*Kaupallinen yhteistyö*

Olen viimein teinivuosien kulutusjuhlan jälkeen tullut siihen pisteeseen, että jopa mulle voi antaa luottokortin ilman että piippaan sen miinukselle kolmessa päivässä. Vielä muutama vuosi sitten tilanne oli hyvin eri. Silloin ei kortit pysyneet plussalla päivääkään ja kaikki meni mikä tuli potenssiin neljäsataa. 17 vuotiaana kun muutin ekan kerran ensi kämppään, ei talouden huollosta ollut mitään käsitystä. Tuhlasin jokaisen latin miinukselle mikä luukusta tuli ja käteen jäi stressi siitä, että milläs elän kuukauden loput 25 päivää. Kuulostaa varmaan tutulta monen nuoren korvaan.

18 vuotiaana koin oman elämäni pohjakosketuksen ja se oli sellaista aikaa, että sitä en muistele kovinkaan kaiholla. Mielelläni en ollenkaan. Kaikki muuttui siinä kohtaa kun aloin seurustelemaan kumppanin kanssa, kenellä oli 2 vuotta enemmän kokemusta siitä, että miten asiat kuuluu hoitaa. Virallinen kasvu aikuisuuteen tapahtui sekä henkisesti, että taloudellisesti sinä syksynä kun muutin Australiaan ja piti oikeasti pärjätä omillaan. Sitä ennen olin impulsiivinen kakara, ketä en nykyisin enää edes tunnista. Nykyisin koen itseni lähestulkoon jopa tasapainoiseksi aikuiseksi kenet tunnen puolestaan todella hyvin. Muutaman vuoden takaiset nuoruuden vuodet opetti mulle paljon. Ainakin sen, että  millaista elämää en halua elää. Virheet on korjattu, niistä on opittu ja ennen kaikkea maksettu. Nykyisin mietin kuluttamista valovuosia järkevämmin ja yksi järkevän kuluttamisen osatekijöistä on löytää sopiva maksukortti itselleen. Ultimaattiselle reissaajalle tämä vasta tärkeää onkin.

Hommasin ensimmäisen luottokortin vasta joku noin vuosi sitten. Ennen sitä en vaan luottanut itseeni tarpeeksi, mutta nyt tilanne on toinen. Nykyisin kulutan jokaisen latin hyvällä omatunnolla tiedostaen, että mihin mulla oikeasti on varaa ja mihin ei. Inhimillisenä ihmisenä teen totta kai vieläkin heräteostoksia ja kylmä hiki nousee toisinaan pintaan kun maksan kuukauden Amex laskua, joka ainakin näin kesäaikaan näyttää hyvinkin elävältä. Vaikka olenkin jollain asteella aika tarkan markan mies, en osaa silti viime kädessä stressata rahasta ihan liikaa ja kulutan sitä aika hölläkätisesti. Olen hedonisti henkeen ja vereen ja teen töitä sen takia, että voin nauttia elämästä.  

BankNorwegianVisa_kokemuksia-2

Osa näkee luotto-, sekä maksuaikakortit pahana asiana, mutta mikäli homman handlaa, niin faktahan on se, että rahaa on järkevämpi käyttää siten, että siitä kertyy myös bonusta itselleen samalla kun kuluttaa. Reissumiehenä sopiva luotto-, tai maksuaikakortti on verraton turva ja etu tien päällä. Lähestulkoon matkavakuutuksen veroinen. Se antaa lisäksi joustoa arkeen ja mahdollistaa asioita, mitkä muuten saattaisivat olla kiven alla. Vaikka luottokorttia ei arjessa käyttäisikään, on se hyvä kukkarosta silti löytyä. Käytämme Alexin kanssa kummatkin normaalisti Amexia reissatessa, minkä etuna on se, että se kerryttää pisteitä koriin jokaisesta kulutetusta punnasta. Amexin vuosimaksu on tasosta vaihdellen korkea ja siksi etenkin opiskelijoille se ei välttämättä ole se järkevin valinta. Olenkin aina avoin uusille tuulille.

Seuraan paljon kortti-markkinoita ja hiljattain tuli kuvioihin uusi yllättäjä, mikä on osoittautunut kaltaiselleni Travel Junkie halpalento kyylälle ja aktiiviselle kuluttajalle täydelliseksi vaihtoehdoksi. Tästä kortista haluan myös kertoa teille, koska yhtä verrattomaan vaihtoehtoon en ole vielä toistaiseksi törmännyt Suomen markkinoilla. Bank Norwegian lanseerasi  nimittäin hiljattain uuden vuosimaksuttoman Visa-kortin, mikä on etäisesti samantyyppinen kuin Amex, mutta täydellisesti relevantimpi etenkin budjettimatkailijalle, joka viihtyy kartalla Norwegianin lentoreittien varrella.

