Haastetta pukkaa! Ulkosuomalaisten blogeissa on kiertänyt viime aikoina 10+1 Liebster awards-haaste, jossa on pureuduttu ulkomailla asumiseen sekä bloggaajan suhteeseen omaan asuinmaahan ja Suomeen. Meitsin mukaan haastoi niin ikään samalla saarella asusteleva Meriannen. Hyvä niin , sillä ulkosuomalaisuus on aihe joka ainkin statistiikkojen perusteella kiinnostaa jengiä aina. Isot kiitokset haasteesta. Tässä on mun vastaukset! 🙂 

1. Mikä on parasta tämänhetkisessä asuinmaassasi?

Tä on aika jännä kysymys sillä Britanniaan asuinmaana mulla ei ole juuri mitään kosketusta. Lontoo on täysin oma kuplansa, ja tällä kuplalla ei ole paljoakaan tekemistä muun saarivaltion kanssa. Kuulostaa ehkä snadisti ylimieliseltä, mutta näin se vaan on. Koen asuvani vahvasti juuri Lontoossa, enkä Britanniassa. En voisi myöskään kuvitella asuvani Briteissä muualla kuin juuri täällä. Siksi vastaankin kysymykseen, että mikä on parasta in LandaNN! 😀 

Lontoossa parasta on juuri Lontoo-kuplassa eläminen. Sen lisäksi kansainvälisyys, monikulttuurisuus, loputtomat mahdollisuudet, loputon tekeminen, loputon ihmismassa, vapaamielinen ja suvaitsevainen kulttuuri, anonyymisyys, jännittävyys, mutkattomuus ja ennen kaikkea se, että täällä todellakin tuntee olevansa maailman keskipisteessä. 

2. Entä ikävintä?

Puhun nyt asioista jotka koskettavat elämääni omakohtaisesti, koska ikävää löytyy toki paljon mikäli tarkastelen negisjuttuja yleismaailmallisesti. Lontoossa ikävintä on liikenne, välimatkat ja huonot ruokakaupat. Muuten olen siinä suhteessa aika onnekkaassa asemassa, että voin sanoa olevani tyytyväinen about kaikkeen. Mutkattomana ihmisenä monikaan seikka ei varsinaisesti häiritse, kunhan valinnanvapaus toimii. Mikäli asuisin ja eläisin yksin, voisin keksiä ikävyyksiä enemmän, sillä mikään muumimaailma Lontoo ei todellakaan ole. Monesti kaupunki tulkitaan sekavana, kalliina ja urallisesti raskaana. Palkat ovat myös etenkin entry-levelillä suorastaan surkeat.

Lontoo sopii mulle, ja mä sovin Lontoolle. Meidän keskinäinen suhde toimii harvinaisen mutkattomasti. Koen olevani sielultani täysin Londoner. Mikäli moni asia Lontoossa häiritsisi, en asuisi täällä vaan vaihtaisin maisemaa.

3. Jos saisit matkustaa mihin tahansa kahdeksi viikoksi ilmaiseksi, mihin matkaisit?

Spirituaalinen luksusreppureissu Etelä-Amerikan läpi. Kolumbiasta kohti Amazonin viidakoita. Seitsemän tähden Kardashian-loma Bora Boralla napostelisi myös. Antarktiksen risteilylle en myöskään vastaisi ei.

4. Mihin kohteeseen matkustaisit uudestaan?

 Nyt heti: Bangkok ja Bali <3

Bangkok tuntuu ihan toiselta kodilta ja Bali on vaan niin Bali. Mä en saa koskaan tarpeekseni Aasiasta! 

5. Mitä suomalaista ruokaa kaipaat eniten ulkomailla?

Saaristolaisruoka, sillit, leivonnaiset, aamiaissämpylät, leivät ylipäätään, grillimakkarat, Taffelin sipsit, Auran Sinappi, Hese, Fazerin nannat, suomalainen kebu…mitä näitä nyt on.  

6. Uskotko muuttavasi joskus takaisin Suomeen?

Tällä hetkellä ajatus tuntuu hyvin kaukaiselta. Jopa mahdottomalta, mutta never say no sillä koskaan ei tiedä, että mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Toivottu vaihtoehto se ei silti ole ainakaan tällä hetkellä. Olisin ainakin hyvin ihmeissäni mikäli näin tapahtuisi. Spekuloin aihetta taannoin myös täällä blogissa. Postauksen voit lukea TÄSTÄ!

