä riittää. Teeppari päällä on menty eikä tietoakaan hupparista. Kiitti paljon vinkistä. Meillä on ollut tähän saakka pitkälti fine dining meininkiä, joten huomenna voisin vaikka eksyä vahingossa ”Gutbürgerliche Küche” mestoille. Niitä on nimittäin ollut ikävä! Ah. Paikallinen keittiö on niin mun juttu!

    1. Nyt täällä hetken olleena voin sanoa, että yllätys on ollut melkoinen. Siis täällä on ihan super hauskaa meininkiä! Kiitos Laura, so far VERY good! 🙂

ADD A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.