Tein tänä vuonna jotain odottamatonta. Osallistuin Ruisrockiin ekaa kertaa viiteen vuoteen. Turun railakkaan vientituotteen tapahtuma-ajankohta osui juuri sopivasti tuolle edeltävälle viikonlopulle milloin mun oli alunperinkin tarkoitus tulla Suomeen sukuloimaan. Sain kunnian osallistua festareille tänä vuonna launchatulla Influencer-passilla Visit Turun vieraana, joten eihän tätä spektaakkelia vaan voinut jättää välistä.

Olen todella kokematon festarivieras. Käydyt konsertitkin rajoittuvat alle kymmeneen.  Niistäkin 50% aikaan jolloin olin alle 10-vuotias. Teltassa yöpyminen on mulle yhtä kaukaista kuin Australia on maantieteellisesti Suomesta. Tosin en laske sitä vaihtoehtoa pois, ettenkö heräisi esim. jonkun muun teltasta. Olen mukavuudenhaluinen juhlija, juhlimisen kaikissa muodoissa ja mukavuudenhaluiselle festarivieraalle Ruissi osaa olla myös todellinen paratiisi. Vauhtijalka kävi Ruissalossa about kahtasataa ja meininki oli yhtä riemun ja rakkauden ilotulitusta. Raittiusseuran jäsenet olisivat varmasti haukkoneet henkeään,  mutta sanotaan näin, että siinä kohtaa kun itse osallistun festareille, osallistun sinne täysillä. Ja keho kiitti maanantaina. Rehellisesti sanottuna olin siis kolme päivää enemmän tai vähemmän sopivassa festarituubassa. 😀 Lontooseen takaisin saavuttuani festariturvotus vaihtui välittömästi FitFarmin puhdistuskuuriin, jonka kanssa siis kirjaimellisesti kamppailen tällä hetkellä. Huomenna onneksi loppuu tämä detox-kärsimys! 

Ruisrockista on kasvanut Suomen yksi johtavista kesäfestareista, jossa jengi osaa todellakin irrotella. Vuosi toisensa jälkeen Turkuun saapuu esiintymään maailmantähtien lisäksi kotimaiset eturivin ykkösnimet. Rock on vaihtunut poppiin, räppiin ja teknoon ja sateet ilmastonmuutoksen myötä siihen, että ruissi-viikonloppuna on ilmeisesti ollut viimeiset vuodet aina ihan käsittämättömän hyvät kelit. Eli voisko Ruissia kutsua nykyisellä vuodenajankierrolla myös kesän ensimmäiseksi viikonlopuksi? Syitä Ruissin pettämättömään onnistumiseen on monia ja festarikansa on myös tämän huomannut. Liput myydään loppuun alta aikayksikön ja mustanpörssin hinnat huutavat festareiden alla nollia nollien perään. Ruissiliput kannattaa ostaa about heti niiden tultua myyntiin, sillä fakta on se, että suurempi suru iskee silmään Ruissin jäädessä väliin. Tämän huomasin myös itse IG-storyyn tulleiden viestien perusteella. Kiitos niistä kaikille. <3 

Meikäläisen nutturaa ei turhaan Ruississa kiristänyt ja hauskaa oli isomman kerran. Suomen suvessa laskemattoman auringon alla, Ruissalon kansanpuistossa hurmoksellisen festarikansan ympäröimänä oli yleinen viba jotain hyvin ainutlaatuista. Ruississa oli niin monia positiivisia puolia, jotka muuttivat oman käsitykseni suomalaisista festareista ihan täysin. Jopa niin paljon, että voisin hyvin osallistua myös ensi vuonna, mikäli aikataulut vaan suinkaan sallii. Kaikille ulkosuomalaisille vinkiksi, että kotimaiset festarit ovat oikeasti aika uniikki shokkiterapiamuoto saapuessa takaisin kotimaan kamaralle ulkomailla vietettyjen aikojen jälkeen, sillä harvoin pääsee todistamaan näin monen juhlatuulella olevan suomalaisen kokoontumista samojen porttien sisälle samaan aikaan. Tämän selostuksen jälkeen väännän teille nyt rautalangasta, että miksi Ruissi on niin paras!

