Ilman näitä seuraavia – isompia ja pienempiä (pääsääntöisesti hyvin pieniä) asioita ei omassa elämässä hyvä heilu. Vie multa seuraavat 10 asiaa pois ja saatat löytää sisäisen demonini.

HAPANKORPUT JOIDEN PÄÄLLÄ ON HUMMUSTA JA KURKKUA

Ennen olin koukussa hapankorppuihin, joiden päälle levitin tuoretta avokadoa. Nykyisin en voi yksinkertaisesti elää ilman hummuksella ja kurkuilla kuorrutettuja hapiksia. Mikäli kaapista ei löydy hapankorppuja, kurkkua ja hummusta – yksinkertaisesti sekoan. Eli siis tie meikäläisen sydämeen käy hyvin yksinkertaisen reseptin kautta. Näkkäri alle, runsas annos hummusta päälle ja pari kurkun viipaletta vielä kylkiäiseksi. Rousk.

MUSTA KAHVI

Mun on ihan turha edes yrittää tehdä mitään järkevää ennen kuin olen saanut päivän annokseni. Jos mulla on juhlapäivä, saatan ehkä ottaa flat whiten, muuten juon kahvin aina mustana. Mitä mustempi ja vahvempi, sen parempi. Mielelläni juon vaikka espressoa koko mukin täydeltä.

UBER

Uskon vapaisiin markkinoihin ja vapaaseen liiketoiminnan harjoittamiseen. Olin syvästi JÄRKYTTYNYT kuullessani, että Uber on kielletty, ja vielä ihan oikeasti (ilmeisesti?) myös poistunut Suomesta, itse kun en voisi edes kuvitella elämää ilman Uberia. Uber on mullistanut liikkumisen ja tehnyt elämästä vapaampaa. Asumisesta Lontoossa tulisi huomattavasti hankalampaa ilman Uberia. Toisaalta taloudellisessa mielessä ovat myös kulutuskarkelot kasvaneet kuin ihmeen kaupalla. Lohdutan lompakkoani sillä, että kuluttaminen sekä palveluiden käyttäminen ovat optimismia.

UBEREATS

Siinä missä taxi-uberit ovat mullistaneet liikkumisen, on UberEATS mullistanut safkaamisen. Toisaalta tämä mullistus on osittain myös kakspiippunen juttu, sillä UberEATS tavallaan edesauttaa erakoitumista. Kotoa kun ei periaatteessa etenkään sunnuntaisin tarvitse enää poistua mihinkään, ellei nyt välttämättä ole pakko. 😀 Hillittömin etu UberEATSISSA on muuten se, että jopa mäkkärit voi tilata nykyisin kotiovelle.

SIIVOOJA

Meillä on käynyt nyt 3 viikkoa siivooja säännöllisesti himassa, ja arki on muuttunut kuin räjähdyksestä helpommaksi ja myös onnellisemmaksi. Siinä monesti länsimaissa jengillä on vähän turhan luterilainen maailmankatsomus sen suhteen, että kaikki pitää tehdä itse, näen henkilökohtaisesti elämän hyvin toisella tavalla – kaiken minkä voi ulkoistaa, ulkoista! Olen vahvasti sitä mieltä, että jos vain mahdollista, kannattaa vapaa-aika käyttää juuri niihin asioihin jotka kokee itsensä kannalta kehittäväksi – siivoaminen ei rehellisesti sanottuna kuulu omalla kohdallani näihin. Toisaalta en myöskään kestä sotkua ympärillä joten tämä järjestely on aika ehdoton. Eikä meidän kämpässä jengillä oikeasti edes riitä varsinaisesti aikaa tai halua siivota itse. Parasta tässä on se, että Lontoossa työvoima ja palveluiden käyttäminen on niin edullista, että myös tavallisella tallaajalla on mahdollista helpottaa arkeaan näillä monilla eri arjen luksuskikoilla. Etenkin jos jakaa kulut useamman ihmisen kesken.

KÄMPPIKSET

Olen asunut yksin viimeksi 18-vuotiaana Raisiossa, ja muistan sen elämäni ankeana aikakautena. Sen jälkeen en ole yksin viihtynyt, enkä toivottavasti tule myöskään viihtymään. Mulla on onni asua huikeiden ihmisten kanssa tietoakaan draamasta tai turhasta nillittämisestä. Meillä ketään ei valita jos lautanen jää aamulla kiireessä pöydälle tai suolapähkinä on tippunut sohvalle. Sen sijaan meikäläisen kämppäkaverit brainstormaavat, tsemppaavat, viihdyttävät, itkevät, nauravat, auttavat, rakastavat ja pitävät hauskaa kanssani. Näin toimivaan asumisratkaisuun en ole törmännyt koskaan. En ole koskaan myöskään viihtynyt kotona näin hyvin mitä nyt. Meidän koti on kuin pienimuotoinen Startup-yritys ja se jos jokin pitää mielen virkeänä. Kotiolot ovat asiat joista olen ihan super hyper kiitollinen. Koti ja ihmiset siellä ovat mulle myös tärkein henkireikä tällä hetkellä Lontoossa. <3

KÄNNYKKÄ

Ootteko koskaan muuten miettineet, että miten typerä sana kännykkä on? Hokekaapa tota termiä päässänne hetki ja kelatkaa. KÄNNYKKÄ. WTF. Nojoo siis juttu oli se, että tämä taitaa olla nykyisin aika yleinen ilmiö. Tosin mulle kännykkä on jopa poikkeuksellisen hyvin muurautunut kämmeneen.