7. Mikä on asuinmaasi hauskin/mielenkiintoisin juhlapyhä?

Late Summer Bank Holiday – The last Monday of August. Tällöin juhlitaan kesän loppua. Lontoossa on samana viikonloppuna myös Notting Hill Carnivals jolloin Karibian rytmit valtaavat legendaarisen Notting Hillin hienostoalueen kadut. Nämä katufestarit eivät sovellu herkille, mutta loma on lähes koko kansalle.

8. Mikä oli vaikeinta ulkomaille muutossa?

Ennen Lontooseen muuttoa tuntui siltä, että jään jostain paitsi mikäli muutan Helsingistä pois. Kaveriden illanvietoista, jännittävistä seikkailkuista, hyvistä bileistä, mielenkiintoisista kohtaamisista, blogijutuista, tietystä urapolusta ja niin edelleen. Itse varsinainen ulkomailla asuminen ei niinkään pelottanut. Epäröin viimeisintä muuttoa alkuun juuri sosiaalisten suhteiden takia. Elämä oli ihan kivaa Helsingissä, mutta lopulta koin sen lamauttavana ja ahdistavana. Sillä hetkellä kun lopulta laskeuduin Gatwickin lentokentälle, tajusin että päätös muutosta oli täysin oikea. Olen aina ollut aika sopeutuvainen, seikkailullinen ja muutosmieleinen persoona. Juuri näistä syistä myös Lontooseen muutto ja sopeutuminen tapahtuivat alusta alkaen aika kivuttomasti. Karistettuani Suomen pölyt lopulta jaloistani, en sen päivän jälkeen ole takaisin enää kaivannut. 

9. Voisitko kuvitella asuvasi jossain muualla kuin Suomessa tai asuinmaassasi?

No todellakin. Tosin muu Eurooppa ei kiinnostele asumisen kannalta alkuunkaan. Kärkisijoilla hengailee potentiaalisten asuinpaikkojen suhteen tällä hetkellä New York, Los Angeles ja Hong Kong. Nyt on myös herännyt pikkuhiljaa ajatus, että pitäisikö sitä kokeilla siipiään vanhempana, kokeneempana ja kypsempänä Sydneyssä? Kaipuu Australiaan nimittäin herää eloon aina tasaisin väliajoin. Sydenyssa asuessa olin myös ihan kakara, joten nyt vois olla vielä paremmat valmiudet saada kaupungista kaikki ilot irti!

10. Mikä oli vuoden 2017 mieleenjäävin hetki?

Kuuban matka oli koko kiehtovuudessaan aika ainutlaatuinen elämys <3

+ 1 Aiotko matkustaa jonnekin tänä vuonna?

Ensi viikolla Itävaltaan Vorarlbergiin blogimatkalle, loppukuusta Milanoon koulumatkalle  ja just varattiin eilen lennot loppuvuodeksi Miamiin ihan vaan lomalle!!!

 

Haastan mukaan kaikki ulkosuomalaiset & paluumuuttajat!

-OTTO-

Share this story

COMMENTS Expand -
  1. Fiilistellään Lontoossa ihan samoja juttuja, ja oon samaa mieltä myös noista huonoista puolista.. paitsi ruokakaupoista 😀 Mä tykkään täällä sekä valikoimasta että erityisesti hinnasta! Tietysti kunnon supermarketteja löytyy vähän harvakseltaan, mutta mutuilen että usein lähi-Sainsbury’skin on edullisempi kuin Suomessa ne isoimmat ruokakaupat. Liputan myös Ocadon puolesta, jos jaksaa suunnitella viikon ruokaostokset etukäteen. 🙂 Kiva postaus!

    1. Jiihaa!! 🙂 Mä tykkään kanssa hinnoista (PALJON!!), mutta ainakin meidän alakerran Sainssin valikoima tökkii mua pahasti. Siinä kohtaa kun kaipaan vaihtelua, suuntaan Stamford Hillin Sainsburyyn, sillä niiden kosher- ja vegehylly on ihan suyperrr timanttinen!!

ADD A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.