1. RUISROCK JÄRJESTETÄÄN TURUSSA – SUOMEN PARHAIMMASSA KESÄKAUPUNGISSA

Itsessään jo Turku on vallan mainio syy suunnata Ruissiin. Turku on varmasti Suomen kaunein kesäkaupunki ja festareiden lomassa Turusta löytyy tekemistä jos jonkinmoista. Joskus sanoin, että Turku on Suomen Pariisi. Viimekertaisen perusteella vedän sanani takaisin ja sanonkin, että Turku on Suomen St. Tropez. 😀 Eikun ihan oikeasti. En oo käynyt Turussa nyt pariin vuoteen kesäaikaan ja muutos edelliseen oli valtaisa. Aurinkoiseen vuodenaikaan kaupunki näyttäytyy ihan uudessa valossa. Uusia ravintoloita tippuu kuin sieniä sateella. Suosikkiraflojen Blankon ja Tintån kolmas sisarus Nerå on mm. aika houkutteleva uutuus. Ennen Ruissia käytiin hörppäämässä etko-Spritzit uudessa Nooassa, jonka terde oli niin ikään aika timanttinen. Melkein pääsin myös testaamaan uutta kasvisravintolaa nimeltä Kuori, joka on herättänyt suoranaista palvontaa kaupunkilaisten keskuudessa. Valitettavasti omat aikataulut meni aukioloaikojen suhteen solmuun ja näin ollen uusi trendiravintola menee testaukseen vasta ens kerralla.

Jos ravintoloiden ohella kaipaa muuta tekemistä, mitä itse harvoin kaipaan, voi jokirannasta vuokrata mm. sähköllä toimivia pikkuveneitä vaikka kaveriporukalle. Brenkkua saa ottaa messiin ja populaa mahtuu kyytiin myös sen verran paljon, että tuntihintakaan ei tunnu enää kovinkaan suolaiselta. Vesibussien kyydissä pääsee loikkaamaan myös Turun kuuluisaan saaristoon ja mikäli baarituttaa, on Jakke jokilautta myös aika kova vaihtoehto.

2. RUISSI ON SUUNNATTU KOKO KANSALLE

Olin Ruississa Meritan kanssa <3

Ruissi tarjoaa sen veroista blastia monenkirjavalle festarikansalle, että hengästyttää. Sen sijaan, että Ruissi olisi niche-festari tietylle scenelle tai ikäpolvelle, koostuu kävijäkunta ihan kirjaimellisesti teinistä vanhuksiin. Yli seiskakymppiset pääsevät itse asiassa alueelle ilmaiseksi. Ruissin yleinen fiilis ja ilme on silti pääsääntöisesti hyvin nuorekas.

Ruississa fiilis ei ole raskas ja veikkaan syyn olevan se, että kävijäkunta on oikeasti aika silmäänpistävän sekoittunutta. Jokainen saa tulla täysin omana itsenään juuri niin miten parhaaksi näkee. Sekoittunut ikäjakauma sekä skenejakauma tekee Ruissista hyvin epäpinnallisen festarin ja juuri niin sen kuuluukin olla.

3. RUISROCKIN TUNNELMA ON VAPAA, AVOIN & RAKASTAVA

Ruissi on ennen kaikkea fiilisfestari ja se kuuluisa fiilis ei ollut mihinkään muuttunut viidessä vuodessa – parantunut vaan. Ohi ajelevat ruotsinlaivat, yötön yö, Ruissalon luonto, meri, visuaalinen miljöö, hilpeät ihmiset, lukuisat monimuotoiset palvelut, mahti ruoka, taide ja loputon aurinko. Ruissi on yksi valtava positiivisen energian alkuräjähdys. Vähän kuin Coachella ilman palmuja. Ruissi on turkulaisille vuoden kohokohta ja se näkyy ihan kaikessa. Tunnelma on kaikkea muuta kuin jännittynyt tai jäykkä. Ruississa jengi on vilpittömästi helvetin hyvällä tuulella.

