Nykyaika teknologian kehityksineen on ihanaa! Vielä ihanampaa on se, että Sääntö-Suomea näpäytetään ja yksityiset palveluntarjoajat sekä kuluttajat kuten minä päästään hyötymään ja paljon. Ihan näin ykkösenä mainitakseni UBER-taxi. En ees muista, mitä mä tein ennen UBERIA. Rehellisesti sanottuna mulle ei tulis mieleenkään käyttää enää ylihintaista normaalitaksia, mikäli UBEReita on suinkaan vaan saatavilla. 

Asuntomaailman UBER on puolestaan Airbnb. Airbnb:stä löytää yksityisten ihmisten tarjoamia majoitusratkaisua jaetusta huoneesta luksuslukaaleihin ja niistä puolestaan savimajoihin sekä igluihin. Kaikki on siis saatavilla ja vieläpä markkinoita hallitsevia hotelleita halvemmilla hinnoilla. Airbnb:n kaltaiset palvelut mahdollistavat osaksi myös meikäläisten kaltaisten parikymppisten nuorukaisten maailmanmatkailun. Helsingissä asuvana tunnen tilipäivänä paremmin kuin hyvin sen, että kuinka kirpeeltä vuokrat tuntuu. Keskusta-yksiöstä pääsee helposti maksamaan kuukaudessa lähemmäs tonnin ja sillä vajaa tonnisella viettää helposti viikon taikka pari toisella puolen maapalloa. Sen takia mekin päätettiin pistää oma kämppämme Airbnb:lle vuokralle siksi aikaa kun kesäkuussa lähdetään Keniaan ja Tansaniaan pariksi viikoksi lomailemaan.

Keskustelupalstojen ja kaduntallaajien puheiden perusteella oon varmastikin hullu kun pistän kämppäni vuokralle tuntemattomalle ihmiselle sillä välin kun oon ulkomailla ja vielä mainostan sitä blogissani. Noh, tähän väliin pitää sanoa se, että koen Airbnb:n aika luotettavaksi sillä siellä saa todistetun henkilöllisyyden lisäksi ihan itse vapaasti valita, että kenelle sen kämpän loppuviimein vuokraa. Pääsen näkemään halukkaan vuokralaisen arvostelut ja tutustumaan persoonaan ruudun takaa. Jotta ei jää mitään arvailujen varaan niin naapurissa asuva valtuutettu ystäväni leikkii vuokraisäntää sen ajan kun ollaan poissa.

Välillä kuulee kauhutarinoita Airbnb-vuokralaisista. Puolalaiset tytöt perustivat serkkujeni naapuriin mm. bordellin ja Kanadassa vuokralaiset karkoittivat alkuperäisasukit kotoaan lähes vuodeksi aiheuttamallaan tuholla. Toisaalta oon kuullut 99-prosenttisesti vain ja ainoastaan positiivisa tarinoita ja siksi en näekkään mitään issueta koko hommassa. Meitsin kaapeista et tuu löytämään mitään varastettavaa taikka urkittavaa ja mikäli löydät niin onneks olkoon, sä tarvitsit sitä ilmeisesti meikäläistä enemmän!

Sen lisäksi, että pistän oman kämppäni airbnb:lle, hyödynnän sitä mahdollisesti myös itse Keniassa ja Tansaniassa majoitusta hommatessa. Täydellinen winwin-tilanne. Me saadaan rahaa matkustaa ja ne rahat voidaan vastavuoroisesti sijoittaa asumiskustannuksiin reissun päällä. Mikäli me bookataan majoitukset airbnb:stä, saadaan markkinahintoja huomattavasti edullisemmin tilavampaa ja excluusiivisempaa asumista, mitä hotellista emme samalla rahalla voisi kuvitellakaan saavamme. Airbnb onkin loistava säästövinkki matkalaiselle kuin matkalaiselle, parhaimmillaan me saadaan säästettyä sillä koko kuukauden vuokra ja ehkäpä vielä muutama roponen ylimääräistä jos oikeen hyvä flaksi käy. Ei todellakaan paha, miksi en siis hyödyntäisi?