Vaikka olenkin matkailu-friikki, en ole lentopiste friikki. Ostan pääsääntöisesti aina halvimmat lennot kohteeseen ja näin perinteinen pisteiden kerryttämien ei omassa tapauksessani toimi, siksi onkin järkevintä käyttää maksukorttia, mikä kerää pisteet kaikesta kulutuksesta. Monissa budjetti-lentoyhtiöissä on muutenkin hinta-laatu suhde korkeampaa etenkin Euroopan sisäisillä lennoilla. Yksi niistä on juurikin Norwegian ja tämän tason tekee ilmainen WiFi. Lontoo-Helsinki väli taittuu muutenkin yleensä halviten Norwegianin siipien alla joten ihan jo tätä lentoväliä ajatellen tuli Norwegianin kortti markkinoille itselle kuin tilauksesta.

MITEN KORTTI TOIMII?

BankNorwegianVisa_kokemuksia-3

“Elämästä pitää nauttia ja reissun päällä vielä enemmän…”

Olit sitten pubissa, ravintolassa, vaatekaupassa tai rantatuolissa, Bank Norwegianin Visa-kortti kerryttää kuluttajalle bonareita yhden prosentin verran minkä tahansa ostoksen loppusummasta. Jos taas ostat lentolippuja Norwegianin kautta, kasvaa bonukset 5-20 prosenttiin saakka.

Luottokortti sisältää myös tosi toimivan bonusjärjestelmän, joka on ollut suoranainen hitti Norjassa ja Ruotsissa. Kortilta maksetaan päivittäin Cash Points -pisteet (käteisbonus) kortilla tehdyistä arkisista ostoksista. Kertyneillä Cash Points -pisteillä voi tämän jälkeen ostaa Norwegian-lentoja. Parasta tässä kortissa on siis se, että samalla kuin kuluttaa niin vahingossa myös säästää, nimittäin jokaisesta kulutetusta eurosta kertyy bonusta, mikä taas on seuraavan reissun lentolippujen hinnasta pois. Bank Norwegianin Visa on tässä suhteessa aika ainutlaatuinen Suomessa. Talletuskoron suhteenkaan ei ole valittamista: Suomessa pankki tarjoaa nimittäin markkinoiden korkeinta 1,75 %:n talletuskorkoa aina 200 kiloon saakka.

Sopivaa maksukorttia vielä tärkeämpi turva takataskussa on sopiva matkavakuutus. Bank Norwegianin Visa-kortin kautta saa myös automaattisen maailmanlaajuisen matka- ja peruutusvakuutuksen matkalle messiin.

SÄÄSTÄMISESTÄ KAIKKI MEHUT IRTI LÄPI VUODEN

Ihan ajatellaan nyt näin, että ideana on lähteä ensi keväänä Thaimaahan. Norwegian lentää Aasian lämpöön pohjolasta mukavasti ja 9h ilmassa kiitämisen jälkeen on mahdollisuus löytää itsensä syntisen Bangkokin mieltä herkistävien valojen alta.

No mutta Mistä rahaa? Jos miettii, että aikaa on nyt 8 kuukautta ennen H-hetkeä ja tänä aikana pistää esim. 100-200e säästöpossuun kuukausittain jatkaen kuluttamista muuten normaaliin malliin, muistaen vaan käyttää maksuvälineenä perinteisen Electronin tai Debit Creditin sijasta Bank Norwegian Visaa, kertyy siten lateja laatikkoon jokaisesta ostetusta Gin & Tonicista ja alennusjauhelihasta. 8 kuukautta kun systemaattisesti keskittää kaiken kuluttamisen yhdelle kortille, on tämän Visan kautta mahdollisuus päästä säästö-kulutus-säästö symbioosissa aivan uusille leveleille. Ostaessasi vielä lennot Norwegianin kautta, säästyy fyrkkaa sopivasti vielä seuraavaan reissuun. Ja kun miettii, että lentolippujen hinnasta kertyy 5-20% bonusta niin siinähän saa lennot ostettua melkein Thaimaan reissun jälkeen vaikka viikonlopuksi Lontooseen. Asiasta kukkaruukkuun Lontooseen kannattaa muuten nyt matkustaa sillä punta on Brexitin takia alhaalla ja siten tämä överikallis kaupunki on halvempi kuin koskaan.

Ihan rehellisesti asiaa tutkineena tulin siihen tulokseen, että voiko ihmiselle joka rakastaa matkustamista, nauttii kuluttamisesta ja suosii vielä edullisia lentoja olla mitään parempaa vaihtoehtoa markkinoilla? I don’t think so.