4. RUISSISSA ON ERINOMAISET VIP-FASILITEETIT

Tä viimeisin kuva on mun ehdoton lemppari! 😀

Ruississa on sika hyvät VIP-fasiliteetit ja niihin kannattaa oikeasti panostaa rahaa. VIP-buffa oli taivaallinen ja isot propsit menee hyvistä kasvisvaihtoehdoista EDIT: tosin jos grillimakkaraa olisi ollut tarjolla, olisi kasvikset todennäköisesti jääneet buffettiin. Myönnän, sisäinen punaniskani tulee tässä kohtaa esiin. Rakastan grillimakkaraa!

Niitty VIP oli todellinen aitiopaikka Niittylavan keikkojen seuraamiseen. Syy miksi lippuihin kannattaa panostaa on, että VIP-liput tekevät festareista helpon elämyksen. VIP-alueilla WiFi toimii hyvin, löytyy latauspaikkoja sekä juomia ei tarvinnut myöskään jonottaa turhan kauaa. Bajamajat eivät olleet tukossa ja suhteessa niin hyvässä kondiksessa kun vaan voi. VIP-elämyksen kruunaa lisäksi vesibussikuljetus Aurajoen rannasta suoraan festarialueelle. VIP-alueet ovat myös erinomaisia verkostoitumispaikkoja, sillä mielenkiintoista jengiä löytyy ympäriltä tiheään. Ruissi kerää yhteen nimittäin kansan kaikki sateenkaarenvärit ympäri maan.

5. ESIINTYJÄT SUORAAN ETURIVISTÄ

Vaikka koen itseni ehdottomasti enemmän fiilisfestarijoitsijana kuin keikkafestarijoitsijana, oli Ruissin tyrmäävä artistiedustus valtava osa tämän viikonlopun festaritaikaa. Jopa ne esiintyjät, joita en Spotifyssa digaa, räjäyttivät potin lavalla ja jumankekka mulla nousi ammattiarvostus monia artisteja kohtaan. Sannin lavakarisma oli jotain selittämätöntä, samoin JVG ja MG. Alma & Anna hoitivat homman kunnolla himaan, samoin kuin Tyga, Antti Tuisku, Martin Garrix ja Kube. Ens kerralla jos osallistun kotikaupungissa festareille, pitää kyllä laskea aikataulukseen liikkumaika keikkalavalta a.) keikkalavalle b.) sillä eteneminen saattaa olla sosiaalisista syistä hidasta. Missasin oikeastaan vaan kaksi keikkaa, jotka olin suunnitellut näkeväni; Charli XCX ja Sean Paul. Ei midiä, näitä ehtii vielä.

Sanotaan näin, että Ruissin jälkeen fiilis oli kaikkea muuta kuin kylmä. Ihan mahtava viikonloppu ei voi muuta sanoa. Toivottavasti se välittyi edes puoliksi kuvista ja videoista. <3

Share this story

COMMENTS Expand -
  1. En oo koskaan ollut Ruississa, koska en oo saanu ketään kaveria mukaan, mutta ensi vuonna meen sinne vaikka yksin, se on varma! 😀 Oon nähny blogeissa ja ylipäänsä somessa niin paljon mahtavia kuvia, että haluan tuonne pelkästään tuon alueen vuoksi. Se näyttää niin kauniilta ♥ Onneksi kuitenkin pääsin tänä kesänä käymään Provinssissa ja sitä voi varmasti ainakin jollain tapaa verrata Ruissiin 😀 Tosi mahtavia kuvia, joista kyllä todellakin välitty mahtava fiilis! 🙂

    1. Tee se! Jos ei muuta niin eiköhän Ruissista seuraa löydy. 😀 Alue on ihan <3 Siihen on panostettu sikana. Ihan mielettömän kaunista joten ihan jo visuaalisen annin puolesta ma suosittelen niin paljon!!

      Ja hei iso kiitos! Ehkä törmäillään ens vuonna tuolla! 🙂

ADD A COMMENT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.