Yleinen

Visit South Coast Finland

[fusion_text]Ja viimein! Oon tahallaan pihtaillut tän postauksen julkaisemista milloin minkäkin ”blogitauko”, ”blogimuutto” ja ”oikea ajankohta” syiden johdosta. No nyt anyway tuli sitten näin kauniina alkukeväisenä keskiviikkona se päivä vastaan, että pääsenkin kertomaan teille Länsi Uudenmaan matkailu mahdollisuuksista, mihin pääsinkin ilokseni tutustumaan tossa aika tarkkaan kuukausi takaperin.

Länsi-Uudenmaan Lumomatkailu Oy on näppärästi koonnut alueen lukuisia yrityksiä yhteen ja volá, näin on syntynyt Visit South Coast Finland. Visit South Coast Finlandin toiminta on vielä suhteellisen uutta mutta sitäkin toivotumpaa sillä vain ja ainoastaan 100km säteellä Helsingistä löytyy sen maalaista luonto- , extreme- , kulttuuri- sekä gastronomia nautintoa turistille sekä paikallisekin että WOW!

hanko_kollaasi7

Pääsin neljän muun bloggarin (Just Go, Tuntematon Turisti, Hear The World Whisper & +1 Experience Point) kanssa tosiaankin viettämään hyvän mielen virkistäytymispäivää näin kaupunkilaisen näkökulmasta vähemmän itselleni tunnettuun Läntiseen Uuteenmaahan (pk-seudun ulkopuolelle). Se on oikeasti välillä jopa hävettävää, että tuntee omaa maataan niin törkeen heikohkosti vaikka mahdollisuuksia löytyy.

Omalta kohdaltani myönnän täysin sen, että yleensä karsastan enemmän kuin paljon pistämistä rahaa tutun kulttuurin ja kansan kokemiseen kuin samalla rahalla pääsisi helposti maanosan toisellekin puolen. Suomen luonnossa silti on sitä jotain. Freesin raikas ilma, kauniit maisemat sekä ikään kuin kotikenttäetu tekee kokemisesta jollain tasolla henkilökohtaisempaa. Monesti etenkin sunnuntaisin käy monestikin mielessä, että jotain pitäisi tehdä lähiluonnossa ja siksi olikin kiva tutustua lähiseutuihin vähän tarkemmalla kädellä ja vieläpä ammattilaisten opastamana.

Meikäläisen tehopäivä alkoi jo ennen aamu ysiä Kiasman pihasta minibussi mesen, neljän innokkaan bloggarin sekä Visit South Coast Finlandin / SE-actionin tehonaisen ja kokeneen elämysoppaan Susse Ekströmin kyydittämänä. Mese pisti tallaa pohjaan ja otettiinkin suunnaksi ensimmäisenä Tammisaari. Matkalla saatiin infoa jos monenlaista Länsi Uudenmaan matkailu-fasiliteeteistä ja niitähän riitti

Tutustu Visit South Coast Finlandiin tarjontaan TÄSTÄ!

hanko_kollaasi6

Kiinteistöpornon suurkuluttajana meikäpojan korvakanavia miellytikin erityisesti kuulla suomalaisten suurmiesten kiinteistöjen koordinaateista. Etenkin Porkkalan asukasrekisteri vakuutti mut ainakin täysin siitä, että Westend ei välttämättä olekaan enää suomen Beverly Hills.

Perille päästyämme Tammisaareen, paikan päällä meitä puolestaan venasi 2 ilmatyynyalusta, mitkä lähtivätkin kyydittämään meitä läpi ruotsinkielisen saariston. Tä oli meitsille ainakin supersiisti kokemus, sillä ennen tätä päivää en tyyliin edes tiennyt, että mikä oli ilmatyynyalus. Vauhti oli huimaa ja maisemat hivelivät silmää. Tai siis niin paljon kuin niitä kerkesi sen kamera sekä kännykä räpsyn kaatosateessa kattelemaan. Bloggaajamatkalla kun oltiin niin voi vaan kuvitella, että paljonko kamera kävi. No onneksi netti toimis moitteettomasti luonnon rauhassakin. Tä oli todellakin extreme!

hanko_kollaasi5

Länsi Uudenmaan karun vaikuttavan viimaisen saaristo-ajelun jälkeen päädyimme idyllisen kotoisaan Sommaröstrandiin, missä alueen turismipalveluiden emäntä Erja Hiltunen otti meidät lämpimästi vastaan. Erjan emännöimät tilat olivat vähintäänkin edustavat. Ja mikä parasta, sieltä löytyi vielä kirsikkana kakunpäältä tilausalko! Hauskaa. Sommaröstand ollaankin valittu vuoden 2012 vierasvenesatamaksi, eikä turhaan. Edustustilat fasiliteetteineen sopii jo pelkästään ympäristönsäkin puolesta jopa vaativampaankin makuun.

Erja tarjosi meille maittavat saaristolaisbrunssit merimaiseman säestämänä ja masun täytyttyä matka sai jatkua. Seuraava etappi löytyikin Suomen eteläisimmästä kärjestä – Hangosta.

Suunnittele kesäisiä veneretkiäsi ja fiilistele vaihtoehtoja Sommaröstrandin Instagramissa.

hanko_kollaasi4

Hanko on mukulasta saakka kuulunut omiin Suomi-suosikkeihin. Hangon hiekkaranta edustaa vähintäänkin suuren maailman meininkiä ja ei ne kesän Regatatkaan Selänteineen kylmäksi jätä. Koko teemapäivämme oli yhtä suoranaista ruuan sulatusjuhlaa. Kävi mulle. Päästiinkiin heti kättelyssä nauttimaan ensiluokkainen sunnuntailounas yhteen Hangon korkeamaineisimpaan ravintolaan – Origoon. Origossa meitä puolestaan oli vastassa sympaattinen ravintoloitsija Jan Westerling, joka on toiminut Origon ravintoloitsijana vaimoineen jo vuodesta 2002.