Bank Norwegianin Visa-luottokorttia voi hakea täältä: www.banknorwegian.fi/Luottokortti

-OTTO- 


Ps. Seuraa meitsiä Instagramissa @otto.lilja

Share this story

COMMENTS Expand -
 1. Omasta kokemuksesta sanoisin että tuo BankNorwegianin luottokortti kannattaa ainakin hankkia taskuun, kun ei siinä tosiaan ole niitä kulujakaan kun sitä ei käytä. Mikäli ei halua kantaa hirveää pinoa kortteja taskussa, niin itse olen suosinut myös erilaisia lainamuotoja. Esimerkiksi https://www.lainakuningas.fi/ osoitteesta löytyy melko hyviä tarjouksia eri lainoista ja niistä saattaa silloin tällöin löytyä edullisempi ja myös helpompi vaihtoehto luottokortille.

  Kannattaa kuitenkin aina muistaa lukea tarkasti lainaehdot oli kyseessä sitten luottokortti tai mikän tahansa muukin laina ja näin ei tuu niitä ikäviä yllätyksiä.

 2. Kyllä, se on totta. Nyt on yleensä helppo saada laina, mutta on tärkeätä paitsi ottaa, mutta vielä maksaa. Ja maksaa, sinun on toteutettava parhaissa olosuhteissa. Ja jos et ymmärrä mitään, käytä tällaisia erikoistuneita sivustoja – http://fin-ov.com/ . Tässä kuvataan kaikki lainanantajan hyvät ja huonot puolet.

 3. Norwegian on kyllä hyvä kortti, mutta en ottaisi sitä ainoaksi luottokortiksi. Korko on tosiaan niin iso, että jos tarvitsee luotolle maksuaikaa, niin silloin kannattaa vinkauttaa toista korttia. Toisaalta Norwegian luottokortti on täydellinen kakkoskortti, koska siitä ei mene kuukausimaksuja ja koroton maksuaika on aika pitkä, vertailuna esim. https://www.vertaalaina.fi/luottokortit.html. Norwegian lähettää muuten kuukausittain jäsenilleen lentotarjouksia yms, joiden avulla voi myös säästää.

 4. Kiitti kattavasta postauksesta, näistä on aina apua kun miettii kannattaako jotain ottaa. Vertailin luottokortteja täällä https://financer.com/fi/luottokortti/ ja mietin just Norwegian Visaa joka vaikuttaa edullisimmalta. Mutta tuossa on, että luoton korko on 19,90 %. Ja kun vertaa pankkien luottokorttien korkoihin noin 7 %, ero on aika iso. Eli sanoisin, että Norwegian Visa sopii siis ennenkaikkea just lyhyisiin luottoihin. Eli siis jos maksat luoton pois joka kuukausi. Muutenhan siitä kertyy lopulta aika mukavasti korkoa – joka on varmasti enemmän kuin säästetyt eurot lentolipuissa tai matkavakuutuksessa.

 5. Niin no miten sen ottaa onko se suuri säästö jos prosentin säästät. Vaikka kuluttaisit 1000€ joka kuukausi, niin 8 kuukaudessa säästöön jää 80€, ei sillä kauaa juhlita 😀

 6. Norwegianin kortti on ihan kelpo (ja maksuton) Visa-kortti. Mullakin on sellainen. Paras puoli on, että ulkomailla tehdyistä automaattinostoista ei mene kuluja. Laskutaito auttaa kuitenkin paitsi oman talouden hallinnassa niin arvioimaan pääseekö ”vuoden ostoksilla minne tahansa Eurooppaan melkein”. Jos vinguttaa Norwegianin Visaa vaikka 1000 eurolla kuukaudessa niin siitä kertyy yhteensä 120 Cash Pointsia vuodessa. Niillä saa sitten alennusta Norwegianin lennoista n. 13 euron verran. Eli ihan Eurooppaan tai ainakaan takaisin ei niillä pisteillä pääse.

  1. Siis todellakin. Kun vuoden käyttää baarissa ja kaupoilla, niin sillähän saa jo mukavasti lennot minne tahansa Eurooppaan melkeen? 🙂 I warmly recommend.

 7. Onpas hauskan kuuloinen konsepti! Pitääkin ottaa harkintaan 🙂 Minäkin olen elänyt myös sellaista kulutusjuhlaa nuorempana että on ollut varmaan ihan fiksua, etten ole omistanut luottokorttia. Nyt kun on vähän enemmän järkeä päässä ja säästöjäkin enemmän niin ajattelin että ehkä voisi viimein hankkia luottokortin. Moni on ihmetellyt kuinka olen pystynyt reissaamaan ilman luottokorttia. Itselläni ei ole vielä tähän päivään mennessä ollut mitään ongelmaa. Kiitos tästä postauksesta!

  1. Oi joo mä ymmärrän. Haha. Luottokortti on vähän sellainen, että sitä alkaa todella tartteemaan vasta sitten ku se on, ennen omistamista pärjää vallan mainiosti myös. 🙂 Kiitti paljon kommentista!

ADD A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.