OLUT

Harvoin löytää yhtä intohimoista beer-loveria kuin meitsi. Olut on yhtä kuin rakkaus. Bisse maistuu aina ja ikuisesti kaikissa muodoissa ja tilanteissa, oli sitten tummaa tai vaaleaa. Bisse on sosiaalinen tapa, jonka merkitys on ainakin itselle paljon suurempi kuin pelkkä bisse. Bissen kautta bondataan ihmisten kanssa ja sen sijaan, että kävisin esim. kahvilla ihmisten kanssa, mun tapaan kuuluu käydä nimenomaan bissellä. Olut, öljy, ölppö, bisse…you name it.  Oli mitä oli, on se mun juttu henkeen ja vereen. 

UUTISTEN LUKEMINEN

Suhde uutisten lukemisen kanssa on tällä hetkellä hyvin ristiriitainen. Olen kiinnostunut kärjistettynä ihan kaikesta, ja uutisten lukeminen tyydyttää omaa jatkuvaa tiedonjanoa mitä parhaiten arjen eri olosuhteissa, joissa informaatio pitää saada kalloon heti. Olen silti lukenut useista eri varteenotettavista julkaisuista, että uutisten lukeminen ei välttämättä olekaan niin hyvästä ja pään täyttäminen toisinaan (mun tapauksessa usein) turhalla informaatiolla on ihan täysin ymmärrettävistä syistä jopa haitallista. Olen pitänyt jopa viikon mittaisia uutispaastoja, mutta aina lopulta löydän itseni silti valtamedioiden etusivuilta skrollaamassa sivustoa ylös ja alas. Ironisinta tässä on se, että olen myös osittain valtamedian arvostelija enkä todellakaan yleensä niele lehdistä lukemaani sellaisenaan. Silti tilanne on mikä on. Välillä saan myös uutisyliannostuksen ja sitä tunneta voisi verrata ruokaähkyyn.  

TUOREET KUKAT

No nimihän kertoo ihmisestä. Otto = tykkää rahasta ja Lilja = rakastaa kukkia. Otto Lilja = rahaa rakastava kukkafriikki. Make sense. Olen skidistä saakka fiilannut kukkia ja kukkien voimauttava vaikutus itselleni onkin ihmeellinen. Oli sitten arki, juhlat tai vieraita vaikka tulossa, pyrin aina hommaamaan tuoreita kukkia kotiin. Yksi Alexin omista eniten suosimista työsuhde-eduista on myös se, että studiolla käytettyjä kukkia saa useasti myös himbeen tuomisiksi. Jos haluaa ostaa mulle onnistuneen lahjan, on kukat aina mainion varma vaihtoehto. Minimalistisuus ei tosin omaa silmää tässä kohtaa miellytä vaan mitä glamourimpi, sen parempi. Unelmakodissa multa löytyykin runsaisiin kimppuihin käärittyjä lempikukkia: valkoisia ruusuja ja liljoja ihan joka kulmassa.

-OTTO-

Share this story

COMMENTS Expand -
 1. Ihana tuo teidän startup-koti! Ja “Otto Lilja = rahaa rakastava kukkafriikki” haha ihan paras! 😀 Nimet tosiaan kertoo kantajasta jotain. Mun nimipäivähän on 4th of July 😛

  Mää rakastan myös tuoreita kukkia (ja no rahaa myös). Mulla on sama periaate, että pyrin pitämään kukkia maljakossa aina. Oli arki tai juhla. Se on ku laittais rahaa pankkiin!

  Terkut muuten Sorrennosta. Täällä on kukkafriikin hyvä olla. Harmi vaan et mun hammas halkes eilen illalla ja venaan nyt sit aikaa hammaslääkärille… Mut olipahan aikaa lukea mun lempimediaa eli tätä blogia tässä odotellessa 🙂

  1. Nimi kuin kantaja. 😀 Hahahahah! Kukkien voimauttava vaikutus on ihmeellinen. Se on ku laittais ilmanraikastimen huoneeseen. Ei voi elää ilman, tuntuu muuten liian tunkkaselta. 😛

   Mä näin sun kuvia Sorrenosta FB:ssä ja IG:ssä ja arvaa vaan minne mun mieli halajaa tällä hetkellä. Sorreno näyttää ihan epätodellisen kauniilta! <3 Mutta toi hammas, voi ei. Tsemppihali sinne ja toivottavasti ei loppuloma mennyt pilalle. Toivottavasti sun hammasta helpottaa se fakta, että sun kommentit saa mut aina ihan mielettömän hyvälle tuulelle!

 2. Oot aika ihana Otto Lilja. Mustaa kahvia mukiin, kukkia maljakkoon ja kännykkä (tai kaksi). Niillä pääsee jo aika pitkälle. Oma auto on täällä must, ainakin meidän korvessa asuessa. Sitä en ihan ymmärrä miksi Uber poistettiin Suomesta, oma siippa ajelee Uberilla tai Lyftillä palavereiden väliä kun parkkipaikat on kuitenkin kiven alla kampuksella.

  1. Yayayay <3

   Jenkeissä vois olla joo tietyissä olosuhteissa aika tukalat paikat ilman omaa kaaraa. Jos sinne päädyn asumaan (mitä suunnitelma on) niin olis viimein hyvä syy käydä ajamassa tuo autokoulun kakkosvaihe, joka on ollut tässä sopivan aikaa jo rästissä. 😀 Toisaalta Uberin kautta voin lykätä sitä kakksovaihetta vielä hamaan tulevaisuuteen hyvällä omatunnolla. Kiitos kommentista! 🙂

ADD A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.