Oletko kiinnostunut vuokraamaan asuntoamme kesäkuussa 1-yöksi taikka vaikka viikoksi? Lue lisää Airbnb:n nettisivuilta

airbnb-1

airbnb-2

airbnb-3

airbnb-4

airbnb-5

– OTTO – 

Share this story

COMMENTS Expand -
 1. Moikka Otto 🙂
  Tulin lumen just tätä juttua, kun itekin nyt mietin kämppäni vuokraamista, sen verran reissuja on tiedossa. Mutta eksyinkin yli tunniksi sun blogiin, kun pitkästä aikaa en ole lukenut. Tosi mielenkiintoisia juttuja ja hyvin kirjoitettuja, kiitos niistä! 😉 Kiva tietää, että sulla menee siellä Lontoossa hyvin!

  Nii, oli tarkoitus kysyä ihan käytännön asioista, kuten esim tyhjensitkö ihan kaikki kaapit ennen vuokraamista? Itelläni henk. koht tavaroita sen verran paljon ettei kyllä millään mahdu alakerran säilytyskomeroon. Enkä kaikkia haluaisi raahata jonnekin, sillä kyseessä olisi vain lyhytaikainen vuokraaminen.
  Ja ilmeisesti joku teidän Helsingissä asuvista frendeistä hoiti avainten luovutuksen? Oliko yht mitään ongelmia teille ilmaantunut tosta vuokraamisesta?

  1. Hei Julia! Ihan mahtava kuulla jee. You made day. 🙂 Lontoo on ihan paras, toivottavasti Hollanti ei myöskään oo jättänyt kylmäks!

   Mä tein siis silleen, että tyhjensin laatikot vaan niistä tavaroista, mitä EN halua, että vieraat näkee. Eli lähinnä siis omat paperit ja sellaiset ääri henkilökohtaiset kuten läppärin jne. Muut, esim vaatteet jne yleismaailmalliset jutut jätin. Osan noista tosi henkilökohtaisista taisin muuten ihan vaan piilottaa jonkun kaapin päälle tai jtn? 😀 En voi oikeen puhua muusta kuin omasta kokemuksesta, mutta sen mukaan kaikki on mennyt tosi ongelmitta ja vuokralaiset on arvostanut yksityisyyttä, mitään ongelmaa ei ole ilmaantunut koskaan. Pelkkää plussaa sen sijaan on, vieraat jätti jopa tuliaisia ja kämppä oli tosi siistinä. Stadissa asuva frendi toimi vuokraisäntänä sen aikaan kun oltiin poissa, sovittiin siinä samassa myös, että jos vieraat näyttää vähänkään epäilyttävältä niin oman harkinta kyvyn mukaan saa toimia, mutta kaikki oli tosi jees. Suosittelen! Siellä palvelussahan saa jo tosi hyvän yleiskuvan niistä ihmisistä. Vähän vielä käyttää esim stalkkaajan taitoja niin saa aika hyvän käsityksen siitä, että kuka on tulossa. 😉 Go for it, se on hyvää rahaa!

 2. moi
  mihin laitat sun henk.kohtaiset tavarat siksi aikaa että asukki saa kaappitilaa omille tavaroilleen?
  vai onko sulla niin vähän kamaa ettei tarvii järjestellä

  1. Moikka,

   Henk.Koht tavaroita on sen verran vähän, että ne menee näppärästi kaverille taikka muuhun säilöön. Ikea pussit vaan käyttöön! Roudaaminen maksaa tässä itseitsensä takaisin.

 3. Hmm, mun pitää kyllä nyt harkita tätä Airbnb:n hyväksikäyttöä itsekin. Oon tyytyväisenä vuokrannut muiden kyseisiä asuntoja ympäri Eurooppaa mutta eipä oo tullut mieleen laittaa omaa kämppää vuokralle matkojen ajaksi! Kiitos vinkistä!

  1. Siis todellakin. Periaatteessahan se on tuhlausta pitää kämppää tyhjillään. 🙂 Ja kysyntää löytyy aina!

ADD A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.