Saatiin nauttia hyvinkin skandinaavinen lounas, mikä toimi kipakan kevät viiman säestämänä Hangon rannan idyllisissä maisemissa paremmin kuin hyvin. Listalla oli mm. ikimaistuvaa kalakeittoa sekä lammasta ja haahkaa. NAM. Tonne kesällä. Parasta Origossa on se, että ravintola on auki ympäri vuoden. Täällä kelpaa Hangon Regatassa kiskoa lonkeroa masuun.

Origon suussa sulavan lounastelun jälkeen matka jatkui kohti päivän omaa henkilökohtaista kohokohtaani – Suppailua! (ikään kuin surffaamista Suomen oloissa). Suppailun meille tarjosi Hangon Silversandin leirintäalueella toimiva Koala-kayaking,

hanko_kollaasi3

Suomalaiset on kyllä hullu kansa ja sitä ei oo kellään kiistäminen! Meri huutaa celciusta ja me mennään sekaan. Pakko sanoa, että suppailu oli kyllä ehkä hauskin extreme kokemus mitä oon kokenut aikoihin. Kylmäpuku piti kylmyyden kaukana oikeastaan täydellisesti ja silversandin aallot pistivät yllättävänkin paljon vauhtia peliin. En olis uskonut, että tätä voi toteuttaa näinkin villisti Suomen oloissa. Itse asiassa vaikeinta oli saada roudattua lauta veteen. Siitä piti nimittäin tuuli tehtävänsä. Tä meni todellakin liikunnasta. Olo oli kuin Ausseissa konsanaan.

Suppailu, etenkin talvella on ehkä yks parhaista extremejutuista mitä voi tänne tulevalle turistille tarjota, ja vielä kylmäpukujen kanssa. Aallot tuntui käsittämättömän isoille!

Tsekkaa lisää kuvia suppailusta kanssabloggajien blogeista. Tästä & Tästä!

hanko_kollaasi2

Suppailun jälkeen päästiin viimeisenä tutustumaan maagiseen Fiskarsiin a.k.a Suomen vanhimpaan yritykseen. Fiskarsin historiasta voi lukea lisää TÄSTÄ. (Meitsi on enemmän kiinnostunut kauniiden metsojen patsastelusta).

Jos pitäisi kuvailla niin Fiskarshan on suoraan kuin lastenkirjasta. Niin satumaisen vaikuttava on tä mesta jopa oman maan kansalaisen silmään. Tässä mestassa on taikaa. Vanhoja vesimyllyjä, arkkitehtuuria, vehreää luontoa ja kaiken lisäksi vielä palveluita. Fiskarsin on suoraan kuin lastenkirjan värikkäästä kuvituksesta ja tämä on mesta mihin jokaisen Suomalaisen pitää jo pelkästään kulttuuriperinnön takia tutustua.

Fiskarsista löytyy perinteisiä Suomalaisia design aktiviteettejä kuten lasinpuhallusta sekä ruuvientaontaa mitä mekin päästiin kokeilemaan. Asia mikä ehkä eniten itseni yllätti oli Fiskarsin maat eli luonto Fiskarsin ympärillä. Täysin koskematonta luontoa, maisemia, järviä ja loputonta vehreyttä. Päästiinkin nauttimaan havunneulasteet sekä savustettu illalliskokonaisuus luonnonhelmalle. En edes muista milloin oon saanut kokea yhtä aidon Suomalaisen auringonlaskun näin absoluuttisessa luonnonrauhassa kuin nyt. Tä oli todellista kultaa. Nyt voin sanoa, että sielu lepäsi.

hanko_kollaasi1

Auringonlaskun jälkeen otettiin mesedösä takaisin alle ja suunnaksi back to Helsinki!

Luonnon, taivaallisen sapuskan sekä extremen täyteinen virkistyspäivä vakuutti tän urbaani-laiskiaisen kyllä 3-0. Endorfiinin täyteinen päivä teki terää jatkuvan sisätyöskentelyn lomassa. En olis kyllä uskonut ihan äkkiseltään paljonko Länsi Uudenmaan matkailulla onkaan annettavaa turisteille. Ja miten paljon tulee vielä tulevaisuudessa olemaan sillä kaikki on vasta ihan alussa. Superia. Kandee tutustua yritysten nettisivuihin kunnolla ja miettiä, että lähtisi itekin vaikka kokeilemaan yrityksen taikka kavereiden kanssa joku sunnuntai vastaavaa. Tässä on ainakin mulle ehdoton ”to do” kun seuraavan kerran saan turistin Suomeen ulkomailta vieraakseni.

Kiitos Visit South Coast Finland, Sommaröstrand, Ravintola Origo, Koala Kayaking, Fiskars Village sekä kaikki messissä olleet freesavasta virkistäytymispäivästä! 🙂

Seuraa meininkiä reaaliajassa myös INSTAGRAMISSA @ottoizakaya & FACEBOOKISSA! 

– OTTO – [/fusion_text][sharing tagline=”Share This Story!” tagline_color=”” title=”” link=”” description=”” pinterest_image=”” icons_boxed=”” icons_boxed_radius=”4px” box_colors=”” icon_colors=”” tooltip_placement=”” backgroundcolor=”” class=”” id=””][/sharing]

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.